Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 04:13:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

TV Prima zůstane na přístupových kartách TRADE and TECHNOLOGY, o Public TV není rozhodnuto

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 12.06.2007


Ve včerejší diskusi na webu satCentrum se poprvé objevily příspěvky čtenářů, které hovořily o tom, že prý česká komerční televize Prima skončí na přístupových kartách distributora karet TRADE and TECHNOLOGY. Dnes v poledne dohady nabíraly na intenzitě a do redakce jsme dostali řadu dotazů s prosbou o jejich předání této ostravské společnosti. Abonenti karet tohoto operátora se bojí o osud svých karet.


O zodpovězení vašich i našich dalších dotazů např. k Public TV jsme dnes požádali nového výkonného ředitele společnosti TRADE and TECHNOLOGY, ing. Jaromíra Glisníka, který před nedávnem ve funkci nahradil ing. Ivo Višinku.


Redakce satCentrum (SC): Je pravda, že TV Prima Vám (společnosti TRADE and TECHNOLOGY) vypověděla smlouvu o zabezpečení kódování pro kabelové operátory a síť místních vysílačů a převaděčů?

Jaromír Glisník (T&T): Ano, je pravda, že Prima TV vypověděla JEDNU obchodní smlouvu, kterou měla s T&T uzavřenu. Předmět a obsah této smlouvy jsou ale obchodním tajemstvím.


SC: Neovlivní tato výpověď nabídku programů na Vašich přístupových kartách pro individuální satelitní diváky?

T&T: Výpověď smlouvy, o které je řeč, nemá žádný vliv na skutečnost, že TV Prima JE a BUDE aktivní, jak na stávajících, tak na nově prodávaných kartách T&T. Abychom zamezili šíření dalších fám, požádali jsme o písemné stanovisko k této záležitosti TV Prima. Toto stanovisko jsme získali spolu s ujištěním, že se nic nemění na zájmu TV Prima o přítomnost v balíku TV programů aktivovaných prostřednictvím karty TRADE and TECHNOLOGY.


SC: Diváci si ale stále více stěžují na výpadky ve vysílání, které zvláště v květnu byly časté a které snad souvisí s úpravami kryptovacího systému, se kterými mají problémy některé kabelovky a místní převaděče.

T&T: K výpadků, o kterých píšete, dochází, dle našeho zjištění, u některých přijímačů Philips model 3951/11/31 a 3951/13/31. Tento typ přijímačů je cca 8 let starý a firma Philips k němu již delší dobu oficiálně neposkytuje SW podporu. Jedná se o přijímače, které naše firma nedodávala. Nevíme o žádných komplikacích, které by byly způsobeny našimi kartami. Bylo ověřeno, že karty vyjmuté z problémových přijímačů v jiných přijímačích bez problémů fungují. Přesto ve spolupráci s některými kabelovými operátory testujeme způsoby, jak těmto výpadkům zamezit. Doporučujeme však raději tyto přijímače nahradit novějšími modely.


SC: O kabelové společnosti nemáme starost. Pomůžete ale řešit tuto situaci u malých místních převaděčů a vykrývačů, které obce a města samy instalovaly ve snaze šířit signál Primy i do oblastí, které nepokrývá síť základních televizních vysílačů?

T&T: Ano, TV Prima nás požádala o vypracování nabídky na komplexní zajištění dodávky profesionálních přijímačů, včetně karet a modulů a instalace na vysílače Primy. V těchto a dalších oblastech spolupracujeme s panem Patrikem Slavíkem, technickým ředitelem Primy.


SC: Dalším častým dotazem čtenářů satCentrum je kódování filmů na nové české stanici Public TV. Zatímco na kartách diGITALlink druhého distributora karet pro CS Link běží tato stanice v tzvn. "global free“ režimu (je dostupná pro abonenty zatím zdarma), na kartách TRADE and TECHNOLOGY je tento jeden večerní film denně v 22:00 hod. a jeho repríza druhý den v 18:00 hod. zakódován.

T&T: V otázce Public TV jednáme o zařazení tohoto programu na naše karty. Jelikož se zatím jedná o zkušební vysílání a doposud jsme neobdrželi od zástupců Public TV, jimiž je Media Vision, oboustranně výhodnou cenovou nabídku, která by byla výhodná i pro naše diváky, nebyla jednání zatím uzavřena.


Tolik dnešní odpovědi na aktuální téma kódování, Primy a Public TV na kartách TRADE and TECHNOLOGY. Pokud budete mít další dotazy, můžete se ptát v diskusi pod článkem, určitě je předáme do Ostravy k zodpovězení.


redakce satCentrum, 12.6.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 10   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.06.2007 • Jak předplatit TV programy na kartách TRADE and TECHNOLOGY [ 2 ]
06.06.2007 • Rok 2007 – rok HDTV [ 5 ]
25.05.2007 • TV Nova na kartách TRADE and TECHNOLOGY a.s – prodlouženo FREE [ 5 ]
22.05.2007 • FAQ – TV NOVA na kartách TRADE and TECHNOLOGY a.s [ 1 ]
08.05.2007 • Placená stanice Premiere redukuje přenosovou rychlost kanálů HDTV
02.05.2007 • FILM BOX a NONSTOP KINO na kartách TRADE and TECHNOLOGY [ 17 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  nie na Hotbirdu: CT sport DS ... 

27.06.2007 20:04 • anonym
nie na Hotbirdu:
CT sport
DSF
 
 
  poraďte 

27.06.2007 19:48 • janis
Prosím o pomoc při hledání fta satelitního digitálního programu na hotbirdu 13°věnovyný tenisovému Wimbledonu, který právě v těchto dnech probíhá.Poraďte, který program na této pozici vysílá volně wimbledon live.Díky za vaše tipy.
 
 
  Debilove Gital 

16.06.2007 09:33 • xao
T&T je na pokraji zhrouceni, meni riditele jak na bezicim pasu. Odchazeji od nich jak zakaznici tak pracovnici.Vzpomente si na dobyu, kdy si s prodejci sat. techniky vytirali rit. Vzpomente si na cenu karty v roce 2006, nebo na jejich fatlni nedostatek.Par set koncovych uzivatelu si jiste vzpomene na super sety od T&T s hroznejma prijimacema ktere na misto radosti prineslu jen furu strosti. Na tom si T&T namastil kapsu kazta za 999 mohla byt ut pred 5 lety.Barvy cisel me nezajimaji, Gital prinesl Novu, to k satelitnimu prijmu privedlo par tisic novych zakazniku a to take umozni rozsirit nabidku dalsich programu.To cele povede k rozsirovani sateltniho prijmu v ceskych zemich.V neposledni rade to popezene celou digitalizace, nebot kdyz DVB-T nebude schopna konkurovat TVB-S tak pujde do "kopru" a to incestori DVB-T nebudou chtit. A cele to muze fungovat jedine v konkurencnim prostredi a za penize !!!! Tak se pored nedivte ze to holt neco stoji.T&T ani Gital niz ze statni kasy nedostane narozdil od tech co se vezou s DVB-T a jejim budovanim.
 
 
  to Honza: a co ta zerie? ci se ... 

13.06.2007 22:34 • jj
to Honza: a co ta zerie? ci serie? ludia su nahraditelny a aj ty raz budes nahradeny, takze to ber ako fakt a zbytocne sa nad tym nezamyslaj ;-)
 
 
  Debilové Gital 

13.06.2007 15:43 • technikTKR
Držitelé karet Gital ať drží hubu. TaT narozdíl od Gitalu není v červených číslech.
 
 
  Prima 

13.06.2007 15:06 • Honza
to jj: Tady jsou fakta? Udělat rozhovor s ředitelem, který je ve firmě 3 dny i s cestou, to je teda věc. Mimochodem, který to je ředitel v pořadí? Třetí? Čtvrtý za poslední rok? To taky o něčem svědčí.
 
 
  ABC 

13.06.2007 14:55 • Honza
To je zajímavé. Nic se neděje, všechno je s Primou a tradem v pořádku, jenom jim vypověděli smlouvu. Kdyby se ale nic nedělo, tak by udělali dodatek ke smlouvě a nevypovídali by ji. Taky je podezřelá hysterická reakce tradu - hned rozhovor na parabole, hned článek na satcentrum. Na to, že se nic neděje je to moc moc podezřelé.
 
 
  To co předvádí operátoři sat.v ... 

13.06.2007 13:18 • Totonek
To co předvádí operátoři sat.vysilání hraničí s kriminalitou.Nedělejte z lidi blbce.Jestli máte zájem o rozšíření digitálního vysilání v ČR tak už přestaňte chytračit na diváka.V pozemním digitálním vysilání nakonec budou nakonec programy na ktérých si dnes chcete namastit kapsu,zpuštěny volně.Myslím,že je dostačující,že uživatele sat.vysilání musí zaplatit poplatek za aktivaci karty.
Je nemravné požadovat placení za programy které jsou dnes volně přístupné v pozemním, analogu.Tak už se zamyslete nad tím kdo tu vlastně brzdí digitalizaci.
 
 
  HBO2, HBO Comedy? 

13.06.2007 13:11 • ZS
Je pravda ze HBO pres cslink a T&T je o neco malo levnejsi nez v kabelech nebo jinych DTH platformach, na druhou stranu tam maji abonenti v cene i HBO2 a ted budou mit i HBO Comedy. Dockaji se neceho takoveho i Vasi zakaznici?

 
 
  je to zaujimave, na konkurencn ... 

13.06.2007 11:00 • jj
je to zaujimave, na konkurencnom (bulvarnom) webe sa riesia dohady, tu su fakty, vdaka !!!
 
 
Celkový počet komentářů: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist