Bavorské lokální stanice vysílají prostřednictvím Media Broadcast Satellite z družice Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 25.07.2017
Společnost Media Broadcast Satellite s r. o. informovala, že od 1. 7. 2017 poskytuje uplinkové služby pro šest bavorských lokálních televizí. Proto byla uzavřena příslušná smlouva se společností Bavorská mediální technika s r. o. (Bayerische Medien Technik GmbH).


Ve smlouvě je zakotveno, že společnost Media Broadcast Satellite převezme zpracování signálu a enkódování, statické multiplexování a monitoring šesti bavorských lokálních televizních nabídek, které jsou rozděleny na celkem deset programových pozic. K tomu patří televizní programy např. televize Franken Fernsehen, mnichovská televize münchen.tv a regionální televize pro Horní Bavorsko.

Dále bude vysílat zkušební obrazec, což slouží k přenosu parametrů příjmu a signalizaci pro nabídku HbbTV lokálního televizního portálu a zlepšení vyhledávání lokální televizní nabídky. Společnost Media Broadcast Satellite také přebírá vysílání dat pro hybridní nabídku lokálních televizních stanic.


Parametry pro příjem bavorských lokálních stanic:

družice: Astra 1KR
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 21
provider: Media Broadcast
kmitočet: 11,523 GHz
polarizace: horizontální
norma: DVB-S/QPSK
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 5/6
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: tk, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24935/bavorske-lokalni-stanice-vysilaji-prostrednictvim-media-broadcast-satellite-z-druzice-astra-1kr/