Deutsche Welle TV (Deutsch) s novým programovým schematem z družice Astra 4A
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 07.02.2017
Včera, v pondělí 6. 2. 2017 zahájila stanice Deutsche Welle (DW - Německá vlna) vysílání své německé televizní nabídky DW (Deutsch/Německy) s novým programovým schematem. Na kanálu bude nyní nabízen silný kulturní profil. Bude také informovat o politice, ekonomice, sportu aj. Stanice DW by tím chtěla opět zviditelnit svůj profil v mezinárodní mediální nabídce.


Program se zaměřuje na diváky, kteří se zajímají o Německo a Evropu, popř. o německý a evropský úhel pohledu. Šetření stanice DW v tržní a mediální oblasti identifikuje divácké skupiny, které se především velmi zajímají o kulturu, jako většinu uživatelů DW (Deutsch).

Vedle úspěšné vlastní produkce DW (hudební magazín popXport, Kultur.21, euromaxx - život a kultura v Evropě) obsahuje programové schéma nejlepší kulturní pořady, které jsou přebírány od stanic ARD, ZDF, ORF, SRF a jsou vysílány poprvé společně v globálně přijímatelné lineární televizní nabídce.

Programové schéma nově zahrnuje hodinový zpravodajský magazín Der Tag (Den) "s událostmi za zpravodajstvím". DW (Deutsch) bude programové schéma rozšiřovat o nově vyvíjené formáty, které budou udávat nové akcenty napříč žánry. Např. koprodukce se stanicí MDR umožní získat neobvyklý přístup k bohatství německé a mezinárodní hudební scény nebo projekt Visuelles Radio/Vizuální rádio, který vzniká ve spolupráci se stanicí Deutschlandfunk.

Podle informací stanice Deutsche Welle lze program DW (Deutsch) přijímat ze satelitu ve východní Evropě, v Asii a Oceánii, v Severní a Jižní Americe. Stanice vysílá svůj program i jako tzv. livestream na internetu a globálně je dostupná u více než 250 partnerů, kteří přebírají úplný německý televizní program stanice Deutsche Welle.

Parametry pro satelitní příjem programu DW (Deutsch) ve střední Evropě: satelit: Astra 4A, orbitální pozice: 5° východně, kmitočet: 12,380 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC 3/4.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24300/deutsche-welle-tv-deutsch-s-novym-programovym-schematem-z-druzice-astra-4a/