Daniel Stach a Lukáš Landa si odnesli Novinářskou cenu za rok 2016
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 05.05.2017

Za rozhovor na téma rwandské genocidy si Novinářskou cenu 2016 odnesl moderátor Hyde Parku Civilizace Daniel Stach. Jako nejlepší analyticko-investigativní příspěvek byla oceněna reportáž Lukáše Landy Miliardový zářez o sesuvu na dálnici D8.


Moderátor České televize Daniel Stach zvítězil v kategorii Nejlepší rozhovor, beseda, diskuse. „Mám velkou radost, především proto, že porota ocenila, jak jsme byli na rozhovor připravení a nabídli jsme divákům téma, o kterém se tolik nemluví, v celém kontextu a s různými úhly pohledu hostů ve studiu. Není to cena jen pro mě, ale pro celý tým, který Hyde Park Civilizaci připravuje,“ říká Daniel Stach. Porota na jeho rozhovoru ocenila připravenost a komplexní přístup k tématu a rovněž to, že v devadesátiminutovém rozhovoru dokázal udržet pozornost svou i pozornost publika. Hyde Park Civilizace připravuje nově zřízená redakce vědy.

V kategorii Nejlepší analyticko-investigativní příspěvek vyhrál Lukáš Landa s reportáží Miliardový zářez o utajované analýze sesuvu na D8. Porota ocenila společensky vysoce aktuální téma, schopnost autora vynést na světlo neznámé skutečnosti i řemeslné zpracování a poutavé vyprávění celého příběhu za použití vizuálně atraktivních prvků.


Soutěž Novinářská cena jednou ročně veřejně oceňuje kvalitní žurnalistické práce. Porota, která novinářské počiny hodnotí, je složena z osobností akademické, mediální a neziskové sféry. Celkem letos vybírala z 254 příspěvků, které pocházely z celostátních i regionálních médií.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24655/daniel-stach-a-lukas-landa-si-odnesli-novinarskou-cenu-za-rok-2016/