Změny parametrů satelitního vysílání Skylink od 10. 8. 2016
Autor: M7/Skylink/PRAM , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 29.07.2016
Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group informuje o změnách parametrů satelitního vysílání programů Skylink. V rámci plánovaného procesu změny formátu vysílání veřejnoprávních i komerčních českých a slovenských televizních stanic došlo v minulém období ke změnám parametrů satelitního vysílání mnoha programů.


Ve středu 10. 8. 2016 dojde k dalšímu kroku, při kterém bude ukončeno vysílání na frekvenci 12 207 MHz. Na této frekvenci dnes vysílají programy AXN, Fishing & Hunting, MTV Europe, Sport 1, NGC Wild HD, NGC HD, Spektrum HD, iConcerts, Brava HD, TV Regina, regionalnitelevize.cz, HBO HD, HBO 2, HBO 3 a Cinemax. Všechny tyto programy mohou zákazníci již dnes naladit na nové frekvenci 12 090 MHz (kompletní výčet parametrů viz tabulka níže).


Jak postupovat:

- Zákazníci, kteří používají HD satelitní přijímač vybavený funkcí automatického ladění a uspořádání programů (FastScan), což jsou prakticky všechny přijímače s označením Skylink READY, nemusí nic řešit – všechny změny se provedou automaticky.

- Zákazníci používající HD satelitní přijímač, který však není vybaven funkcí FastScan, si musí výše uvedené programy naladit sami manuálně. Při ladění doporučujeme postupovat podle návodu k obsluze daného satelitního přijímače. V případě, že již tento návod nemají, mohou použít buď Všeobecný návod pro naladění anebo využít služeb některého z partnerů Skylinku. Při ladění je potřeba zadat správné parametry pro naladění (viz tabulka níže).

- Zákazníkům, kteří používající zastaralý satelitní přijímač, který neumí přijímat HD programy doporučujeme, aby si co nejdříve pořídili nový HD satelitní přijímač s označením Skylink READY, a to v některé z prodejen satelitní techniky anebo prostřednictvím speciální nabídky Skylinku.


Parametry pro naladění:

Pro rekapitulaci uvádíme také aktuální parametry všech programů Skylinku, u kterých došlo za poslední období ke změnám.




PR M7 Group S.A., Marek Němec, Account Manager, PRAM Consulting

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23519/zmeny-parametru-satelitniho-vysilani-skylink-od-10-8-2016/