Události s rekordním počtem diváků završily sváteční program České televize
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 03.01.2017

Novoroční Události s téměř 1,6 milionem diváků a premiéra Domácí péče v pondělí završily sváteční vysílání České televize. To dosáhlo od Štědrého dne do 1. 1. 2017 průměrného podílu na publiku 38,52 %.


Premiérovou vánoční pohádku České televize, štědrovečerní příběh Pravý rytíř, sledovalo od sedmi hodin večer v průměru 2 714 tisíc diváků. Pohádku Pravý rytíř režiséra Martina Dolenského, ve kterém se umělecky založený Vincent (Jan Komínek) a jeho otec, vysloužilý rytíř (Lukáš Vaculík), společně vydávají na cestu do světa, vystaví nebezpečí říši víl a musejí osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá), sledovalo ve vysílání České televize 2 714 000 diváků s podílem na publiku 64,38 %.

Tato vánoční pohádka se stala nejsledovanější premiérou uplynulých patnácti let. Včetně dětí od čtyř let ji dokonce vidělo přes 3 miliony lidí. Rekordních čísel dosáhl Pravý rytíř v rámci loňského roku i v odložené sledovanosti, kdy si jej do sedmi dnů po televizní premiéře pustilo dalších 206 tisíc diváků (ve skupině 4+). V iVysílání České televize pak štědrovečerní pohádku vidělo do sedmi dnů od uvedení necelých 30 tisíc lidí.

Nedělní Události pak na ČT1 a ČT24 zhlédlo téměř 1,6 milionu diváků, nejvíce od roku 2012. Premiéru koprodukčního filmu České televize Domácí péče na Nový rok vidělo více než 1,7 milionu diváků. Programy České televize se tak včera s celkem 37 procenty podílu na publiku staly vůbec nejsledovanějšími, a navázaly tak na celé vánoční svátky, kdy byla ČT každý den lídrem televizního trhu.

Nejvyššího podílu na publiku (45,17 %) dosáhla skupina kanálů České televize během tří vánočních dnů od 24. do 26. prosince, což je společně s loňskými Vánocemi nejvyšší podíl od roku 2010. Na Štědrý den sledoval letos Českou televizi každý druhý divák (52,64 %).


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24140/udalosti-s-rekordnim-poctem-divaku-zavrsily-svatecni-program-ceske-televize/