SES Video a Telekom Srbija zabezpečí přenos srbských kanálů pro Radio-televize Srbsko
Autor: SES/Grayling , e-mail: info@grayling.com Přidané: 11.07.2017
Společnost SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) společně se svým dlouholetým partnerem Telekom Srbija zabezpečí přenos šesti televizních a jednoho rozhlasového programu pro srbský veřejnoprávní subjekt Radio-televize Srbsko (RTS) po celé Evropě.


Šest televizních programů RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika a jedna rádiová stanice Radio Beograd budou vysílány skrze evropské kabelové sítě a budou dostupné dvěma milionům srbským občanům žijícím v zahraničí a to prostřednictvím dedikované smart karty, kterou mohou integrovat do svého set-top boxu.

Telekom Srbija, srbská telekomunikační společnost se sídlem v Bělehradu, poskytne veškeré pozemní služby v souvislosti se zabezpečením vysílání včetně satelitního uplinku, dekódování a televizního kódování, kdy bude využívat kapacitu společnosti SES přes satelitní systém ASTRA na orbitální pozici 5° východně.

„S naším partnerem společností Telekom Srbija spolupracujeme již řadu let na různých projektech. Toto nové partnerství posiluje nejen naši přítomnost na trhu, ale i naši dlouholetou spolupráci“, uvedl Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionální ředitel pro střední a východní Evropu, SES Video (nově vytvořená obchodní jednotka SES). „Jsme také velmi rádi, že společnost RTS zvolila právě satelitní systém ASTRA pro distribuci svých kanálů srbským divákům po celé Evropě.“

„Vážíme si toho, že spolupracujeme s RTS. Kvalita a profesionalita společnosti SES stejně jako naše dlouhodobé partnerství byly klíčové pro uzavření této dohody. Těšíme se, že naše služby společně se SES umožní naplnit potřeby RTS co nejlépe,“ dodal Milutin Nikolic, ředitel pro oblast velkoprodeje společnosti Telekom Srbija.


Kristýna Blahetová, Grayling Czech Republic

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24903/ses-video-a-telekom-srbija-zabezpeci-prenos-srbskych-kanalu-pro-radio-televize-srbsko/