Family TV musí okamžitě ukončit vysílání na družici Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 28.07.2017
Německý Zemský úřad pro komunikace LFK (Landesanstalt für Kommunikation) zrušil licenci pro šéfa stanice Tima C. Storosta k šíření celoněmecké televizní nabídky Family TV a doručil příslušné rozhodnutí. Včera, ve čtvrtek 27. 7. 2017 úřad LFK uvedl, že vysílání musí být neprodleně ukončeno. I licence pro celoněmecké šíření internetového televizního programu „blizz“ byla odebrána.


Úřad pro dohled nad privátním rozhlasem a televizí ve Württembersku tak poprvé přímo odebral licenci televiznímu provozovateli. Úřad Die LFK vykonal jednomyslné rozhodnutí celoněmecké komise pro licence a dohled ZAK (Kommission für Zulassung und Aufsicht) mediálních úřadů v Německu. Důvodem pro toto dosud výjimečné opatření bylo zjištění chybějící spolehlivosti provozovatele, které bylo založeno na posouzení různých kritérií. Mimo jiné v programu opakovaně docházelo k porušování autorských práv a k porušování mediálně právních ustanovení.

Přesto včera, 27. 7. 2017 ve 12:20 hodin program na satelitu Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně ještě vysílal. Úřad LFK upozorňuje, že stanice Family TV nemá nic společného s bádensko-württemberskou rodinnou stanicí BW Family.TV.


Kanál Family TV bylo možné přijímat v 18 miliónech domácností. Do loňského roku byla stanice dostupná jen na satelitu Hot Bird na orbitální pozici 13° východně. Kanál augšpurské mediální společnosti ITV Media Group ale zahájil ke dni 1. 5. 2016 řádné vysílání na satelitní pozici Astra 1 na 19,2° východně.


Parametry pro příjem Family TV:

družice: Astra 1KR
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 63
provider: SES
kmitočet: 10,921 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 7/8
norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24947/family-tv-musi-okamzite-ukoncit-vysilani-na-druzici-astra-1kr/