Superhvězdy snookeru se utkají o titul světového šampiona
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 11.04.2017
Králové snookerového plátna se tradičně sejdou v divadle Crucible v Sheffieldu k nejvýznamnějšímu turnaji kalendáře – mistrovství světa. Od 15. dubna bude 32 nejlepších hráčů bojovat o titul světového šampiona, mezi nimi „Raketa“ Ronnie O´Sullivan, obhájce titulu Mark Selby a „The Juddernaught“ Judd Trump. Eurosport bude mistrovství světa vysílat exkluzivně v celé Evropě (s výjimkou Velké Británie).


• O’Sullivan, Selby a Trump rozpálí fanoušky během 17denního špičkového snookeru
• 135 hodin ŽIVĚ na Eurosportu 1, Eurosportu 2 a Eurosport Playeru
• Inovativní technologie podpoří divácké zážitky

Eurosport – pro fanoušky jednička mezi sportovními destinacemi – představí z mistrovství světa 135 hodin ŽIVĚ na programech Eurosport 1, Eurosport 2 a na internetovém přehrávači Eurosport Playeru. Diváci se během 17 dnů klání nejlepších snookerových hráčů mohou těšit i na analýzy známých osobností této hry – šestinásobného finalisty MS Jimmyho Whitea, mistra světa 1986 Joea Johnsona a legendárního Neala Fouldse.

Eurosport využije vylepšenou verzi technologie Viz Libero, produkt určený speciálně pro pokrytí snookeru na Eurosportu, a také technologii dotykové obrazovky. Libero technologie ukáže divákům, jak měly být jednotlivé strky zahrány, zároveň zdůrazní vzdálenost a rychlost koule. Technologie dotykové obrazovky umožní expertům Eurosportu pohybovat koulemi po stole.

Internetový přehrávač Eurosport Player nabídne i kvalifikaci mistrovství světa. Hlavní los MS bude přenášen ŽIVĚ na facebookovém profilu Eurosportu 13. dubna od 10 hodin.

Během světového šampionátu Eurosport představí také krátká vyprávění snookerové ikony Ronnieho O'Sullivana, který připraví divákům jedinečné analýzy, jak hrát proti nejlepším hráčům světa. Nejlepší světoví hráči budou zároveň na Eurosportu vzpomínat na své nejkrásnější okamžiky v divadle Crucible, v němž se hraje jubilejní už 40. světový šampionát (MS se hraje v Crucible Theatre od roku 1977).

Generální ředitel Eurosportu Peter Hutton: „Snookerová fanouškovská základna se napříč Evropou každým rokem rozrůstá. V Eurosportu jsme nadšení, že hrajeme významnou roli v tomto vzestupu. Mistrovství světa je perlou tohoto sportu a my ho tradičně i v letošním roce přinášíme našim divákům. Eurosport bude vysílat prvotřídní snookerové duely, ale nabídne také analýzy světových expertů. Nejlepší světoví hráči budou bojovat o právo být považován za číslo jedna na světě, mistrovství světa je tak událostí, kterou by sportovní fanoušek neměl vynechat.“

Jimmy White: „Každý, kdo sleduje snooker, se těší na mistrovství světa. Je to turnaj, který vždy přináší úžasné příběhy. Duely jsou hodně dramatické, ale na rozdíl od jiných sportů, v nichž můžete křičet, ve snookeru musíte kontrolovat své emoce. Je to mistrovství světa, což je v každém sportu nejvýznamnější turnaj. Každý chce být mistrem světa. Letos je před námi hodně otevřený světový šampionát. Ani Ronnie O´Sullivan není favoritem. Ani Mark Selby nebo Judd Trump. Spousta hráčů může letos vyhrát.“

Eurosport loni oznámil uzavření desetileté smlouvy s World Snooker a bude vysílat největší snookerové turnaje ŽIVĚ až do roku 2026. V roce 2017 Eurosport představí celkem 17 turnajů včetně Masters a UK Championship, což znamená přibližně 800 hodin přímých přenosů. Eurosport tak posílil svou pozici Domova snookeru v Evropě.


Nejvýznamnější turnaje sezóny 2017-18 (všechny ŽIVĚ na Eurosportu):

• Paul Hunter Classic, 25. – 27. srpna; Furth, Německo
• Shanghai Masters, 18. – 24. září; Šanghaj, Čína
• European Masters, 2. – 8. října; místo konání ještě nebylo určeno
• English Open, 16. – 22. října; Manchester, Anglie
• Irish Open, 20. – 26. listopadu; Belfast, Severní Irsko
• Betway UK Championship, 28. listopadu – 10. prosince; York, Anglie
• Scottish Open, 11. – 17. prosince; Glasgow, Skotsko
• Dafabet Masters, 22. – 28. ledna; Londýn, Anglie
• German Masters, 31. ledna – 4. února; Berlín, Německo
• Welsh Open, 26. února – 4. března; Cardiff, Wales
• China Open, 2. – 8. dubna; Čína


Obr.: Mark Selby s trofejí pro mistra světa poté, co ve finále MS 2016 porazil Ding Junhuie (Getty Images)


O EUROSPORTU

Eurosport je panevropská jednička ve sportovním vysílání, která spojuje fanoušky a sportovce během největších sportovních událostí. Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě a přináší olympijské hry vice a vice divákům na všech platformách, než kdykoli předtím. Eurosport 1, Eurosport 2 a Eurosport News mají 236 milionů kumulativních předplatitelů v 94 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů s průměrem 14,5 milionů uživatelů měsíčně. Eurosport Player nabízí v 52 zemích přístup k největším sportovním akcím na všech platformách. Eurosport Events je divize expertů společnosti v managementu a podpoře mezinárodních sportovních akcí. Více informací na corporate.eurosport.com.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24555/superhvezdy-snookeru-se-utkaji-o-titul-svetoveho-sampiona/