Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 22:43:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Nový satelit ASTRA 1L je připraven k provozu

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 11.07.2007


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dnes, 11. 7. 2007 oznámila, že její nový satelit ASTRA 1L byl s úspěchem umístěn na svou definitivní orbitální pozici 19,2° východně a je připraven pro komerční provoz. Satelit odstartoval do vesmíru z kosmického střediska Kourou ve Francouzské Guayaně dne 5. května 2007.

Byly dokončeny všechny potřebné testy hardware na oběžné dráze a funkčnost vysílání z této družice. Satelit ASTRA 1L dodala firma Lockheed Martin. ASTRA 1L bude zajišťovat vysílací služby DTH pro kontinentální Evropu a dále posílí satelitní flotilu ASTRA na hlavní orbitální pozici 19,2° východně. Nový satelit umožní společnosti SES ASTRA přesunout družici ASTRA 2C z pozice 19,2° východně na 28,2° východně, své služby tak poskytne pro dynamický trh ve Velké Británii a Irsku. ASTRA 1L také posílí provoz transpondérů v pásmu Ka pozici 19,2° východně, když transpondéry Ka na satelitu ASTRA 1H slouží jako záložní.

Díky tomuto přesunu satelitní flotily společnost SES ASTRA může nabídnout 16 dalších transpondérů na družici ASTRA 2C. Pro DTH ve Velké Británii a Irsku je určeno alespoň deset z těchto transpondérů, zbývající transpondéry jsou pro další služby v celé Evropě. Přesun družice ASTRA 2C také umožní přemístit transpondéry pro všechny satelity umístěné na pozici 28,2° východně. To dovolí aktivaci dalších 8 transpondérů se směrovým svazkem satelitu ASTRA 2B, který je nyní umístěn nad západní Afrikou, a poskytnout celkový počet transpondérů pro tento svazek od 8 do 16.

Systém vzájemného zálohování satelitů na pozici 28,2° východně také bude posílen, protože družice ASTRA 2C poskytne záložní kapacitu pro satelit ASTRA 2A, 2B a 2D. Přemístění satelitu ASTRA 2C je plánováno na třetí čtvrtletí tohoto roku. Nový satelit ASTRA 1L navíc umožní společnosti SES ASTRA přemístit svůj satelit ASTRA 1E z pozice 19,2° východně na 23,5° východně a dále posílit tuto orbitální pozici pro vysílání DTH do celé Evropy.

„Velmi náš těší, že našim zákazníkům můžeme nabídnout širší a lepší služby při aktivaci satelitu ASTRA 1L”, řekl pan Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA. „Nový satelit nám umožní přesunout naši satelitní flotilu a podstatně zvýšit kapacitu pro důležitý trh ve Velké Británii a Irsku. To nám poskytne možnost, abychom ještě lépe uspokojili vysokou poptávku zákazníků na tomto trhu. I nadále se soustřeďujeme na poskytování služeb s největší technickou kvalitou a spolehlivostí, na jedinečný plán rezerv a spolehlivosti i velký rozsah dalších služeb.”


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 36 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.

Informace o dodavateli satelitu, firmě Lockheed Martin, jsou na stránce: www.lockheedmartin.com.


SES ASTRA Press, 11. 7. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2007 • Canal Digitaal zahájí vysílání tématického paketu z družice Astra, 23,5° východně
18.05.2007 • EUTELSAT rozšiřuje vysílání o novou orbitální pozici 9,0 st. východně [ 5 ]
10.05.2007 • Dr.Dish TV dnes končí na Hotbirdu a od zítřka pokračuje na Astře
07.05.2007 • Truck Radio nyní vysílá z družice ASTRA 3A [ 3 ]
07.05.2007 • Volksmusik TV a Auto-Moto-TV zkušebně z družice Astra 19,2° východně
05.05.2007 • ASTRA 1L úspěšně vystartovala do kosmu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist