TecTime TV ve finančních problémech
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.01.2017
Oblíbená technická tematická stanice TecTime TV, která vysílala volně (FTA) na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně, musela v pondělí 2. 1. 2017 podat u příslušného okresního soudu v Mnichově podat návrh na insolvenci. Všichni zaměstnanci stanice již byli o tom informováni. Důvodem pro insolvenci je krátkodobé neplnění závazků investora.


Podle německého serveru Digital Fernsehen však existuje možnost pokračování stanice, neboť investoři projevují o stanici zájem. TecTime TV vznikla v září 2013 ze stanice DrDish TV, která od dubna 2010 šířila svůj program na satelitu Astra. Historie stanice je ovšem mnohem starší.

Christian Mass alias DrDish v roce 1994 zahájil vysílání programu pro amatéry (hobby). Jen několik hodin se přitom vysílalo pro příznivce satelitní techniky v měsíčním rytmu z pozemní stanice v Usingenu. Na konci devadesátých let minulého století mohli diváci získat tipy na digitální set-top-boxy (D-Box) a na možnosti digitálního příjmu.

Na rozdíl od původního oznámení o zachování vysílání bylo vysílání TecTime TV z družice Astra 1N na pozici 19,2° východně dočasně ukončeno.

Dřívější parametry příjmu: transponder: č. 113, provider: Media Broadcast, kmitočet: 12,633 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.


S využitím zdroje: rp, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24160/tectime-tv-ve-financnich-problemech/