Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 04:13:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Skupina SES podepsala smlouvu na start 10 satelitů s ARIANESPACE a ILS

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 20.06.2007


Skupina SES, významný světový satelitní operátor (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) dne 18. 6. 2007 oznámila podepsání smlouvy na start nosných raket, což zahrnuje většinu požadavků na vypuštění nových satelitů pro skupinu SES na období 2009 až 2013. Tato „smlouva na více startů” zajišťuje, že každý satelit skupiny SES bude mít primární a záložní nosnou raketu, každou s dvěma startovacími sloty („okny”). To poskytne nejvyšší předpokládaný stupeň zabezpečení a flexibilitu pro náročný plán startů družic skupiny.

Za tímto účelem společnost SES Satellite Leasing s r. o. podepsala samostatnou smlouvu s lídry průmyslového odvětví Arianespace a ILS vždy na vypuštění 5 satelitů. Společnost Arianespace připraví nosné rakety Ariane 5 nebo Sojuz, které odstartují z evropského vesmírného střediska Kourou ve Francouzské Guayaně. ILS připraví nosné rakety Proton Breeze M, které budou startovat z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu. Smlouva na více startů zahrnuje možnost dalších startů. Je to dosud největší firemní smlouva na jednotlivý start pro Arianespace a ILS. Podmínky smlouvy jsou důvěrné.

Pan Romain Bausch, prezident a generální ředitel skupiny SES uvedl: „Tyto průkopnické smlouvy s dvěma uznávanými lídry průmyslového odvětví se postarají o spolehlivý včasný přístup do vesmíru pro satelity SES díky plně duálnímu slotu (startovacímu oknu) - vzájemnému rezervnímu postupu, který Arianespace a ILS schválily pro své vlastní nosné rakety. Spoléháme se na to, že s těmito inovačními smlouvami na svém místě je kontinuální vývoj a výměna naší globální satelitní flotily zabezpečena v atraktivních termínech a v podmínkách pro předvídatelnou budoucnost, což skupině SES zajistí další konkurenční výhodu.”

Vedoucí a generální ředitel společnosti Arianespace, Jean-Yves Le Gall, dodal: „To je důležitá smlouva, která posiluje naše strategické obchodní partnerství se skupinou SES. Je založena na 26 startech realizovaných pro skupinu SES, a poskytuje jasný důkaz, že společnost Arianespace nabízí dokonale přizpůsobené služby a inovační řešení, které vychází vstříc požadavkům našich zákazníků. Rád bych poděkoval skupině SES, že nám opět důvěřuje, což se projevuje v této poslední smlouvě. Jejich volba potvrzuje, že společnost Arianespace, s našimi raketami Ariane 5 a Sojuz, určuje globální standard ve vesmírné přepravě a zaručuje přístup do vesmíru.”

„Reálná hodnota v této jedinečné smlouvě s mnoha objednávkami (na více startů) je flexibilita, kterou nabízí skupina SES, z hlediska odpovídajícího užitečného nákladu a doby startu,” řekl pan Frank McKenna, prezident ILS. „Jsme hrdí na pokračování naší dlouhodobé obchodní spolupráce se skupinou SES,” řekl pan McKenna. „Náš obchodní vztah se vrací na samý počátek společnosti ILS. Skupina SES byla obchodním partnerem pro první komerční start rakety Proton v roce 1996, a společnost ILS vypustila do kosmu vždy nejméně jeden satelit ročně pro provozní společnost SES. V roce 2007 plánujeme start rakety pro společnosti SES AMERICOM a SES SIRIUS.”


Mark ROBERTS, Investor Relations
Yves FELTES, Press Relations


O společnosti Arianespace

Společnost Arianespace více jak 25 let zajišťuje inovační služby a řešení spojené s lety do vesmíru pro zákazníky po celém světě. Více než dvě třetiny všech komerčních satelitů, které jsou nyní v provozu, Arianespace vypustila do vesmíru z kosmického střediska Kourou ve Francouzské Guayaně. Společnost využívá nosné rakety Ariane 5, Sojuz a Vega. Arianespace zajišťuje vynesení nákladů do vesmíru - nezávisle na čase a orbitální pozici. Další informace je možné najít na internetové stránce: www.arianespace.com.


O společnosti ILS

ILS je americký podnik se společnou majetkovou účastí mezi akciovou společností Space Transport Inc., Khrunichev a RSC Energia. Raketu Proton Breeze M pro ILS dodala partnerská společnost Státní výzkum a středisko vesmírné produkce Khrunichev (Khrunichev State Research and Production Space Center), která je významnou ruskou společností pro lety do vesmíru. Po dobu než 40 roků provozu raketa Proton vykonala více než 325 startů do vesmíru. Od roku 1993 společnost ILS komerčně využívá ruské rakety Proton pro privátní satelitní operátory, a realizovala 40 startů. Více informací je možné najít na: www.ilslaunch.com.


O skupině SES

Skupina SES (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, které zabezpečují nejen globální pokrytí, nýbrž i celosvětové spojení. Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím flotily 36 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na internetu: www.ses.com.


SES Press, 18. 6. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.06.2007 • Nový ukrajinský televizní kanál STAR TV je nyní dostupný FTA ze satelitu SIRIUS
22.06.2007 • Telekomunikační firmy využijí řešení IPTV společnosti SES AMERICOM [ 1 ]
19.06.2007 • SES ASTRA a VERHAERT SPACE uzavřely smlouvu s ESA na provozování belgické stanice [ 1 ]
19.06.2007 • Satelitní operátor Intelsat zřejmě bude mít nového majitele [ 4 ]
14.06.2007 • Společnost SES ASTRA uzavřela smlouvu s ITV na další satelitní kapacitu
11.06.2007 • TNTSAT zahájí vysílání z družice ASTRA dne 15. června 2007

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist