STV odvysiela z OH 700 hodín - 24 hodín denne na STV3, 16 hodín denne na STV2
Autor: V.Černegová, Stratégie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 10.08.2007

Na novom športovom kanále STV3 plánuje verejnoprávna televízia 24 hodín denne vysielanie z Letných Olympijských hier v Pekingu, na STV2 približne 16 hodín denne. Americká NBC odvysiela celkovo vyše 3600 hodín.


„Spolu na oboch kanáloch plánujeme odvysielať takmer 700 hodín, pričom pôjde o priame prenosy, reprízy a doplňujúce programy z Olympijských hier,“ informovala Želmíra Habanová, hovorkyňa STV.

Podľa portálu worldscreen.com americká NBC Universal plánuje masívnu podporu svojho spravodajstva počas OH v Pekingu. Odvysiela vyše 3600 hodín venovaných tejto športovej udalosti. Plánovaný počet odvysielaných hodín predstavuje o 1000 hodín viac ako počas spravodajstva z akýchkoľvek letných olympijských hier, ktoré sa doteraz konali.

Televízia NBC bude Olympijským hrám vo svojom spravodajstve venovať v priemere 212 hodín denne počas 17 dní. Ochudobnení neostanú ani internetoví užívatelia, ktorí budú mať prístup k približne 2200 hodinám živého vysielania na NBCOlympics.com.


Zdroj: Valéria Černegová, Stratégie on line, 10.8.2007


Doplnění redakce satCentrum:

Nový, třetí program Slovenské televize, odstartuje své vysílání příští rok a bude dostupný v kabelových sítích a v terestrickém digitálním vysílání na Slovensku a pro abonenty přístupových karet Sky Link - koncesionáře STV. Uvažuje se i o zařazení do platformy UPC Direct a DIGI TV, podle posledních úvah ale bude pouze na kartách abonentů ze Slovenska a nebude dostupný pro občany ČR, podobně jako je tomu obráceně u sportovního kanálu České televize - ČT4 Sport.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2486/stv-odvysiela-z-oh-700-hodin-24-hodin-denne-na-stv3-16-hodin-denne-na-stv2/