Startuje nová sezona! Nejlepší závody cestovních vozů DTM uvidí opět diváci O2 TV Sport
Autor: O2 TV , e-mail: info@o2.cz Přidané: 06.05.2017
Již tento víkend vypuknou v německém Hockenheimu dlouho očekávané závody série DTM. Na scéně se objeví legendární značky Mercedes-Benz, BMW a Audi. Šampionát cestovních vozů si i letos přichystal řadu novinek, které nabídnou mnohem větší napětí a atraktivitu. Kompletní sezona poběží v přímých přenosech na O2 TV Sport a komentovat ji bude zkušený motoristický expert Petr Horák.


První novinkou je snížení počtu vozů zastupujících každou značku z osmi na šest. Startovní rošt je tedy o šest vozů chudší, ale dá se říct, že v DTM zůstali jen ti nejlepší. Změna se odehrála také na postu šéfa DTM, kde Hanse Wernera Aufrechta nahradil bývalý pilot F1 Gerhard Berger. "Myslím, že je to změna k lepšímu. Berger vnese do DTM čerstvý vítr a má velkou podporu všech tří zúčastněných automobilek. Aufrecht měl občas megalomanské vize, kterými DTM dokonce i na nějakou dobu v letech 1997-1999 uvedl do kómatu," okomentoval výměnu expert Petr Horák.

Fanoušci si letos užijí závodních aut na trati více, než tomu bylo v předchozích sezonách. Celý víkend totiž nově obsahuje tři volné tréninky (30 min), dvě kvalifikace (20 minut) a dva samotné závody. V porovnání s minulým ročníkem jsou ale oba stejně dlouhé (55 minut +1 kolo) a v obou závodech je povinná zastávka v boxech s výměnou pneumatik (dříve byl tzv. pit stop pouze v neděli).

"Novinkou je rovněž zákaz používání ohřívacích deček na pneumatiky. Jak před startem, tak před zastávkou v boxech, takže bude důležitá schopnost jezdce co nejrychleji pneumatiky zahřát," prozradil komentátor Petr Horák, a hned vzápětí doplnil: "Dalším důležitým faktorem jsou nové pneumatiky Hankook, které jsou vyrobeny z měkčí směsi. V prvních kolech budou nabízet vynikající přilnavost, ale rychleji se opotřebí a cit jezdce pro jejich správné využití bude hrát klíčovou roli. O to víc, když každý pilot má pro závodní víkend k dispozici pouze osm sad pneumatik."

Dále došlo k výraznému omezení radiové komunikace mezi jezdcem a týmem. Ta nyní může probíhat pouze tehdy, jsou-li vyvěšeny žluté vlajky. Navíc tým může jezdci sdělit pouze instrukce týkající se bezpečnosti. Druhým případem je pak okamžik, kdy jezdec vjede na tzv. pit lane, v tu chvíli s ním tým může komunikovat bez omezení.

Petr Horák, zkušený motoristický expert, pak ještě zmiňuje zjednodušení pravidel pro použití systému DRS, které bylo loni založeno na počtu kol daného závodu. Nově jej jezdci mohou využít až třikrát během celkem dvanácti kol, bez ohledu na to, jak dlouhý závod je.

Již poslední testy na Hockenheimu ukázaly, že letošní auta jsou o dost rychlejší než ta loňská. Bývalý šampion Paul Di Resta po testech neskrýval své překvapení z toho, jak rychlá nová auta jsou. Jejich řízení označil za velice zábavné a zároveň poznamenal, že nejdůležitější bude, jak jezdec dokáže šetřit pneumatiky.

"Dle mého soudu se můžeme těšit na zajímavější podívanou, více předjíždění, více různých strategií pro závod i více nečekaných situací. A to je přesně to, co chceme v závodění vidět. Tak nezapomeňte DTM i letos sledovat v přímých přenosech na O2 TV Sport. Těším se na vás," zakončil pozvánkou Petr Horák.


DTM Hockenheim na O2 TV Sport:

6. 5. 2017, 14:30 - 16:00 hod. Přímý přenos 1. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)
6. 5. 2017, 23:30 - 00:30 hod. Záznam 1. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)
7. 5. 2017, 15:00 - 16:30 hod. Přímý přenos 2. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)
7. 5. 2017, 23:00 - 00:00 hod. Záznam 2. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)


O společnosti O2 Czech Republic:

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku.


David Solnař, Tiskové oddělení O2 TV Sport

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24658/startuje-nova-sezona-nejlepsi-zavody-cestovnich-vozu-dtm-uvidi-opet-divaci-o2-tv-sport/