Pojďte se pobavit a žasnout na Prima ZOOM ve 25. týdnu
Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.06.2017
Prima ZOOM vás provede blízkou i vzdálenější historií. Ochromí vás přírodní krásy a zažijete tanec s delfíny. Budeme se radovat z technických zázraků a odhalíme pár záhad. A pozor na Putina! Dokumentární skvosty pro vás: jaká byla V2: Nacistická raketa; čeká nás Zkáza Britanniku; prohlédneme si Krásy divokého Izraele; zveme vás na Tanec s delfíny; jaký je Singapurský stadion snů; samozřejmě si nemůžete nechat ujít Svět podle Putina a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Svět podle Putina (1 - 4)

19. 6., 20.00 – Svět podle Putina (1)
20. 6., 20.00 – Svět podle Putina (2)
21. 6., 20.00 – Svět podle Putina (3)
22. 6., 20.00 – Svět podle Putina (4)

Přinášíme vám exkluzivní událost v podobě čtyř hodin rozhovorů s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, které natočil režisér Oliver Stone. Kontroverzní seriál Svět podle Putina (The Putin Interviews) nabízíme pouhý týden po americké premiéře na kanálu Showtime. Čtyři díly vám naservírujeme pouze v premiéře a jedné repríze o tři dny později. Všechny části odvysíláme během čtyř po sobě jdoucích dní. Politicky vysoce angažovaný filmař Oliver Stone zaznamenal rozhovor, o který se snažilo mnoho novinářů, poseděl s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a promluvil s ním mezi čtyřma očima. Většina setkání proběhla v únoru tohoto roku. Stone mimo jiné pokládá Putinovi otázku: „Proč Rusko ovlivňovalo volby?“


Opakování:

22. 6., 17.50 – Svět podle Putina (1)
23. 6., 17.50 – Svět podle Putina (2)
24. 6., 17.45 – Svět podle Putina (3)
25. 6., 17.45 – Svět podle Putina (4)


20. 6., 21.05 – V2: Nacistická raketa

Když dopadnou a vybuchnou první nacistické rakety V2, zasáhnou i osudy lidí ze tří různých zemí. Anglie: Reginald Victor Jones, který jako analytik špionážní agentury MI6 pečlivě sleduje přísně tajná hlášení, se snaží na nacistickou raketu vyzrát. Německo: vědec Wernher von Braun, který snil o hvězdném prachu a výzkumu vesmíru, si uvědomuje, že stvořil vynález zkázy. Amerika: mladý voják James Hamill se účastní Operace kancelářská svorka a přijímá úkol unést německé vědce do USA. Tento snímek je napínavým příběhem o technologii, která nakonec přispěla k úspěšnému přistání na Měsíci.


20. 6., 22.10 – Zkáza Britanniku

Titanic se potopil v dubnu 1912. Jeho sesterskou loď nakonec potkal stejně tragický osud. Potopila se o čtyři roky později kvůli výbuchu způsobeném podvodní minou. Nepomohlo ani to, že po zkáze Titanicu prošel Britannik rozsáhlými úpravami, které ho měly ještě více posílit. Když na to došlo, loď šla ke dnu během pouhých 55 minut. Britannik se tedy potopil třikrát rychleji než Titanic. Od tragédie uběhlo už více než 100 let a stále se o ní příliš nemluví. Tvůrci filmu Zkáza Britanniku, Kate Humbleová a Andy Torbet, se proto rozhodli poskládat dohromady přesný obraz událostí, které se během těch 55 minut odehrály. Andy podniká nebezpečný ponor k vraku lodi a Kate se setkává s potomky zachráněných pasažérů a členů posádky. Na světlo světa díky tomu vyplouvají osudy Violet „Nepotopitelné slečny“ Jessops, jež přežila Britannik i Titanic, kapitána „ledovcového Charlieho“ Bartletta nebo hlídkujícího námořníka Archieho Jewell, který zázrakem přežil, když všichni kolem něho jeden po druhém umírali.


22. 6., 22.05 – Muži v bombardérech s Ewanem McGregorem – 1. část

Filmová hvězda Ewan McGregor a jeho bratr Colin, který je pilotem, uvádějí napínavý dramatický a nepříliš známý příběh pilotů-bombardérů Britského královského letectva. Byli a jsou to muži, kteří bojovali a umírali na obloze nad celou Evropou. Muži v bombardérech s Ewanem McGregorem vyprávějí o individuálním hrdinství a nezlomném kolektivním duchu. Ewan a Colin se setkávají s velkým počtem přeživších pamětníků a sami podnikají několik odvážných leteckých kousků. Colin si splní celoživotní sen a zalétá si s jedním z pouhých dvou zachovalých bombardérů typu Lancester a Ewan se naučí, jak se naviguje, míří a shazují bomby a jaké to je sedět za kulometem na přídi letadla – nejnebezpečnějším a nejosamělejším místě ze všech.


22. 6., 23.10 – Krásy divokého Izraele (Negevská poušť)

Díky velkému množství historických a náboženských památek je Izrael pro mnohé Svatou zemí. Málokdo si přitom uvědomuje, že je to také země s fantastickou krajinou a bohatou přírodou. Tento seriál představuje divákům krásy divokého Izraele: zasněžené vrcholky hor, Mrtvé moře, nejníže položené místo na světě, drsné pouště i lákavé pláže. Krásy divokého Izraele zachycují půvab místních zvířat a rostlin i jejich dramatickou snahu o přežití v průběhu všech čtyř ročních období. Izrael leží v místech, kde se střetávají tři kontinenty a setkává vliv Afriky, Asie a Evropy. Proto se tady vyskytují živočišné a rostlinné druhy jako nikde jinde. Vychutnejte si jedinečný pohled na bohatou, divokou přírodu, která zůstává okolnímu světu takřka neznámá.


23. 6., 20.00 – Tanec s delfíny

Inteligence, komunikace, spolupráce: delfíni mají výjimečné schopnosti. Jsou nesporně talentovaní a můžeme je proto považovat za svrchované vládce oceánu. Přesto by delfíni byli jenom jedním z mnoha různých zvířecích druhů, kdyby se u nich neprojevovala taková zvědavost a zvídavost vůči nám, lidem. Delfíni jsou jediným druhem divokého zvířete, který ochotně, sám od sebe, přijde k člověku, aniž by za to měl dostat nějakou zjevnou odměnu. Snímek se zaměřil na výjimečný a zvláštní vztah mezi delfíny a lidmi. Nakolik jsme si blízcí? A co je ještě důležitější, kdo si ochočil koho? Možná se konečně dozvíme, co k nám delfíny přitahuje.


23. 6., 22.00 – Franklinovy ztracené lodě (1. část)

V roce 1845 sir John Franklin vyplul na cestu Severozápadním průjezdem. Vedl dvě lodě a 128 mužů posádky nebezpečnými chladnými vodami u Arktidy. Lodě, posádku ani jejich neohroženého vůdce už nikdy nikdo znovu nespatřil. Jejich zmizení se stalo jednou z největších záhad v dějinách objevování a dobývání. Zatímco všechny záchranné mise vypravené během několika následujících let končily neúspěšně a nedařilo se najít odpověď na otázku, k čemu skutečně došlo, začaly vznikat strašidelné příběhy o kanibalismu a prokletých lodích duchů. Až dnešním hledačům vybaveným nejmodernějšími technologiemi se podařilo objevit podmořský hrob lodi HMS Erebus. Vrak tam spočíval dlouhých 150 let a celou tu dobu ukrýval tajemství tragédie Franklinových ztracených lodí.


24. 6., 23.00 – Podzemím Británie (Skotsko)

Pod Británií existuje svět, který málokdo zná. Vydejte se na vzrušující výpravu Podzemím Británie, které tvoří celá města, pašerácká doupata, skrýše tajných spolků, krypty, katakomby, bunkry z doby studené války, nebo dokonce i jeden zvláštní labyrint. Celé generace Britů v minulosti zamířily pod zem a ta dnešní není žádnou výjimkou. Ať už jde o první pokus postavit tunel přes Kanál, který selhal, excentrické plány na bizarní podzemní zahrady nebo budování rozsáhlé národní dopravní sítě – poznáte Velkou Británii z perspektivy krtka!


25. 6., 21.00 – Radost z rychlosti s Guyem Martinem I (Nejrychlejší britský cyklista)

Dobrodruh Guy Martin miluje rychlost. Jenže co když si tentokrát ukousl víc, než dokáže spolknout? Rozhodl se překonat čtyři rychlostní rekordy – v akvaplánu, letounu poháněném lidskou silou, na sáňkách a taky na odrážedle! A má to ještě jeden háček. Nejdříve si to všechno musí sám poskládat. Aby získal potřebnou pomoc, naverbuje do svého týmu inženýrské a vědecké talenty i pár olympijských vítězů. Dovede ho jeho vášeň pro historii, inženýrství a rychlost ke slávě v knize rekordů? Nebo skončí tento nebezpečný podnik naprostou katastrofou?


25. 6., 22.00 – Singapurský stadion snů

Podívejte se, jak se staví nejdokonalejší multifunkční sportovní komplex na světě. Ambiciózní projekt za více než miliardu amerických dolarů zahrnuje vynalézavé kryté aquacentrum, které pojme až šest tisíc návštěvníků, víceúčelovou arénu, centrum vodních sportů nebo dokonce maloobchodní prostory. Korunním klenotem se však má stát vysoce moderní národní stadión pro 55 tisíc lidí s unikátní otevírací střešní kupolí. Sledujte dvouletou práci konstrukčního týmu, který se musí vyrovnat s přísnými termíny a uzávěrkami, nečekanými překážkami i vysoce rizikovými stavebními postupy. To vše přináší tento dokument.


Prima ZOOM vás pobaví!

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 18. 6. 2017




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24826/pojdte-se-pobavit-a-zasnout-na-prima-zoom-ve-25-tydnu/