TecTime TV se vrací, z družice Astra 1 ale zatím nebude
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 26.07.2017
TecTime TV, tematický kanál pro techniku a multimédia, se po sedmiměsíční přestávce vrací na obrazovky. Jak uvedl zakladatel stanice Christian Mass pro německý server Digitalmagazin, šíření signálu bude realizováno prostřednictvím YouTube, Amazon Fire TV, internetové stránky, aplikace pro iOS a Android. V pozdější době přibude i nabídka HbbTV pro tzv. chytré televize.


Začíná se v pátek 28. 7. 2017 novým magazínem „Dr.Dish Magazin (Magazín doktora Talíře)“, v pondělí 31. 7. 2017 následuje další část seriálu „My Pi Project (Můj projekt P)“ s Maximilianem Batzem, pak přijde pořad „Dr.Dish Wissen (Vědomosti doktora Talíře)“ a „Grobi TV“ (může být změněno).

K financování televize TecTime TV by měl v budoucnosti přispět měsíční časopis. „TecTime Magazin“ nabídne obsah, který nemůže být realizován pro televizi, aktuální testy, zpravodajství, kutilské projekty a informace o nových produktech.

TecTime TV - dříve Dr.Dish TV, ohlásila počátkem ledna 2017 insolvenci. Z ekonomických důvodů bylo ukončeno vysílání na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně, internetová nabídka (online) zůstala, avšak nebyly produkovány žádné pořady.

Dřívější parametry příjmu: transponder: č. 113, provider: Media Broadcast, kmitočet: 12,633 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.

Jak pan Christian Mass uvedl, kanál TecTime TV bude nyní provozován ve vlastní režii částí dřívějšího pracovního týmu. Satelitní šíření však „zatím rozhodně nebude“, řekl pan Mass. „Finanční riziko je příliš vysoké.“


S využitím zdroje: Dr. Jörn Krieger, Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24938/tectime-tv-se-vraci-z-druzice-astra-1-ale-zatim-nebude/