Květnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.04.2017
Tři pondělní večery na filmovém artovém kanálu Cinemax 2 budou patřit filmům Luise Buñuela. Z půlstoletí tvorby výjimečného španělského režiséra uvidíme tři skvosty: dramata VIRIDIANA, ANDĚL ZKÁZY a TRISTANA. Dále v květnu uvidíme drama 3000 NOCÍ a dobové biografické drama EADWEARD.



3000 NOCÍ (3000 Nights)

Mladá, čerstvě vdaná palestinská učitelka Layal je po falešném obvinění zatčena a odsouzena k osmi letům vězení. Je převezena do izraelské ženské věznice s vysokou ostrahou – v děsivém světě jsou palestinské politické vězenkyně zavřeny společně s těžkými kriminálnicemi. Když zjistí, že je těhotná, ředitel věznice ji nutí k potratu. Houževnatá Layal, stále ještě spoutaná v řetězech, však porodí chlapečka. Díky neúnavné snaze vychovat syna za mřížemi a svým vztahům s ostatními spoluvězenkyněmi se jí podaří najít naději a smysl života. Vězeňské podmínky se však zhoršují a palestinské trestankyně se rozhodnou stávkovat. Ředitel věznice Layal varuje před účastí ve vzpouře a vyhrožuje, že jí vezme syna…

2015 | 99 minut | 15 | drama
Režie: Mai Masri
Hrají: Maisa Abd Elhadi, Hussein Nakhleh, Abeer Haddad, Nadira Omran, Raida Adon

Sobota 6. května 2017 ve 20:30 hod.



EADWEARD (Eadweard)

Psychologické drama vypráví příběh světoznámého fotografa Eadwearda Muybridge, který na přelomu 19. a 20. století přišel na to, jak zachytit pohyblivý obraz na svých slavných fotografiích se Stanfordovým koněm. Jenže také zavraždil milence své ženy a byl zproštěn viny s tím, že šlo o důvodné zabití… Edward, který při studiu pohybu pracoval se zvířaty z místní zoologické zahrady, vytvořil první pohyblivý snímek a proslul tak jako „zakladatel kinematografie“. U zvířat ovšem nezůstal – fotografoval také nahé muže a ženy. Ruku v ruce s narůstající slávou začal jeho osobní život směřovat k temné zradě, vraždě a odkazu, který nepřestává udivovat filmové historiky a celý svět.

2015 | 101 minut | 15 | dobové biografické drama
Režie: Kyle Rideout
Hrají: Michael Eklund, Sara Canning, Christopher Heyerdahl, Charlie Carrick, Jodi Balfour

Sobota 20. května 2017 ve 20:30 hod.



PONDĚLNÍ VEČERY S LUISEM BUÑUELEM

Z půlstoletí tvorby výjimečného španělského režiséra Luise Buñuela jsme pro vás vybrali tři skvosty.


VIRIDIANA (Viridiana)

Novicka Viridiana před složením řeholního slibu navštíví svého posledního žijícího příbuzného, zámožného strýce Dona Jaimeho. Ten se ji pokusí znásilnit… Snímek se vysmívá španělské církvi; v Itálii bylo jeho promítání zakázáno.

1961 | 87 minut | 15 | satirické komediální drama
Hrají: Silvia Pinal, Francisco Rabal, Fernando Rey, José Calvo, Margarita Lozano

Pondělí 1. května 2017 ve 20:30 hod.


ANDĚL ZKÁZY (El ángel exterminador)

Skupina lidí ve společenských šatech přijede do elegantně zařízeného domu na večeři – načež zjistí, že služebnictvo uteklo, ale oni odejít nemohou… Temná, hořce vtipná satira oplývá suchým, donkichotským humorem.

1962 | 89 minut | 12 | satirické komediální drama
Hrají: Silvia Pinal, Enrique Rambal, Jacqueline Andere, Enrique Rambal, Claudio Brook

Pondělí 8. května 2017 ve 20:30 hod.


TRISTANA (Tristana)

Komická a místy i erotická studie zvrhlosti, pokrytectví a nemoci zkoumá zvrácený vztah Tristany a jejího poručníka, stárnoucího bonvivána Dona Lopeho, který se dívky ujme po smrti její matky.

1970 | 94 minut | 12 | drama
Hrají: Catherine Deneuve, Fernando Rey, Franco Nero, Lola Gaoso, Antonio Casas

Pondělí 15. května 2017 ve 20:30 hod.



Cinemax 2 se jako artový program oproti hlavnímu kanálu zaměřuje na evropské i mezinárodní tituly od nezávislých studií, festivalové snímky, artové počiny, inspirativní i emotivní příběhy. Své místo zde mají také romantické filmy založené na skutečných příbězích, filmy o výjimečných osobnostech, filmy o vztazích s důrazem na detail i hloubku. Mezi hlavní premiérové bloky patří neděle večer, kde diváci najdou nejlepší nezávislé snímky z mezinárodní produkce, dále sobota, která nabídne hlavní filmovou premiéru týdne, nebo pondělí, které se zaměří na oceňované klasiky.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax 2 vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Flix TV, freeSAT a Magio TV na satelitech Eutelsat W16 na orbitální pozici 16,0 st. východně, Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax 2 si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe, připravila redakce satCentrum, 30. 4. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24633/kvetnova-nabidka-artovych-filmu-na-cinemax-2/