Holandská platforma Joyne z družice Eutelsat 9B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 19.05.2017
Nová platforma přímého příjmu ze satelitu (DTH) s názvem Joyne se v červenci 2017 objeví na holandském trhu. Bude konkurovat významné platformě Canal Digitaal mediální skupiny M7 Group. Distribuce signálu bude realizována ze satelitu Eutelsat 9B na orbitální pozici 9° východně.


Během následujících týdnů budou zveřejněny další technické detaily, včetně systému podmíněného přístupu (CA). Příjem bude možný se všemi běžnými satelitními přijímači vybavenými slotem CI.

Podle informací platformy Joyne, Eutelsat 9 je výkonný satelit, který umožňuje příjem s malými parabolami o průměru cca 60 cm v Beneluxu a v celé Evropě. Pokud by noví klienti také chtěli přijímat kanály FTA dostupné na satelitu Astra 1 na orbitální pozici 19,2 ° východně, platforma Joyne nabídne levné řešení pro duální satelitní příjem.

Podle místních zdrojů existují distribuční smlouvy se společnostmi NPO, RTL, SBS Broadcasting, Discovery Networks Benelux a Fox Sports. To znamená, že součástí nabídky budou kanály Discovery a Eurosport. V současnosti mediální skupina M7 vede spor se společností Discovery o podmínkách šíření těchto kanálů.


S využitím zdroje: Robert Briel, Broadbandtvnews.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24709/holandska-platforma-joyne-z-druzice-eutelsat-9b/