Deutsche Welle prodlužuje satelitní vysílání arabského televizního programu z družice Astra 1M
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.01.2017
Ve čtvrtek 5. 1. 2017 informovala německá stanice pro zahraničí Deutsche Welle (DW), že satelitní provozovatel SES souhlasil s ročním prodloužením bezplatného šíření televizního programu v arabštině. Projektové partnerství SES a DW vzniklo v létě 2015 jako reakce na zvyšující se počet běženců z Blízkého východu.


Arabský televizní program byl úspěšně vybudován s pomocí vysílacích institucí ARD a ZDF, které poskytují pro vysílání své pořady. Stanice DW pro zahraničí vysílá svůj televizní program v arabštině od poloviny prosince 2015 v Německu. Kanál DW Arabia lze přijímat ve velké části Evropy ze satelitu Astra 1M na orbitální pozici 19,2° východně, na stejném kmitočtu se vysílá i anglická verze stanice. DW (Arabia) nabízí nepřetržité zpravodajství a informace z Německa a Evropy v arabském jazyce. Nabídka je k dispozici i jako tzv. livestream na internetové stránce dw.com/arabic.

Od ledna 2017 bude stanice DW produkovat novou televizní sérii s vysvětlením nejdůležitějších prvků ústavy. Projekt bude realizován redakcemi dari/paštó, urdu a arabskou redakcí. Příspěvky bude možné shlédnout v arabském televizním programu DW a na sociálních médiích v několika jazycích.

Parametry pro příjem DW Arabia v Evropě: družice Astra 1M, kmitočet: 11,627 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24159/deutsche-welle-prodluzuje-satelitni-vysilani-arabskeho-televizniho-programu-z-druzice-astra-1m/