H2D s dětskými pořady z družice Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 10.06.2017

Handshake2Deutschland (H2D), multimediální integrační a informační nabídka pro běžence a dobrovolníky, spolupracuje s kanálem SUPER RTL a doplňuje program své televizní stanice H2D o pořady pro děti.



Volně přijímatelný (FTA), vícejazyčný kanál Handshake2Deutschland, který lze přijímat ze satelitu Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně a v německých kabelové síti Unitymedia, vysílá od 8. 6. 2017, i produkci stanice SUPER RTL. Např. šedesát částí loutkové show „Peb und Peber“ a deset epizod naučného magazínu „Woozle Goozle“. Seriál „Peb und Pebber“, společná platforma vznikla pro pohyb a výživu PEB (Plattform für Bewegung und Ernährung) a aniž by poučovala povzbuzuje chuť ke cvičení a dobrému jídlu.

„Woozle Goozle“ je multimediální naučný magazín, který moderuje Benedikt Weber a Puppe Woozle (Puppe = loutka, panenka). Nerovný tým hledá odpovědi na každodenní malé a velké otázky: Jak vznikl měsíc? Co je vlastně čas? ....

H2D je společný podnik nezávislých mediálních společností HIGH VIEW a Apfel TV Kontor a od září 2016 vysílá vícejazyčný program, který by měl pomoci běžencům, aby se integrovali v Německu. Vedle programů v němčině existuje nabídka zpravodajství a magazínů v angličtině a arabštině, které informují o světovém dění a jiných tématech.

Kanál H2D už získal několik partnerů obsahu, např. televizní společnost France Médias Monde, která provozuje zpravodajskou stanici France 24, a Euronews. Také existuje partnerství s poskytovateli tzv. vysvětlujících filmů jako jsou „Zlaté časy“, „Německo pro začátečníky“ nebo R.future-tv.

Vedle televizní stanice H2D zahrnuje i individualizovanou televizní nabídku v uprchlických táborech, která má prakticky podpořit hlavní organizátory a dobrovolníky při organizaci a poskytování informací.

Různě instalované obrazovky a boxy ovládané pomocí WLAN vysílají rámcový program H2D a individuální nabídku uprchlických táborů. Internetová stránka www.h-2-d.de je považována za poskytovatele služeb a seskupení již existujícího obsahu, který se zaměřuje na běžence a dobrovolníky. Doporučuje a odkazuje na mediální, poradenské stránky a nabídky jazykových kurzů.


Parametry pro příjem H2D:

družice: Astra 1KR,
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 15
provider: MX1
kmitočet: 11,421 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 5/6
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24803/h2d-s-detskymi-porady-z-druzice-astra-1kr/