Euronews ukončí vysílání německé verze ze satelitu
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 11.05.2017
Zpravodajská stanice Euronews vyzkouší nový koncept a zahajuje vysílání dvanácti lokalizovaných verzí svého programu. Rozdělení se dotkne německé verze, kterou už nebude možné přijímat ze satelitu. Ve středu byli možná němečtí diváci stanice Euronews překvapeni, protože zpravodajství bude tentokrát vysíláno ve francouzštině. Důvodem je nový koncept zpravodajské stanice, která chce své zpravodajství prezentovat individuálně a lokálně.


Z tohoto důvodu bude vytvořeno dvanáct různých verzí programu, které budou nabízeny nejen v různých jazycích, ale i s nezávislým obsahem (pořady). Rozdělení bude mít i ten důsledek, že všechny verze nebudou moci být šířeny na satelitu, protože stanice Euronews si nepronajala žádnou dodatečnou kapacitu.

Obětí tohoto rozhodnutí je německá varianta na transponderu družice Astra, kde vysílají výhradně programy s německým jazykem, která bude nahrazena francouzským vysíláním. Diváci, kteří chtějí sledovat německou verzi Euronews, jsou nyní odkázáni na platformu IPTV.

I portugalský, španělský a turecký program bude šířen výhradně tímto způsobem, ze satelitu bude vysílána anglická, francouzská, řecká, maďarská, italská a ruská varianta. Anglický program lze přijímat z družice Hotbird ve vysokém i standardním rozlišení.


S využitím zdroje: buhl, Ditalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24670/euronews-ukonci-vysilani-nemecke-verze-ze-satelitu/