Srpnové hity na HBO
Autor: PR Press 2Media , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 26.07.2007
Filmový kanál HBO zve své abonenty k obrazovkám ke sledování tradičních nedělních premiér. V srpnu to budou např. krimithriller Firewall, komedie Finty Dicka a Jane, akční fantasy Elektra a thriller Hra na schovávanou.

Lahůdkou pak bude maraton první řady seriálu Řím, jehož druhá premiérová série startuje v říjnu.

Fandům pořadu Na stojáka je určena jistě zajímavá informace - scénky opět přitvrdily, takže následující vysílání záznamu z pražské Lucerny 2. srpna se bude vysílat až od 22:00 hodin.


Srpnové hity na HBO

Neděle 5. srpna
20:00 hodin – Firewall
akční krimi thriller USA/Austrálie 2006
režie: Richard Loncraine
hrají: Harrison Ford, Paul Bettany, Virginia Madsen, Mary Lynn Rajskub, Robert Patrick

Plamenomety, dynamit, auta přistavená k útěku … na to zapomeňte! Dneska stačí získat binární kód! Harrison Ford v akčním kriminálním thrilleru ztělesňuje úspěšného specialistu na ochranu bankovních počítačových dat. Jack Stanfield žije se svou rodinou v exkluzivním domě nedaleko Seattlu a zatím netuší, že si ho pro svůj ďábelský plán vyhlédl zákeřný zločinec Bill Cox (Paul Bettany). Stanfieldův ochranný systém je dokonalý, ale má jedinou slabinu - a tou je on sám. Cox se svými komplici se zmocní jeho ženy a dvou dětí jako rukojmí, a donutí tak Jacka, aby rozjel komplikovanou finanční transakci, při níž má na Coxovy účty převést sto milionů dolarů. Jenže Jack brzy pochopí, že až zločincův požadavek splní, budou on i jeho rodina zlikvidováni. Proto musí vymyslet způsob, jak Coxe zneškodnit a zachránit životy svých blízkých…


Neděle 12. srpna
20:00 hodin – Finty Dicka a Jane (Fun With Dick And Jane)
akční komedie USA 2005
režie: Dean Parisot
hrají: Jim Carrey, Téa Leoni, Alec Baldwin, Richard Jenkins, Angie Harmon

Americká akční komedie režiséra Deana Parisota vypráví o spořádaném Dicku Harperovi, který se svou ženou Jane spokojeně žije v domě na satelitním sídlišti. Pracuje ve velké společnosti Globodyne Corporation a dokonce ho čeká povýšení. O to větší šok prožije, když se přímo při vystoupení v televizi dozví, že firma zbankrotovala. Bez práce se ocitne i Jane a najít nové místo není vůbec snadné. Když hrozí vystěhování z domu, zoufalá dvojice se rozhodne, že začne loupit. Zpočátku to jde sice hodně ztuha, ale postupně se zaučí a úspěšně „pracují“ v nejrůznějších převlecích. A protože Dick ví, že za likvidací jeho bývalého podniku stojí samolibý gauner Jack McCallister, uchystá na něho velkolepý podraz... V hlavní roli uvidíme Jima Carreyho, který si s obvyklou vervou zahrál Dicka (a podílel se také na produkci), Jane ztělesnila Téa Leoni a skutečného zloděje McCallistera Alec Baldwin.


Neděle 19. srpna
20:00 hodin – Elektra
akční dobrodružná fantasy USA 2005
režie: Rob Bowman
hrají: Jennifer Garner, Terence Stamp, Goran Visnjic, Cary-Hiroyuki Tagawa, Will Yun Lee

Tajemnou Elektru nám krátce představil v roce 2003 film Daredevil, postava je to však natolik výrazná, že se samozřejmě dočkala samostatného filmu o dva roky později. Hlavní role v akční dobrodružné fantasy adaptované podle stránek komiksů od Marvela ztvárnila v obou filmech půvabná Jennifer Garner. Udatná bojovnice se musí rozhodnout, na kterou stranu se přikloní v rozhodujícím zápase mezi dobrem a zlem. Nedlouho poté, co se Elektra uzdraví ze zdánlivě smrtelných ran, zpřetrhá kvůli novému úkolu všechna pouta se světem. Události však naberou nečekaný obrat a ona je nucena k rozhodnutí, které může jejímu životu dát nový směr ... nebo ho zničit. Klíčovými hráči na této cestě jsou Stick, slepý mistr bojových umění, který svou žačku naučil umění Kimagure a je zodpovědný za její „vzkříšení“, a otec a dcera Millerovi. Ti jsou na útěku před mocným syndikátem, jehož členové praktikují temné bojové umění ninjitsu.


Neděle 26. srpna
20:00 hodin - Hra na schovávanou (Hide And Seek)
hororový thriller USA 2005
režie: John Polson
hrají: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue, Amy Irving

Robert De Niro coby psycholog David Callaway v americkém hororovém thrilleru režiséra Johna Poldina se přestěhuje se svou devítiletou dcerkou Emily z New Yorku do opuštěného domu na venkově. Chce, aby se tam dívenka vzpamatovala z matčiny sebevraždy, společně překonali bolestné trauma a začali nový život. Emily však začne záhy mluvit o svém novém kamarádovi Charliem. Otec si myslí, že si ho vymyslela a zpočátku dcerčiny fantazie nepovažuje za nic neobvyklého. Jenže pak se v domě začnou dít podivné věci, vyvolávající strach. Je Charlie jen vymyšlenou postavou nebo je skutečný? Pokud ano, nezbývá než ho v jeho děsivém počínání zastavit. Malou Emily hraje blonďatá dětská hvězda Dakota Fanningová, v dalších rolích uvidíme Famke Janssenovou, Elizabeth Shueovou a Amy Irvingovou.


Sobota 25. srpna
Kromě těchto čtyř nedělních premiér uvede HBO v sobotu 25. srpna i exkluzivní několikahodinový maratón všech dílů první série skvělého dramatického seriálu Řím.
Od 18:00 do 04:30 hodin – Řím (Rome)

První série velkolepého dvanáctidílného seriálu z produkce HBO začíná v roce 52 před Kristem. Řím je nejbohatší město světa, centrum rozlehlé říše a kosmopolitní metropole, v níž žije milion obyvatel. Republika se však rozpadá, právní a politický systém je oslaben a moc se stále víc přiklání k armádě. Po osmi letech války vojevůdce Gaius Julius Caesar dobyl a obsadil území Galů a nyní se vrací do Říma, kde chce prosadit populistický program s radikálními sociálními změnami. Aristokracie je zděšena a postaví se proti němu. V této situaci dva vojáci ze 13. legie, Lucius Vorenus a Titus Pullo, dostanou rozkaz, aby zachránili ukradenou standartu, jež je symbolem Caesarových legií. Tím začíná řetěz událostí, díky nimž se dvojice zaplete do klíčových dramat ve starověkém Římě.

V říjnu bude HBO vysílat druhu řadu.

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.


Naďa Machková a Pavlína Fechterová, 2media.cz, s.r.o., Mediální servis HBO


Doplnění redakce satCentrum:

Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1D na pozici 23,5 stupňů východně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2465/srpnove-hity-na-hbo/