GFK pre Towercom: každá piata domácnosť sleduje televíziu cez anténu
Autor: Towercom/W.R.P.R. , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 31.05.2017

Viac ako 21 % slovenskej populácie vo veku 15-79 rokov prijíma vo svojej domácnosti televízny signál prostredníctvom DVB-T. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry GFK pre spoločnosť Towercom. Prieskum sa uskutočnil koncom marca na vzorke 1000 ľudí.


„Predpokladáme, že počet ľudí, ktorí sledujú televízne programy cez anténu bude postupne rásť, keďže momentálne poskytujeme jednu z najdostupnejších a najatraktívnejších služieb, čo sa telvízneho vysielania týka,“ povedal generálny riaditeľ Towercomu Ivan Peschl.

Ten zároveň nechcel odhadovať či a o koľko môže v domácnostiach stúpnuť príjem televízneho signálu prostredníctvom antény, po návrate televízie Markíza a jej ďalších kanálov do plateného balíčka Plustelky.

„Uvidíme, čo ukáže ďalší prieskum. Nechajme sa prekvapiť. Avšak to, že dnes každá piata domácnosť na Slovensku sleduje telvíziu prostredníctvom antény, potvrdzuje, že tento druh televízneho vysielania má svoje opodstatnenie,“ dodal Peschl.

Televízia Markíza bude od 19. júna tohto roka dostupná v rámci balíčka Plustelky za nezmenenú cenu. Vyplýva to z dohody, ktorú dvomi týždňami uzavreli generálni riaditelia spoločnosti Towercom a televízie Markíza, Ivan Peschl a Matthias Settele. Markíza v HD vysielaní so svojimi stanicami TV Doma a TV Dajto v štandartnom vysielaní budú divákom dostupné v rámci programového balíčka Plustelka do konca roka za akciovú cenu 2,99 eur za mesiac. Súčasťou Plustelky bude spolu so stanicami Markízy 29 slovenských, českých, filmových, športových, či dokumentárnych kanálov.


Ivan Rudolf, Managing Director, W.R.P.R.


Príloha: Prijímate televízny signál vo Vašej domácnosti alebo v rekreačním objekte (na chate, na chalupe) aj pomocou klasickej - takzvanej terestriálnej antény: na streche, na fasáde, prípadne v izbe?




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24756/gfk-pre-towercom-kazda-piata-domacnost-sleduje-televiziu-cez-antenu/