Dvojité vítězství Eurosportu na prestižních TV Sports Awards
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 26.10.2016
Eurosport zvítězil v kategorii Best Sports Broadcaster na letošním ročníku TV Sports Awards. Ocenění získal i v kategorii Best Football Rights Deal za dohodu o exkluzivních živých přenosech Bundesligy v Německu. Eurosport oslavuje obě ocenění jako součást mediální skupiny Discovery Communications.


Pokračující transformace Eurosportu a jeho důraz na prémiový, lokalizovaný a relevantní obsah byly oceněny na letošním ročníku prestižních televizních cen TV Sports Awards 2016, na kterých se Eurosport stal vítězem v kategorii Best Sports Broadcaster a také Best Football Rights Deal.

Obě ocenění byla vyhlášena v rámci slavnostního večera TV Sports Awards, což je jedna z nejvýznamnějších událostí sportovních médií, které se účastní ty nejdůležitější organizace a lídři trhu. Ceremoniál byl zároveň součástí prvního večera konference SPORTEL, přední události mezinárodního sportovního mediálního průmyslu.

Peter Hutton, generální ředitel Eurosportu řekl: “Získat cenu pro Nejlepšího sportovního vysílatele je pro nás velké privilegium. Ukazuje nám to, jak moc fanoušci a také celý sportovní průmysl oceňují proměnu Eurosportu a náš závazek být prémiovější, lokálnější a relevantnější pro fanoušky. Nové získání práv na vysílání Bundesligy v Německu je názorný příklad této filozofie v praxi, kdy fanouškům přinášíme přesně ten vysoce relevantní obsah, který chtějí."

„Máme za sebou rok plný inovací, který zahrnoval i uvedení první sportovní platformy se speciální aplikací pro virtuální realitu nebo rozšíření našeho obsahu o krátkého filmy, jako například série The Commission of Football, ve které vystupuje Eric Cantona. Bude toho ještě mnohem více, protože Eurosport bude nově také domovem Olympijských her, a budeme tak pokračovat ve sdílení prémiového obsahu, na kterém fanouškům opravdu záleží.

Ocenění přicházejí po roce kontinuálního růstu Eurosportu, který v současnosti dosahuje až k 236 milionům diváků v 93 zemích. Obnovená značka s novým sloganem „Rozpal svou vášeň“ pomáhá propojit se s fanoušky jako nikdy předtím.


Bundesliga

The Best Football Rights Deal, ocenění udělené společně s DFL Deutsche Fußball Liga, se vztahuje k dohodě z června 2016, díky které si Eurosport zajistil exkluzivní práva na vysílání zápasů Bundesligy na placené platformě poprvé v Německu. Čtyřletá smlouva platná od sezóny 2017/2018 zahrnuje každý rok 40 zápasů Bundesligy, které budou uvedeny exkluzivně na Eurosportu. Toto vyznamenání přichází po loňském ocenění The Best TV Rights Deal, který získala mateřská společnost Discovery Communications za dohodu o vysílání Olympijských her v Evropě od roku 2018, a Eurosport tak pokračuje ve svém poslání zajistit divákům ten nejlepší prémiový sportovní obsah.


Domov tenisového grandslamu

V srpnu 2016 posílil Eurosport svou pozici coby domova tenisového grandslamu tím, že uzavřel nové smlouvy umožňující vysílání Wimbledonu v dalších šestnácti zemích. Díky tomuto vývoji bude Eurosport přenášet všechny čtyři grandslamové turnaje – Wimbledon, Australian Open, Roland-Garros a US Open, a to ve 25 zemích Evropy. Vzhledem k tomu, že Eurosport nevlastnil práva vysílat Wimbledon až do roku 2014, jedná se o významný pokrok.


Investice do těch nejtalentovanějších

Právě minulý týden Eurosport potvrdil, že dvojnásobná olympijská vítězka Tina Mazeová je odhodlaná stát se hlavní tváří jeho přenosů zimních sportů a Zimních olympijských her. Mazeová se stane přední sportovní analytičkou a připojí se tak ke sportovcům, jakými jsou například trojnásobný olympijský vítěz, biatlonista Michael Greis, a polská lyžařská legenda Adam Malysz.

Tato zpráva byla zveřejněna po oznámení vzniku nového seriálu sledujícího Lindsey Vonnovou, nejúspěšnější sjezdařku všech dob, jenž poskytne fanouškům jedinečný náhled do soukromí této ikony zimních sportů. Projekt „Chasing History“ se začne vysílat v únoru 2017 a provede diváky zákulisím a tím, jak Vonnová pracuje na dosažení svého snu prolomit počet výher na světovém poháru. To bude tvořit klíčovou část vysílání, které bude předcházet přenosu Zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu na Eurosportu.

Letos v létě překonal Eurosport své rekordy na sociálních sítích a v digitálním vysílání poté, co v období kolem Eura 2016 získali Erica Cantonu a jeho show „The Commissioner of Football“. Samotných šest digitálně vysílaných epizod zhlédlo více než 30 milionů diváků, přičemž čtvrtá epizoda pod názvem „Král Eric“, ve které se Cantona uchází o post trenéra, má k dnešnímu dni rekordních 17,2 milionů zhlédnutí.


Domov cyklistiky

Eurosport zůstává i nadále domovem cyklistiky a přenáší všechny tři Grand Tour, včetně Tour de France, a všech pěti Monumentů. Tento rok Eurosport dokonce zavedl řadu novinek, jako například spuštění historicky prvního 360° VR videa v průběhu cyklistického závodu, a pomocí videí s rozšířenou realitou s cílem vysvětlit složitosti cyklistiky zaujal miliony fanoušků na sociálních sítích.


O Eurosportu

Eurosport je evropská sportovní destinace číslo 1, která spojuje fanoušky a sportovce při největších sportovních akcích. Jeho kanály Eurosport 1, Eurosport 2 a Eurosportnews dosahují celkově až k 236 milionům diváků z 93 zemí v Evropě, Asii a Tichomoří, Africe a Středním východě. Eurosport.com je evropská jednička mezi sportovními portály s průměrnou návštěvností 14 milionů jednotlivých uživatelů měsíčně. Eurosport Player je komplexní vstupenka na největší akce. Je k dispozici kdykoli a na kterémkoli zařízení v 52 zemích. Eurosport Events se zaměřuje na management a propagaci mezinárodních sportovních akcí. Více informací naleznete na corporate.eurosport.com


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23886/dvojite-vitezstvi-eurosportu-na-prestiznich-tv-sports-awards/