Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 09:11:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

TOP TV přerušila své vysílání

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 01.08.2007




Dnes, ve středu 1.8.2007, přesně 45 sekund po půlnoci, bylo dočasně pozastaveno vysílání české teleshopingové TOP TV na satelitu Astra 3A a Astra 1KR.


Podle vyjádření bývalé ředitelky paní Kateřiny Fričové, se kterou jsme telefonicky mluvili těsně před jejím červnovým odchodem do ČT, by měla TOP TV přerušit vysílání na dobu cca 1 měsíc, v září by se měla opět objevit v éteru s novým stategickým investorem a s nově koncipovaným programem. „Stávající majoritní akcionář se rozhodl, že nemá zájem se nadále podílet na projektu TOP TV. Jednatelé dostali plný mandát k jednání o možném prodeji. V současné době probíhají jednání s několika potenciálními zájemci o převzetí TOP TV.“

Mluvčí Holdingu KKCG Investments, který je majoritním akcionářem k tomu tehdy dodal: „Projekt TOP TV byl pro nás jen jednou z nestrategických portfóliových investicí, která byla vázána na předpokládané zahájení digitálního vysílání a podmínkou pro rozvoj TOP TV. V průběhu doby bohužel došlo k výrazným změnám v podmínkách pro realizaci této investice. Dnes se už mělo standardně digitálně vysílat na celém území České republiky. Situace je ale zcela odlišná a další vývoj digitalizace nejasný. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli v tomto projektu nadále nepokračovat.“

Přitom při jarním průzkumu agentury GfK zaznamenala TOP TV další nárůst diváků. Po necelém roce a půl vysílání měla týdenní dosah (weekly reach), který se blížil hranici 300 tis. diváků (298 tis.). Oproti září 2006 představoval tento výsledek nárůst přibližně o 15%.


Na satelitu v úterý večer TOP TV vysílala s normálním programem podle dovolenkového schématu (tedy s reprízami již odvysílaných pořadů), posledním programem byl TOP SONG věnovaný Mike Oldfieldovi. Poslední písnička Heaven´s Open se se svým optimismem ani moc nehodila do úplného závěru vysílání televize.

Ještě poslední reklama - na „luxus fantasy paket“ - sadu erotických pomůcek pro „noc plnou vášní“ a je tu minuta před půlnocí a na modré hladině bublinek se naposledy houpe logo – modrý obdélník se žlutým nápisem „top“. Po necelých dvou minutách, přesně 45 vteřin po půlnoci hudba umlká, logo mizí a na obrazovku naskakuje pištící test karta – barevné pruhy s bílým nápisem TOP TV v černém pruhu.

Uvidíme, jak dlouho tam takto zůstane. Ani na webové stránce www.top-tv.cz totiž není o vypnutí zatím žádná zmínka, na www.livebox.cz se marně čeká na data živého vysílání.


Na satelitu TOP TV vysílala na těchto transponderech:

ASTRA 3A, 23,5 st. vých., tp. 12649 H, SR 5600, PIDy 40/43 a

ASTRA 1KR, 19,2 st. vých., tp. 10832 H, SR 22000, PIDy 164/165.


Management TOP TV hovořil o tomto kanálu jako o hobby stanici, která by měla být "inspiromatem" pro diváky všech věkových skupin. „Co mají ostatní televizní vysílatelé zakázáno, TOP TV nejen může, ale podle vysílací licence i musí," říkala při startu televize předloni na podzim její ředitelka Kateřina Fričová. Zdrojem příjmů tak nejsou ani tak klasické reklamní spoty, jako spíše přímá nabídka, kdy podnikatelé předvádějí v rámci life-stylových magazínů své zboží. TOP TV v tom vidí šanci pro malé a střední podnikatele, jak proniknout na obrazovky.


Program tvořily tématické magazíny, například o zdraví, filmu, motorismu nebo zahradničení, každý den bylo také odvysílané živé studio. V TOP TV jsme mohli vidět některé známé tváře z Novy a Primy - na obrazovky se tak po letech vrátili Markéta Mayerová se Slávkem Bourou, Eva Jurinová nebo Honza Musil a Šárka Tomanová.


TOP TV zahájila své volné vysílání před necelými dvěma roky - 5.9.2005 na družici Eurobird 1 (umístěné na orbitální pozici 28,5 stupňů východně) a od října 2005 pak vysílala na Astře 3A (23,5 st. východně) v paketu Czechlink a v některých kabelových sítích, od 14.11.2005 ji lze přijímat i na internetu na adrese www.top-tv.cz. Dne 17.11.2005 se TOP TV objevila na volném transponderu spolu s TV Óčko na Astře 3A a vzápětí i na Astře 2C na "hlavní" pozici Astry - 19,2 stupních východně. V paketu Czechlink na Astře 3A bylo vysílání ukončeno v závěru listopadu 2005, Astra 2C pak před nedávnem předala transponder na Astru 1KR se stejnými parametry.

TOP TV vysílala i v sítích kabelových operátorů a byla zařazena i do placené platformy UPC Direct. V rámci zkušebního digitálního vysílání TOP TV pak vysílala i v multiplexu B společnosti Czech Digital Group (CDG) na území Prahy a středních Čech (K46), pražští diváci mohli TOP TV sledovat i na analogové terestrické frekvenci bývalé TV Praha (K28) z vysílače Praha - Strahov.

TOP TV vysílala i prostřednictvím sítě Internet na adrese http://www.livebox.cz/TOP-TV a to ve třech různých kvalitách - 128 kbit/s (270 x 216), 256 kbit/s (360 x 288) a 512 kbit/s (360 x 288) ve formátu Windows Media 9.


Redakce satCentrum, 1.8.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.08.2007 • Série ATP Masters pokračuje na Galaxii sport
31.07.2007 • Srpnový fotbal na Galaxii sport plně ve znamení Premier League [ 1 ]
26.07.2007 • Srpnové hity na HBO [ 2 ]
24.07.2007 • PREMIER LEAGUE pokračuje na Galaxii sport
23.07.2007 • SRG SSR představila HDTV kanál Swiss HD
17.07.2007 • British Open 2007 na Galaxii sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  mne bude tak smutno hlavne za ... 

04.08.2007 07:09 • bramo
mne bude tak smutno hlavne za tou dychovkou co tam tak vyhravala veselo, pani programova riaditelka je uz v ceskej televizii, tam sa jej ceski koncesionari vyskladaju na jej uvahy o tom co je program a mozno ze zavedie prijemne steklive pornograficke snimky v noci aj na C T. hehehhe
 
 
  konec topTV 

01.08.2007 09:37 • WOLF
..já tam byla-vše viděla jídlo víno pila...a hle zazvonil zvonec a "pohádky" je konec :-)))
a co bude dál??? no technika se vráti pronajímateli - kancle se opustí pro jinou firmu a začne se vysílat přes internet...Jak to asi dělají jiné nízkorozpočtové stanice když "neplánovaně" skončí...(ani nevim o tom,že by tam byl titulek blížícího se zániku vysílání...)

 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist