Radio Eviva opět vysílá z družice Hot Bird 13C – ale na jiném transponderu
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 09.11.2016
Švýcarskou stanici lidové hudby Radio Eviva lze - po přerušení vysílání kvůli technickému rušení u provozovatele satelitní pozemní stanice - opět přijímat ze satelitu Hot Bird 13C na orbitální pozici 13° východně, avšak na nové frekvenci. Stanice na své internetové stránce informovala, že důvodem byly velké technické problémy u provozovatele satelitní pozemní stanice, odkud je signál stanice Radio Eviva posílán na satelit.


Týkalo se to i různých zařízení kabelových sítí (CATV), které signál stanice přebírají ze satelitu a poskytují svým klientům kabelových sítí.


Nové parametry příjmu:

transponder: č. 9
kmitočet: 11,373 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 5/6


Dřívější parametry příjmu:

transponder: č. 157
provider: Belgium Satellite Services
kmitočet: 11,642 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC 3/4


Velké kabelové sítě CATV (např. upc, mediální skupina Quickline [WWZ, ebl, Energie Belp, Seeland, ewa, EWS, Flims, gbm, ggs, interGGA, KFN, valaiscom …]) přebírají signál stanice Radio Eviva již ze sítě DAB. V celém regionu Švýcarska s německým jazykem (i daleko za jeho hranicemi) lze stanici přijímat z DAB+ a tento příjem doporučuje i stanice Radio Eviva.

Stanici lze nadále přijímat na internetu. Na internetové stránce www.eviva.ch stanice informuje o stavu satelitního příjmu. Při specifických technických otázkách stanice posluchačům doporučuje, aby se obrátili na odborníky akciové společnosti Sumatronic AG na internetové stránce www.sumatronic.ch.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23953/radio-eviva-opet-vysila-z-druzice-hot-bird-13c-ale-na-jinem-transponderu/