Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 16:00:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Nova vydala oficiální stanovisko, proč nevysílá na Ústecku

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: lucky(dot)boy(at)volny(dot)cz Přidané: 01.07.2007


Komerční televize Nova vydala před chvíli tiskovou zprávu k tomu, proč nevysílá na Ústecku v digitálním multiplexu A. Čekání je tedy u konce a my vám tuto informaci přinášíme v nezkrácené podobě. Důvodem by podle Novy měly být cenové podmínky navržené Radiokomunikacemi. Komerční televizní jednička je připravena i nadále jednat o smluvních podmínkách, aby se její program v digitální kvalitě dostal k divákům na Ústecku v co nejkratší době. Jedná se o další klamavý trik Novy, nebo je to pravda? Přečtěte si tiskovou zprávu.


Tisková zpráva televize Nova v nezkrácené podobě

V neděli 1. července mělo být zahájeno digitální vysílání TV Nova v severních Čechách. Vzhledem k tomu, že TV Nova neakceptovala cenové podmínky společnosti Radiokomunikace, které jí byly prezentovány pouhé 4 dny před zahájením vysílání a které se podle názoru TV Nova zcela zásadně odlišovaly od standardních cenových podmínek, na základě kterých dosud TV Nova své analogové i digitální vysílání provozuje, rozhodla se společnost Radiokomunikace k danému termínu vysílání TV Nova z vysílače Buková hora nezahájit.

Praha 1. července 2007 – V neděli 1. července měla televize Nova začít digitálně vysílat také v severních Čechách. Poté, co společnost Radiokomunikace spustila digitální vysílač umístěný na Bukové hoře, měl být tímto umožněn digitální příjem vysílání Novy pro další milion obyvatel ČR.

Společnost Radiokomunikace ale nabídla v polovině minulého týdne krátce před uvažovaným zapnutím takové cenové podmínky pro provozování tohoto vysílání, které vůbec neodpovídaly původním smluvním ujednáním, na základě kterých již v současnosti TV Nova prostřednictvím vysílačů společnosti Radiokomunikace analogové i digitální vysílání provozuje. Vzhledem k tomu, že navíc byla investice do výměny vysílače Buková hora hrazena z finančních prostředků státu prostřednictvím tzv. Radiokomunikačního účtu, podle názoru a kalkulací TV Nova se tímto společnost Radiokomunikace snaží neoprávněně nárokovat platby v několikanásobné výši oproti původním podmínkám.

Vzhledem k nedostatečnému časovému prostoru pro další jednání TV Nova navrhla situaci prozatím řešit formou úhrady zálohovou platbou, což Radiokomunikace odmítly.

TV Nova je připravena i nadále jednat o smluvních podmínkách, aby se její program v digitální kvalitě dostal k divákům na Ústecku v co nejkratší době. Pokud by ale k dohodě nedošlo, bude TV Nova nucena obrátit se na telekomunikačního regulátora (ČTÚ), aby celou kalkulaci předloženou společností Radiokomunikace a její ekonomickou oprávněnost prověřil.

„Návrh společnosti Radiokomunikace nás zaskočil, protože se zcela odlišuje od podmínek, na které jsme při své dlouholeté spolupráci se společností Radiokomunikace byli zvyklí. Jsme připraveni jednat konstruktivně, ale rozhodně nebudeme dělat svá ekonomická rozhodnutí pod tlakem. Máme velkou zodpovědnost vůči našim majitelům a nenecháme se dotlačit k rozhodnutím, která by potom v budoucnosti mohla znamenat neočekávaný nárůst nákladů tam, kde jsme díky využití nejmodernějších technologií očekávali spíše možnost úspor,“ uvedl generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Signál TV Nova je šířen digitálně již několik let. Již 30. června 2000 TV Nova souhlasila s experimentálním vysíláním svého programu v multiplexu společnosti Czech Digital Group. Dne 21. října 2005 pak bylo zahájeno řádné vysílání DVB-T v multiplexu Českých radiokomunikací s účastí TV Nova v Praze a Brně. Následně potom bylo 9. září 2006 rozšířeno pokrytí území DVB-T signálem TV Nova o Ostravsko a od 24. prosince 2006 je program TV Nova digitálně šířen i na Domažlicku. V současné chvíli tak může signál TV Nova přijímat celkem 36 % obyvatel České republiky a díky spuštění digitálního vysílání na Ústecku se mělo pokrytí digitálním signálem TV Nova rozšířit až na 48% obyvatel ČR.

TV Nova je v současnosti připravena vysílat digitální signál na celém území republiky, celý její vysílací řetězec je plně digitální a svůj signál předává v digitální podobě až na jednotlivé vysílače. Připravuje se dokonce na digitální vysílání ve vysokém rozlišení, tzv. HD – High Definition.

Zdroj: Marie Skrčená, redaktorka tiskového odd. TV Nova


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 13   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.07.2007 • Proč chybí Nova v digitálu z Bukové hory? [ 13 ]
30.05.2007 • Jetix Kids Awards 2007: Jaké jsou idoly dětí? [ 2 ]
17.05.2007 • Dnes byl prodán Kamzík [ 7 ]
14.05.2007 • NOVÉ kontaktní místo TRADE and TECHNOLOGY, a.s. v BRNĚ
11.05.2007 • 15 (k)roků s Českou televizí
18.04.2007 • Španělská královská rodina si prohlédla hlavní sídlo společnosti SES a navštívila satelitní pozemní řídící středisko ASTRA

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  re kentaur 

04.07.2007 13:18 • vejt
neni pravda že na ČT neběžela reklama o DVB-T vysílání na Bukové Hoře.Bylo to v Událostech v pátek
 
 
  btw. ten rok je správne 2017.. ... 

03.07.2007 09:30 • anonym two
btw. ten rok je správne 2017...
 
 
  Není kam spěchat 

03.07.2007 08:56 • anonym
Nevidím jedíný důvod kromě samaritánství proč by nova měla platit jedinou korunu
navíc, když má analog jistý do 2012. Jasná ukázka je na CS linku kde je taky nova
"zadarmo". klient gitalu
 
 
  krony novy 

02.07.2007 23:30 • Tomik
Nova si timto prohlasenim bere divaky jako komparz. Vzhledem k tomu jaky ma Nova k digitalizaci pristup a tim jak ji zatim uspesne blokuje ji neverim ani zavinace v logu.
 
 
  Nic moc, ze satelitu /CS link/ ... 

02.07.2007 19:51 • anonym
Nic moc, ze satelitu /CS link/je to podstatně lepší.Variabilní datový tok:CT1, ČT2 - 5,8 - 2 MB/Audio 256, ČT24 - 4,8-2MB/AUDIO 128, ČT4-6-2MB/128.
 
 
  Nemáte prosím někdo info o dat ... 

02.07.2007 18:41 • MilanTuma
Nemáte prosím někdo info o datovém toku celého multiplexu a případně i dat. tocích jednotlivých kanálů. Zajímalo by mě porovnání se satelitním příjmem.
 
 
  I bez Novy se dá žít. ... 

02.07.2007 10:26 • anonym
I bez Novy se dá žít.
 
 
  V téhle republice už se není čemu divit !! 

02.07.2007 09:47 • Kentaur
A to se říká, že digitální vysílání je levnější než analogové. Já bych zároveň povypínal analog. Lidé to věděli s dostatečným předstihem minimálně půl roku, že začne vysílat Buková hora, to aby si zajistili set top boxy. A jestli tam nebudou mít Novu ani Primu, tak to ani nezapínejte. Jsou lidé co tohle nezajímá a těm je to potřeba v tlouknout na obrazovku jinak to nikdo neví. Neviděl jsem ale žádnou reklamu na ČT1, ČT2, že Buková hora začne vysílat digitálně. Tak ať CDG síť B nabídne Nově lepší podmínky a spustí i ostatní programy. Jen že v téhle zemi jde tak všechno pomalu, to už ten hlemýžď je rychlejší..
 
 
  9. září 2006 začala Nova vysíl ... 

01.07.2007 20:29 • Cha-cha
9. září 2006 začala Nova vysílat digitálně v Ostravě??? To je pan generální ředitel trošku mimo!! (asi chudák celý víkend chlastal!?) Snad od 9. února 2006!!! Debil jeden! No aspoň je vidět, jaké vedení má Nova!!!!
 
 
  Re Hlupáci 

01.07.2007 18:28 • Pavlik1
Pokud jsi si přečetl prohlášení, tak jsi poněkud mimo mísu. Jsou to Radiokomunikace, které pronikavě změnili podmínky pro poskytování služeb. A celé to může v konečném důsledku znamenat konec Radiokomunikací, který možná začal hromadným vyhazovem spousty zaměstnanců. Hlavně by bylo zajímavé zvědět, zda stejně Radiokomunikace zdvihly ceny i ČT. To pak můžeme očekávat i pronikavé zvýšení koncesionářských poplatků.
 
 
  Nova na Ústecku 

01.07.2007 18:22 • ® lucky.boy
Možná máte pravdu, ale těžko tady budeme hledat viníka, když nikdo z nás u dohadování podmínek nebyl. Možná je to tak, jak říká Nova, nebo je to naopak. Dá se předpokládat, že tiskovou zprávu vydají i Radiokomunikace, i když ji pan Bielecki sliboval už na dnešek, kde se budou samozřejmě obhajovat. Jednání mezi Novou a provozovatelem multiplexu určitě proběhnou, ale kdy dospějí ke zdárnému konci, to lze v tuto chvíli těžko odhadnout. Na Domažlicku se na tento kanál čekalo téměř dva měsíce
 
 
  Zarážející na tom všem je skut ... 

01.07.2007 18:18 • Pavlik1
Zarážející na tom všem je skutečnost, že TV NOVA ve svém prohlášení z 28.6.07 oznámila na neděli 1.7.07 zahájení digitálního vysílání z Bukové hory. Dle jejího dnešního projevu však již v této době o neuzavření smlouvy věděla a vše oznámila až po nesplnění slibu. Proč vše neoznámila s předstihem? U Radiokomunikací na druhou takovýto krok nepřekvapí po té, co k 30.6.07 vyhodili několik set zaměstnanců, zejména techniků. Tak zajišťování dalšího provozu vysílačů bude znamenat najmout externí dodavatele, což se zřejmě prodraží a z toho plynou vyšší ceny služeb.
 
 
  Hlupáci 

01.07.2007 18:08 • Pepa z depa
No snad inteligenti nečekali, že je provoz stokilowattovýho vysílače bude stát stejně jako třeba pětikilowatovej. No a teď je klidně možný, že na tu Novu, kvůli který si třeba i stb některý lidi pořídili, protože na nic jinýho nekoukaj, bude čekat několik měsíců. To mě poser na záda...
 
 
Celkový počet komentářů: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist