Kábloví operátori podporujú Miku
Autor: APKT , e-mail: apkt.sk@gmail.com Přidané: 02.06.2017
Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) považuje za najlepšieho kandidáta na generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku. Kábloví operátori ho vnímajú ako profesionála, ktorý z verejnoprávnej televízie a rozhlasu dokázal vytvoriť rešpektovanú a dôveryhodnú inštitúciu.


Počas celého obdobia, keď viedol RTVS, si zároveň zachoval korektný a férový vzťah k televíznym operátorom. APKT preto v plnej miere podporuje Václava Miku v jeho kandidatúre a verí, že bude naďalej pokračovať vo vedení verejnoprávnej RTVS.

RTVS sa za uplynulých päť rokov vyprofilovala na profesionálnu verejnoprávnu inštitúciu, čo je vo výraznej miere vizitkou najmä manažmentu na čele s V. Mikom. V záujme zabezpečenia tohto trendu je dôležité umožniť kontinuitu, ktorá bude zárukou ďalšieho rastu RTVS aj v ďalšom období. Doterajšie pôsobenie a bohaté skúsenosti Václava Miku z oblasti médií a ich manažmentu, vytvárajú silný predpoklad ďalšieho rozvoja RTVS, ako aj priestor na posilňovanie profesionality a verejnoprávnej integrity tejto inštitúcie.

Obzvlášť pozitívne hodnotíme jeho prístup k operátorom, najmä v období, keď na nich niektoré televízie vytvárali tlak v súvislosti so zákazom šírenia českých televízií na Slovensku. Václav Mika aj v tomto prípade preukázal slušný a správny prístup.


O APKT

Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) je stavovskou organizáciou združujúcou káblových operátorov na Slovensku. Vznikla v roku 1998 a v súčasnosti má 22 členov (traja pridružení členovia), ktorí poskytujú káblové televízne, internetové a telefónne služby 350 000 domácnostiam a organizáciám na celom území Slovenskej republiky. Poslaním APKT je podporovať vzájomnú spoluprácu a výmenu informácií medzi káblovými operátormi a popri tom presadzovať a obhajovať záujmy svojich členov vo vzťahu k verejnosti, ako aj legislatívnym a regulačným orgánom.


Robert Ťavoda, prezident Asociácie prevádzkovateľov káblových telekomunikácií

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24769/kablovi-operatori-podporuju-miku/