Discovery Communications a Český rozhlas uzavřely smlouvu o vysílání Olympijských her
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 19.12.2016
Společnost Discovery Communications dnes oznámila uzavření dlouhodobé spolupráce s Českým rozhlasem, mediální společností s více než 90letou tradicí a bohatými zkušenostmi s olympijským vysíláním. Dohoda je součástí obsáhlé strategie sdílet olympijskou inspiraci s ještě více lidmi než kdykoliv dříve.


V rámci spolupráce poskytne Discovery Communications Českému rozhlasu podlicenci na nevýhradní rozhlasová práva na Zimní olympijské hry 2018 a Letní olympijské hry 2020, a to včetně simultánního digitálního vysílání přes internet či na mobilních zařízeních. Tímto krokem navazuje na odkaz sjednocování českého národa skrze ty nejlepší olympijské akce a medailové události.

Victoria Davies, Central & Eastern Europe Country Manager Discovery Communications, k dohodě poznamenala: “Čeští fanoušci milují Olympijské hry a naše nová dohoda s Českým rozhlasem zajistí výjimečnou rozmanitost pokrytí napříč všemi platformami. Pro fanoušky, kteří chtějí sledovat své sportovní hrdiny, je to jedinečná příležitost vyrazit na výpravu za Olympijskými hrami a dostat se ke sportovcům blíže než kdykoliv předtím.”

“Český rozhlas dělá vše pro to, aby udržel všechny významné sportovní události ve svém vysílání. A nyní máme dobrou zprávu pro všechny fanoušky sportovního vysílání Českého rozhlasu. Na základědohody se společností Discovery Communications, která vlastní všechna vysílací práva pro celou Evropu, budeme schopni našim posluchačům zprostředkovat neopakovatelnou atmosféru Zimních olympijských her v roce 2018 a také Letních olympijských her v Tokiu o dva roky později,” řekl René Zavoral, Generální ředitel Českého rozhlasu.

Spolupráce s Českým rozhlasem doplňuje již dříve ohlášenou smlouvu s Českou televizí, která získala exkluzivní audio-vizuální práva pro jeden kanál veřejnoprávního vysílání. Výsledkem obou partnerství bude nejširší pokrytí olympijských her v České republice.

Smlouva zapadá do konceptu Eurosportu zprostředkovat dokonalý olympijský zážitek, který zahrnuje každou jednotlivou minutu vysílanou pro sportovní fanoušky na celém světě. Eurosport si zachovává práva vysílat všechny akce z Olympijských her exkluzivně na placené Pay-TV, stejně jako na OTT a mobilních platformách, včetně aplikace Eurosport Player a inovativní řešení v rámci virtuální reality.


Miluše Kozlíčková, Media:List CZ, 19. 12. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24098/discovery-communications-a-cesky-rozhlas-uzavrely-smlouvu-o-vysilani-olympijskych-her/