Květnové seriálové hity HBO3 s Twin Peaks mánií
Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.04.2017
Pro cinefily Generace X, ale nejen pro ně, je nový osmnáctidílný seriál Twin Peaks bezesporu událostí roku. Celý ho napsali a produkovali Mark Frost a David Lynch, který všechny části také režíroval – ostatně stejně jako dvě řady legendárního, přelomového, dodnes fascinujícího seriálu Městečko Twin Peaks z let 1990 a 1991.


TWIN PEAKS MANIA:

V aktuálním pokračování příhod zvláštního agenta FBI Dalea Coopera (Kyle MacLachlan se vrací ve své životní roli, stejně jako mnozí původní představitelé klíčových úloh) po pětadvaceti letech opět přicházíme na místo činu: do podivného města na americkém severozápadě, kde byla zavražděna místní královna krásy Laura Palmer. Na HBO3 Twin Peaks uvidíte též – premiérové části v noci z neděle 21. na pondělí 22. května ve 3:00 ráno (současně s premiérou v USA), poté každé pondělí ve 23:00 ihned po premiéře na HBO. Na HBO GO budou od 22. května k dispozici první čtyři části najednou.


MĚSTEČKO TWIN PEAKS I. + II. (Twin Peaks)

Než v pondělí 22. května na HBO uvidíme tolik očekávané první dvě části seriálu navazující na kultovní, více než čtvrtstoletí staré Městečko Twin Peaks, podívejme se, jak to všechno začalo. Kdo je vrah a kdo je obětí milostné vášně nebo pouhé náhody? Slavný americký seriál o záhadách a tajemstvích jednoho maloměsta. Městečko Twin Peaks je na první pohled normální, ale... Po smrti mladé Laury Palmer přijede její vraždu objasnit agent Cooper. Jeho vyšetřování však vede k temné pravdě (a třem Zlatým glóbům pro tenhle skvělý seriál). Střihněte si sobotní seriálový maraton: 6., 13. a 20. května, kdy na vás na HBO3 vždy od 21:00 hod. čeká deset odvysílaných částí.

1990 a 1991 | 47 minut | 18 | mysteriózní drama
Režie: David Lynch
Hrají: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Lara Flynn Boyle

Pondělí 1. května 2017 ve 23:00 hod. do pátku 19. května 2017, v každý všední den vždy dvě části


TWIN PEAKS (Twin Peaks: Fire Walk With Me)

Filmový prequel k slavnému seriálu Davida Lynche. Na začátku se vše točí kolem vyšetřování vraždy noční servírky Teresy Banksové v městečku Deer Meadow ve státě Washington. Případ vedou agenti FBI Chet Desmond a Sam Stanley, jenže když Desmond najde tajemný klíč k vraždě, nevysvětlitelně zmizí. Střih – a jsme v nedalekém městečku Twin Peaks o rok později a sledujeme poslední týden života Laury Palmerové, bouřlivé teenagerky, jež měla současně dva partnery: horkokrevného rebela Bobbyho Briggse a tichého motorkáře Jamese Hurleyho.

1992 | 129 minut | 18 | mysteriózní drama
Režie: David Lynch
Hrají: Sheryl Lee, Ray Wise, Moira Kelly, Kyle MacLachlan, David Bowie

Neděle 21. května 2017 ve 23:00 hod.



PAKT II. (The Pact II.)

Investigativní novinář Piotr Grodecki odhalí spiknutí dosahující až do nejvyšších kruhů politické moci. Odkryje sexuální skandál v jednom z ministerských úřadů a bojuje za odhalení pravdy v týdeníku, kde pracuje. Musí nejen získat důkazy, ale také chránit mladou oběť sexuálního obtěžování. Současně dojde ve slezské průmyslové oblasti na jihu Polska k obrovské důlní nehodě – a polský premiér se dostává do křížku s ambiciózní, idealistickou starostkou města, v němž se neštěstí odehrálo… Oba incidenty destabilizují politickou situaci v Polsku a Piotr je ten, kdo stojí v centru současného dění – ve světě, kde do sebe politika, média a byznys navzájem prosakují a stírají hranici mezi pravdou a lží.

2016 | 50 minut | 18 | krimi thriller z produkce HBO
Režie: Leszek Dawid
Hrají: Marcin Dorocinski, Magdalena Poplawska, Adam Woronowicz, Kinga Preis, Borys Szyc

Neděle 14. května 2017 ve 21:00 hod. a každou další neděli ve 21:00 hod.



QUARRY (Quarry)

Příběh se odehrává v Memphisu a jeho okolí na počátku sedmdesátých let minulého století. Mariňák Mac Conway se už podruhé vrací domů z vietnamské války a zjišťuje, že je ocejchován jako vyvrhel kvůli účasti na hojně medializovaném masakru, k němuž během jeho nasazení ve Vietnamu došlo. Přestože byli s kamarádem mariňákem Arthurem Solomonem zproštěni jakékoli viny, lidé v Memphisu se k nim staví nepřátelsky, takže si ani jeden z nich není schopen najít slušnou práci. Macův vztah s manželkou Joni se rozpadá, a navíc se s Arthurem nechají zlákat lukrativní nabídkou od pochybného zločince zvaného Broker, který je zapleten do sítě vražd a korupce táhnoucí se podél celé Mississippi.

2016 | 73 minut | 18 | akční dramatický seriál
Režie: Greg Yaitanes
Hrají: Logan Marshall-Green, Jodi Balfour, Peter Mullan, Nikki Amuka-Bird, Damon Herriman

Neděle 14. května 2017 ve 22:00 hod. a každou další neděli ve 22:00 hod.



GUERRILLA (Guerrilla)

Oscarový scenárista John Ridley (12 let v řetězech, seriál American Crime), který je zároveň spisovatelem, režisérem a producentem, přichází se šestidílnou minisérií, milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí jednoho z nejvýbušnějších období britské historie. Vztah a hodnoty politicky angažovaného páru procházejí zatěžkávací zkouškou poté, co se těm dvěma podaří osvobodit politického vězně a zformovat radikální podzemní hnutí v Londýně sedmdesátých let minulého století. Hlavním terčem jejich zájmu se stane Black Power Desk, tajná kontrašpionážní jednotka v rámci Zvláštního oddělení, určená k potlačení všech forem černošského aktivismu.

2017 | 48 minut | 15 | drama
Režie: John Ridley
Hrají: Idris Elba, Freida Pinto, Babou Ceesay, Rory Kinnear, Patrick Gibson

Středa 17. května 2017 ve 21:00 hod. a každou další středu ve 21:00 hod.



OČITÝ SVĚDEK (Øyevitne)

Philip a Henning, patnáctiletí kamarádi ze školy a sousedé, se jednou v noci tajně setkají v odlehlé pískovně. Už tak dost dramatická schůzka je náhle přerušena příjezdem auta se čtyřmi muži. Z bezpečí svého úkrytu se chlapci stanou svědky toho, jak se pátý muž osvobodí ze zajetí v kufru vozu a postřílí své únosce. Poté objeví jejich skrýš, ale chlapcům se podaří utéct i s jeho vražednou zbraní, které se později v panice zbaví. Mladíci sužovaní strachem o život i z prozrazení svého romantického vztahu uzavřou dohodu a přísahají, že o tom, co viděli, nikomu nic neřeknou. Jak dlouho však dokážou všechno tajit, když je vrah stále na útěku?

2014 | 59 minut | 18 | kriminální drama
Režie: Jarl Emsell Larsen
Hrají: Odin Waage, Axel Gehrken Bøyum, Anneke von der Lippe, Per Kjerstad, Yngvild Støen Grotmol

Středa 24. května 2017 ve 22:00 hod. a každou další středu ve 22:00 hod.



HRA O TRŮNY I.–VI. (Game of Thrones I.–VI.)

Zopakujte si příběhy kontinentu, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život – červenec a s ním sedmá řada Hry o trůny se blíží! Výpravný seriál HBO podle fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí, než byl krvavě sesazen. A na hranicích severně od Zdi, kam odjíždí Nedův nemanželský syn Jon Snow, se dějí divné věci…

2011–2016 | 59 minut | 18 | fantasy drama z produkce HBO
Režie: Tim Van Patten, Michelle MacLaren aj.
Hrají: Sean Bean, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington

Od pondělí 29. května 2017 v 19:00 hod., od pondělí do pátku vždy v 19:00 hod. dvě epizody seriálu



Placený seriálový kanál HBO3 vysílá od 21. března 2016 místo HBO Comedy v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, Flix TV, freeSAT, T-Home a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Eutelsat 16A na orbitální pozici 16,0 st. východně, Thor na pozici 0,8 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně.

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.
Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz
Facebook: HBO CZSK, Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
youtube: HBO CZSK

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2, HBO3 i Cinemax a Cinemax 2 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe, připravila redakce satCentrum, 28. 4. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.





 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24624/kvetnove-serialove-hity-hbo3-s-twin-peaks-manii/