Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 00:53:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Telekomunikační firmy využijí řešení IPTV společnosti SES AMERICOM

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 22.06.2007


SES AMERICOM oznámila komerční dostupnost svého řešení internetové televize ve standardu MPEG-4 s názvem IP-PRIME®. IP-PRIME přichází se stávajícími distribučními smlouvami pro více než 275 televizních kanálů a více než 100 digitálních hudebních kanálů. Zákazníkům tak poskytne snadnou cestu k nabídce celé řady různých programů. Tato programová řada zahrnuje více než 20 kanálů HDTV, programy na přání PPV a možnost nabídnout služby tzv. videa na přání (VOD).


Společnost SES AMERICOM, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papíru Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dne 19. 6. 2007 oznámila komerční dostupnost svého řešení internetové televize (IPTV) s názvem IP-PRIME®. Řešení IPTV pro telekomunikační společnosti je úplné, komplexní a tzv. na klíč. Po celých Spojených státech už proběhly rozsáhlé a úspěšné zkoušky v telekomunikačních firmách velké, střední a malé velikosti. V současnosti je řešení IP-PRIME přístupné pro každou telekomunikační společnost v Severní Americe, která se stálými, cenově efektivními prostředky snaží nabídnout svým zákazníkům služby televize „světové třídy”.

IP-PRIME společnosti SES AMERICOM telekomunikačním firmám nabízí možnost konkurovat a získat si nové uživatele nabídkou televizních programů a jinými službami. Dodatečné televizní služby mohou být komplikované a drahé, avšak pro telekomunikační firmy je to nezbytná součást podnikání, aby měly kompletní své portfolio „triple play” - hlasové, datové a televizní služby. Telekomunikační firmy všech velikostí mohou zjistit, že řešení IP-PRIME minimalizuje riziko složité technické integrace, zjednodušuje obtížný problém získávání programu a snižuje jejich finanční riziko při spuštění televizních služeb.

Společnost SES AMERICOM má více než třicet let zkušeností v distribuci televizního signálu od poskytovatelů programů do kabelových a vysílacích sítí. Vybudovala si řešení, které telekomunikačním firmám a operátorům privátních sítí nabízí vše, co potřebují, aby zajistily televizní služby v plném rozsahu ve stávající infrastruktuře sítě. IP-PRIME přináší kompletní uspořádání s volbou programových kanálů, distribuční úroveň signálu pro hlavní stanice sítí, možnost výběru zákaznických set-top-boxů a řešení pro produkty, které je vhodné pro veškerou činnost.

Přínosem pro obchodní partnery SES AMERICOM jsou odborné znalosti v televizní distribuci. To pomůže zajistit, že zákazník si zvolí osvědčené technické řešení, tím sníží technické riziko a finanční náklady při rozvoji nové televizní služby. Řešení IP-PRIME poskytne nejen vysoce kvalitní televizi, nýbrž obchodním partnerům uspoří milióny dolarů kapitálových a provozních nákladů, když si porovnají náklady na vytvoření své vlastní služby.

„SES AMERICOM využívá své desetileté zkušenosti při vytvoření řešení IPTV, které je do posledních detailů připraveno pro spuštění služby,” řekl pan Bill Squadron, nejvyšší viceprezident mediální společnosti v SES AMERICOM. „Investovali jsme deset miliónů dolarů a více než dva roky vývoje služby IP-PRIME, a předkládáme řešení po rozsáhlých testech. Tak si můžeme být jisti, že našim obchodním partnerům nabízíme možnost, která je pro ně úplná, snadno rozvinutelná a cenově efektivní, aby nabídli svým předplatitelům televizní služby. Výsledkem našeho úsilí je to, že SES AMERICOM je první společností uvádějící na trh komplexní televizní služby na satelitní bázi, které se zcela opírají o nový televizní standard MPEG-4.”

Celé řešení je založeno na digitálním televizním standardu MPEG-4, který nabízí lepší kvalitu televizního příjmu a také větší efektivní šířku pásma než standard MPEG-2. Standard MPEG-4 činí řešení IP-PRIME výhodným zvláště pro sítě. Poskytne jim mnoho aplikací, zvýší atraktivitu a nabídne výrazné zvýšení počtu kanálů HDTV. Úsporný systém IP-PRIME využívá otevřenou technologii na bázi standardů od mnoha technických partnerů představujících světovou třídu. Před integrací do IP-PRIME společnost SES AMERICOM přezkouší a posoudí technologii třetí strany nebo příslušné komponenty.

Při využití otevřených standardů a zajištění vzájemné spolupráce společnost SES AMERICOM obchodním partnerům poskytuje možnost volby, a zabezpečí, že jejich služby jsou na úrovni dnešní doby a dobře připravené pro budoucnost. IP-PRIME přichází se stávajícími distribučními smlouvami pro více než 275 televizních kanálů a více než 100 digitálních hudebních kanálů. Zákazníkům tak poskytne snadnou cestu k nabídce celé řady různých programů. Tato programová řada zahrnuje více než 20 kanálů HDTV, programy na přání PPV a možnost nabídnout služby tzv. videa na přání VOD. Zákazníci si mohou vybrat kanály obsažené ve své programové nabídce a snadno mohou doplnit místní programy.

„Kvůli dlouholetému vedoucímu postavení společnosti SES AMERICOM a technickým inovacím ve vysílání televize jsme si vybrali IP-PRIME jako exkluzivní komplexní službu IPTV pro naše členy telekomunikačních společností na venkově,” řekl pan Steve Bing, nejvyšší viceprezident Národního venkovského telekomunikačního sdružení NRTC (National Rural Telecommunications Cooperative).
„Naši členové nám sdělili, že služba IPTV bude rozhodující složkou jejich portfolia služeb, a společnost SES AMERICOM jim poskytne snadnou cestu k velmi rozsáhlé službě. Službou IP-PRIME členové sdružení NRTC budou mít bezpečnou cestu, aby uplatnili na trhu úplné a technicky perspektivní televizní služby.”

Služba IP-PRIME je komerčně dostupná již nyní. Další informace je možné najít na internetu: www.ip-prime.tv.


O společnosti SES AMERICOM

SES AMERICOM je největším poskytovatelem satelitních služeb v USA a je považována za průkopnickou společnost v oblasti globálních satelitních komunikačních služeb. Dnes provozuje flotilu 15 družic na orbitálních pozicích. Služby zajišťuje převážně pro celou Ameriku. SES AMERICOM, jako člen skupiny SES, může poskytnout komplexní telekomunikační řešení pro každý region na světě prostřednictvím své flotily více než 36 satelitů. AMERICOM Government Services je navíc výlučně vlastněná dceřinná společnost, která je zaměřena na zajištění telekomunikačních řešení na satelitním základě pro civilní a obranné činitele vlády USA. SES AMERICOM svým společným působením poskytuje vhodné řešení komunikace a distribuce obsahu - vysílatelům, poskytovatelům programů pro kabelové sítě, společným telekomunikačním subjektům letectva (navigace) a námořnictva, poskytovatelům internetových služeb, mobilním komunikačním sítím, vládním činitelům, vzdělávacím institucím, dopravním společnostem a pevným globálním datovým sítím.


Monica Morgan, Greg Traweek, SES AMERICOM


SES Press, 19. 6. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.06.2007 • Nový ukrajinský televizní kanál STAR TV je nyní dostupný FTA ze satelitu SIRIUS
20.06.2007 • Skupina SES podepsala smlouvu na start 10 satelitů s ARIANESPACE a ILS
19.06.2007 • SES ASTRA a VERHAERT SPACE uzavřely smlouvu s ESA na provozování belgické stanice [ 1 ]
19.06.2007 • Satelitní operátor Intelsat zřejmě bude mít nového majitele [ 4 ]
14.06.2007 • Společnost SES ASTRA uzavřela smlouvu s ITV na další satelitní kapacitu
11.06.2007 • TNTSAT zahájí vysílání z družice ASTRA dne 15. června 2007

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Debilové ... 

23.06.2007 00:54 • technikTKR
Sám toto řešení již požívám 15 let v Brně
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist