Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 03:19:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Olympiáda, která v televizi ještě nikdy nebyla

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.06.2017


Na 4000 mladých sportovců, 22 sportů, 89 disciplín, 34 sportovišť a 1500 pořadatelů. Letošní ročník Olympiády dětí a mládeže, jež se od soboty koná v Brně, se profesionálním sportovním akcím ale přibližuje nejen svým rozsahem. Poprvé bude tuto sportovní událost vysílat v přímém přenosu České televize, a to nejen na ČT sport, ale také na Déčku.


„Olympiáda dětí a mládeže je pro mladé sportovce jedinečným zážitkem, který jim ukáže atmosféru opravdových olympijských her a především je motivuje do dalšího sportovního rozvoje. Přicházíme proto se zcela novým formátem vysílání. Redakce sportu zprostředkuje divákům na programu ČT sport více než dvacet hodin přímých přenosů, v nichž se živě dostane na všech dvaadvacet sportů,“ avizuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Olympiáda pro sportovce ve věku od 10 do 18 let startuje na obrazovkách ČT sport v neděli 25. června ráno a potrvá do středy 28. června. „Každý den se v kontinuálním vysílání budeme živě propojovat z několika míst současně a k tomu budeme mít studio přímo v dějišti. Kromě živých přenosů se na ČT sport každý večer objeví také patnáctiminutový sestřih, který shrne to nejzajímavější z dalších sportovišť,“ říká moderátor a dramaturg ČT sport Petr Kubásek, který má olympijský projekt na starosti.

Živé vysílání zprostředkuje také dětská stanice Déčko, a to od pondělí 26. června do středy 28. vždy od 14:20. Děti se mohou těšit na reportáže ze sportovišť a rozhovory s úspěšnými mladými sportovci v opravdovém olympijském studiu. „Déčko se snaží děti motivovat k tomu, aby aspoň na chvíli odložily mobily, vypnuly počítače a televize a okusily, že sport a pohyb může být zajímavá a zábavná aktivita,“ vysvětluje výkonný ředitel Déčka Petr Koliha impuls pro první živý přenos. Štáb Déčka bude své malé diváky o dění denně informovat také prostřednictvím Zpráviček.

V olympijském studiu i při přenosech se v průběhu čtyř dní vystřídá řada zajímavých hostů – současní i bývalí úspěšní sportovci, samotní účastníci akce nebo vrcholní představitelé Českého olympijského výboru a jednotlivých sportovních svazů. „Na komentátorské stanoviště jsem si k sobě přizvala kamarádku, mistryni světa v trojskoku Šárku Kašpárkovou,“ avizuje redaktorka a komentátorka ČT sport Kateřina Nekolná, kterou při přenosech a reportování ze sportovišť doplní rovněž Ivana Chvátalová, Tomáš Lachman, Ondřej Tomek, Jan Vařeka, Martin Kozák a Jakub Ščurkevič.

„Olympiáda dětí a mládeže je překvapivě velká co do počtu účastníků. Brno přivítá na čtyři tisíce sportovců, na poslední olympiádě v Riu jich přitom bylo jedenáct tisíc,“ připomíná místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman a dodává, že na účastníky čekají i tradiční ceremoniály – zapálení olympijského ohně a složení přísahy.


Alžběta Plívová, Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2017 • Televize Prima: Diskuse k dokumentu Svět podle Putina dočasně nedostupná
21.06.2017 • Slepice v první třídě a točené pivo na palubě – 80 let ruzyňského letiště v novém dokumentu
20.06.2017 • Svět podle Putina přilákal 175 000 diváků na Prima ZOOM
20.06.2017 • Futbalový ošiaľ pokračuje, 2. polčas zápasu Slovensko 21 - Anglicko 21 najsledovanejším programom dňa!
20.06.2017 • Dramatická historie na Prima ZOOM
20.06.2017 • Finále reality šou Farma najsledovanejším programom týždňa!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist