Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 07:51:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

ST a TRI R podpísali zmluvu o predaji Rádiokomunikácií

  Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 06.08.2007


Slovak Telekom (ST), a. s., podpísal v piatok zmluvu so spoločnosťou TRI R, a. s., o predaji akcií firmy TBDS, a. s. (bývalý odštepný závod Rádiokomunikácie a RK Tower, s. r. o.). TASR o tom dnes informovali zástupcovia ST a TRI R. Transakcia je ešte podmienená súhlasom Protimonopolného úradu (PMÚ) SR.

Ak úrad transakciu odsúhlasí, Slovak Telekom zavŕši celý proces predaja a prevedie akcie svojej dcérskej spoločnosti TBDS, a. s., na spoločnosť TRI R, a. s.

Obe zmluvné strany sa dohodli, že nebudú komunikovať cenu ani obchodné či iné podmienky, za ktorých spoločnosť TRI R získa akcie firmy TBDS.

"Po zavŕšení transakcie Protimonopolným úradom sa okamžite sústredíme na zlepšenie pokrytia územia SR kvalitným televíznym signálom, na rozšírenie ponuky služieb a predovšetkým na prípravu prechodu na digitálne vysielanie. Využijeme pri tom skúsenosti nadobudnuté v krajinách Európskej únie," uviedol Eric Vattier, riaditeľ spoločnosti I.T.A. Telecom Slovakia, ktorá je členom konzorcia TRI R.

Rádiokomunikácie, odštepný závod Slovak Telekomu, poskytujú široké spektrum služieb v oblasti šírenia televízneho a rozhlasového signálu, pričom si udržiavajú vysokú efektívnosť. Výnosy spoločnosti z týchto služieb dosiahli v roku 2006 úroveň takmer 1 miliardy Sk.

Poradcom Slovak Telekomu pri procese predaja Rádiokomunikácií je investičná banka WOOD & Company.

Slovak Telekom, a. s., vlastní a prevádzkuje telekomunikačnú sieť, ktorá pokrýva celé územie SR, poskytuje národné a medzinárodné hlasové služby, ako aj široké portfólio dátových služieb. Je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Majoritným akcionárom ST je Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku (FNM) SR 15 % akcií. ST je 100-% vlastníkom spoločnosti T-Mobile Slovensko, a. s., ktorá je poskytovateľom širokého portfólia služieb mobilnej komunikácie. T-Mobile Slovensko patrí do skupiny T-Mobile International. Obchodnou značkou spoločnosti ST pre poskytovanie produktov a služieb pevnej siete je T-Com.

TRI R je konzorcium, ktoré založili spoločnosti MOVYS, a. s. (60 %), I. T. A. Telecom Slovakia, s. r. o. (30 %) a HAMPDEN INVESTMENTS LIMITED (10 %) s cieľom spoločne sa uchádzať o získanie Rádiokomunikácií v tendri vyhlásenom spoločnosťou ST. MOVYS je lídrom a odborným garantom konzorcia. Má skúsenosti v rádiokomunikačnom biznise. Majiteľmi a kľúčovými vlastníkmi spoločnosti sú bývalí zamestnanci správy Rádiokomunikácií Bratislava. Medzi klientov MOVYSu patria napr. France Telecom Mobiles International, Orange Slovensko, Ericsson, Alison Slovakia, Nortel Networks Slovensko, EADS Secure Networks SAS, EO-N.IS Slovensko, ale aj inštitúcie z verejného sektora, napr. Ministerstvo vnútra (MV) SR a Operačné strediská Zdravotnej záchrannej služby. I. T. A. Telecom Slovakia, s. r. o., je poskytovateľom technickej podpory, know–how a kľúčových riešení pre telekomunikačných operátorov so skúsenosťami napríklad pri spúšťaní GSM sietí. Hampden Investments Limited je kapitálovým partnerom.


Zdroj: TASR a Strategie on line, 6.8.2007


Doplnění redakce satCentrum

Rádiokomunikácie, odštepný závod Slovak Telekomu, mají na Slovensku dominantní postavení v distribuci analogového televizního a rozhlasového vysílání a podílí se na pilotních projektech terestrického digitálního vysílání. Loni skončily s čistým ziskem 318 miliónů Slovenských korun, výnosy podniku dosáhly 965 miliónů Sk. Firma zaměstnávala 332 pracovníků.

Rádiokomunikácie také do konce dubna zabezpečovaly i provoz uplinku Sky Link (dříve Slovak link) a správu přístupových karet pro digitální paket slovenských televizí. 1. května 2007 došlo k odčlenění odštěpného závodu Rádiokomunikácie o.z.od Slovak Telekom a.s do nové firmy TBDS, a.s..

Minulý týden jsme navštívili v Bratislavě uplink Sky Linku a Televizní vysílací středisko TBDS na Kamzíku a také Slovenskou televizi na Mlynské dolině, kde je postavený další satelitní uplink. Informovali jsme se na distribuci karet podmíněného přístupu pro individuální satelitní příjem po prodeji společnosti TRI R, a. s., a závěry i úvahy o možném dalším distributorovi v příštím roce přineseme v některém z dalších příspěvků na serveru satCentrum.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.08.2007 • Konec analogového vysílání ČT na Domažlicku – informační spoty a piktogram ve vysílání
02.08.2007 • Spolupráce ČT a CET 21 při vypínání analogového vysílání na Domažlicku a Ústecku
01.08.2007 • Digitální televize – srovnání dvou způsobů příjmu (DVB-S a DVB-T) [ 22 ]
28.07.2007 • Digitální novela pod drobnohledem - 2. část
27.07.2007 • Digitální novela pod drobnohledem - 1. část
18.07.2007 • Diginovela vzbuzuje otázky ze strany TV Nova [ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist