Eurosport 1 HD Austria z družice Astra 1L
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 11.07.2017
Evropský poskytovatel placené televize M7 Group připravuje spuštění sportovního kanálu Eurosport 1 HD Austria na satelitu Astra 1L na orbitální pozici 19,2° východně. Kanál zahájil zkušební vysílání na transponderu č. 43, kmitočet: 11,111 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK, kódovaně v systému Viaccess.


Jak už bylo dříve oznámeno, signál má být dostupný pro klienty operátora M7 v Německu, Rakousku, České republice, Slovenské republice, Nizozemsku a v Belgii.

Společnost Discovery Networks s evropským poskytovatelem placené televize M7 uzavřela smlouvu na šíření stanice Eurosport 1 HD v nabídce M7 Deutschland (Německo) a HD Austria (Rakousko).

Díky této smlouvě na šíření stanice Eurosport 1 HD budou mít klienti operátora M7 přístup k největším sportovním událostem, např. k tenisovému turnaji French Open (Roland Garros) a dalším tenisovým turnajům Grand Slamu, důležitým cyklistickým závodům včetně Tour de France, od roku 2018 k Olympijským hrám.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24904/eurosport-1-hd-austria-z-druzice-astra-1l/