Společnosti LG a SES představily novou technologii 4K HFR na konferenci SES Industry Days
Autor: SES/Grayling , e-mail: info@grayling.com Přidané: 17.05.2017
Technologii HFR určenou pro vysílání v Ultra HD bylo možné sledovat v přímém přenosu na televizním přijímači LG OLED přes satelity ASTRA. Společnosti SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) a LG Electronics (LG) během desátého ročníku konference SES Industry Days v Lucembursku uvedly technologii HFR. Ta je určená pro vysílání v 4K rozlišení na OLED TV.


Obsah ve 4K HFR se vysílal živě přes satelity ASTRA na orbitální pozici 19,2°E a zobrazil se na televizi OLED TV společnosti LG s využitím prototypu softwaru HFR. Tato ukázka nabídla návštěvníkům akce příležitost zažít zdokonalenou kvalitu obrazu nové generace vysílání 4K HFR.

HFR je novou technologií v oblasti vysílání, která zvyšuje kvalitu přenosu 4K Ultra HD obsahu vyšším počtem snímků za sekundu (FPS), a to až na 120. Tato hodnota představuje maximální možnou úroveň pro vysílaný obsah. Ve srovnání se současnými technologiemi, které podporují obvykle jen úroveň do 50 FPS, jde skutečně o významný pokrok. Zvýšená frekvence snímků je důležitá zejména při zobrazení rychlého pohybu, jako například při sportu. Ukazuje přirozený živý obraz a zároveň eliminuje jeho degradaci spojenou s pohybem, která se vyskytuje na běžných televizních přijímačích.

Kromě výrobců displejů, jako je například společnost LG, se globální poskytovatelé vysílání připravují na spuštění druhé fáze Ultra HD vysílání. To bude využívat specifikaci DVB UHD-1 Phase 2, včetně technologie 4K HFR. Standard UHD-1 Phase 2 také zahrnuje i další technologie jako je vysoký dynamický rozsah (HDR) a novou generaci zvuku (NGA).

„Jsme velmi rádi, že můžeme ukázat, jakou efektivní platformou je OLED televizor od LG pro technologii 4K HFR a jak vysoce kvalitní obsah poskytuje,“ říká Sam Kim, senior viceprezident a vedoucí plánování TV produktů, LG Home Entertainment Company. „Společnost LG nabízí spotřebitelům na celém světě nejnovější technologie v televizních přijímačích. Technologii High Frame Rate na OLED televizorech je třeba skutečně vidět, abyste si dokázali představit prvotřídní kvalitu. Sledování obsahu v 4K HFR na OLED televizoru, který je přenášen přes satelity ASTRA v reálném čase, je skvělým příkladem posouvání hranic současných televizních technologií.“

„Společnost SES neustále podporuje rozvoj Ultra HD technologie. Akce, jako je SES Industry Days, je vždy vynikající příležitostí pro představení nových televizních technologií,“ říká Thomas Wrede, viceprezident pro nové technologie a standardy společnosti SES. „Technologie HFR představuje významný pokrok směrem k dalšímu zvyšování kvality satelitních přenosů v Ultra HD, zejména pro sportovní přenosy a živě vysílané televizní programy. Naše partnerství se společností LG Electronics je důležité při nastavování budoucích standardů televizního vysílání i při prvotním představení nových televizních technologií. Jsme velmi rádi, že na rozvoji tak významné inovativní technologie můžeme spolupracovat právě s LG Electronics."


O společnosti LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globálním lídrem a technologickým inovátorem v oblasti spotřební elektroniky, mobilních komunikací a domácích spotřebičů. Společnost LG zaměstnává 75 tisíc lidí ve 118 pobočkách po celém světě. Globální prodej dosáhl v roce 2016 úrovně 47,9 miliardy dolarů (55,4 bilionů KRW). Společnost LG se skládá ze 4 obchodních divizí - domácí spotřebiče a vzduchotechnická řešení, mobilní komunikace, domácí zábava a automobilové komponenty - a je jedním z předních výrobců televizorů, mobilních zařízení, klimatizací, praček a ledniček. LG Electronics je Partnerem roku ENERGY STAR 2016. Více novinek a informací o společnosti LG Electronics najdete na www.LGnewsroom.com.


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic (GEO) a jako první poskytuje diferencovanou a škálovatelnou nabídku služeb 12 družic na střední oběžné dráze. SES se zaměřuje řešení s přidanou hodnotou v čtyřech klíčových sférách trhu (video, podnikání, mobilita a vládní řešení). Zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu a internetových služeb, operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě. Portfolio SES zahrnuje satelitní systém ASTRA, která má největší dosah vysílání Direct-to-Home (DTH) v Evropě, a společnost O3b Networks, poskytovatele globálních komunikačních služeb správy dat. Další dceřiná společnost SES, MX1, je jedním z předních poskytovatelů mediálních služeb a nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. Další informace najdete na www.ses.com.


Jsme i na sociálních sítích:

Facebook: facebook.com/ASTRA.CZSK
Twitter: twitter.com/SES_Satellites
YouTube: youtube.com/SESVideoChannel
Blog: ses.com/blog
SES studie: ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures


Kristýna Blahetová, PR Consultant, Grayling Czech Republic, 17. 5. 2017

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24698/spolecnosti-lg-a-ses-predstavily-novou-technologii-4k-hfr-na-konferenci-ses-industry-days/