Arabsat nabízí volný DTH paket pro Evropu a region MENA
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 13.07.2017

Společnost Arabsat, založená v Saudské Arábii, vysílá volně přijímatelný (FTA) paket DTH (DTH - přímý satelitní příjem) s využitím svého satelitu BADR-4 na důležité orbitální pozici 26° východně.


Všechny kanály v paketu jsou ve vysokém rozlišení, a zahrnují stanice BBC World News HD, France 24 Arabic HD, TV5 Monde Style HD, TV 5 Monde Maghreb-Orient, Medi 1 TV Afrique a TRT WORLD - “jsou dostupné stejně jako další exkluzívní kanály volně a ve vysokém rozlišení s nejlepším diváckým zážitkem,” řekl pan Khalid Balkheyour, prezident a generální ředitel společnosti Arabsat.

Pan Khalid Balkheyour poznamenal, že tato služba je zvláště významná a hodnotná pro světové vrcholné obchodní značky satelitních televizních kanálů společnosti Arabsat, které jsou poskytovány prostřednictvím cenově efektivní vysílací platformy.

Paket společnosti Arabsat je vysílán ve formátu DVB-S2 a protože výkonný svazek družice BADR 4 je dostupný na malých parabolách na celém území regionu MENA (Middle East and North Africa - Blízký východ a severní Afrika), a pokrývá i území Evropy (u nás na parabolu od cca 100 cm - pozn. redakce).


Parametry pro naladění - doplněno redakcí satCentrum:

satelit: BADR 4
orbitální pozice: 26° východně
transponder: č. 19
frekvence: 12,073 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: Chris Forrester, Advanced-television.com, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24909/arabsat-nabizi-volny-dth-paket-pro-evropu-a-region-mena/