Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 22:28:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Digitální kabelová televize UPC: kde je pravda

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: info@upc.cz Přidané: 22.08.2007


Článek „Mnohým klientům kabelové UPC Direct se digitalizace zbytečně prodraží“ (Právo 22.8.) konstatuje, že v rámci služby digitální kabelové televize UPC Direct sice dostane zákazník zdarma set top box včetně přístupové karty k prvnímu TV přijímači ale za set top boxy k druhým a třetím TV přijímačům už musí platit měsíční pronájem 200 Kč/kus. Až potud správně (pomineme-li fakt, že UPC Direct je digitální satelitní televize velmi odlišná od digitální kabelové televize o níž se v článku dále mluví).

Z výše popsané skutečnosti pak Právo vyvozuje, že za drahé peníze UPC pronajímá zákazníkům běžné set top boxy pro terestrické vysílání, které stojí cca 2000 korun a předražuje je. Krátce řečeno, firma je nenasytná a chce vydělat stamilióny. Navíc má mluvčího, který není schopen tuto záležitost vysvětlit. Rád se tedy o to pokusím ještě jednou. Rozumný, věřím, pochopí...



V ČR je okolo desítky poskytovatelů digitální kabelové nebo digitální IP televize. Nikdo z nich jednorázově neprodává a neprodá k jedné službě zákazníkovi druhý nebo třetí set top box s kartou. Naopak - většina z nich sice ráda nabídne témuž zákazníkovi tutéž službu pro další TV přijímač, ale vždy za plnou cenu a nikoliv až s 80 procentní slevou jako UPC.

Divák, který se u UPC rozhodne zakoupit digitální kabelovou službu dostane sice pouze jeden set top box pro jeden televizní přijímač (aktuálně až 63 TV programů) ale v druhém TV přijímači v bytě má jako pozornost z d a r m a mezi deseti až čtyřiceti TV programy, za něž se jinak platí. Chce-li mít i druhém TV přijímači 63 programů i ty má zdarma, platí pouze za nezbytné přijímací zařízení.

Set top box pro příjem digitálního televizního signálu je výrazně odlišný od terestrického set top boxu a to i cenově. Přijímač a karta musí být ze strany UPC zákazníkovi pronajaty proto, že služba předpokládá systémové zásahy v software přijímače, zejména aktualizaci a úpravy vnitřního software, změny programové nabídky, přidávání nebo změny v multiplexech digitálního kabelového vysílání, aktualizaci rodičovské kontroly a nahrávání dalších systémových informací. Jednorázový prodej by znamenal, že když bude v jeho vlastnictví, UPC nebude oprávněna do jeho software zasahovat a tedy ani umožnit např. sledování nových TV programů.

Tyto skutečnosti jsou známé doma i ve světě už řadu let, stejně jako je fakt, že každý, kdo bude chtít sledovat digitální terestrické vysílání na více TV přijímačích si bude muset pořídit zvláštní set top box pro každý přijímač nebo si koupit několik TV digitálních přijímačů, které mu samozřejmě nikdy nedešifrují zakódované placené kanály. Jsou to stejně známé skutečnosti, jako fakt, že pořídím-li telefon s číslem, nedostanu automaticky druhé číslo do dalšího pokoje, nebo budu-li si kupovat Právo, nedostanu další výtisky zdarma, se slevou nebo za symbolický jednorázový poplatek 12 korun. A tak bychom mohli pokračovat…

František Malina, tiskový mluvčí UPC


Původní článek:

Název: Mnohým klientům kabelové UPC se digitalizace zbytečně prodraží

Autor: (jp)

Médium: Právo Strana: 1

Rubrika: Titulní strana

Datum vydání: 22.8.2007

----------------------------------------

Mnohým lidem, kteří si platí kabelovou televizi UPC Direct, se digitalizace nečekaně prodraží.

Ti, kteří mají doma více než jeden televizor a budou chtít digitálně sledovat placené programy UPC (například HBO), budou muset každý měsíc platit 200 korun za každý další televizor v domácnosti.

Důvodem je, že klienti UPC budou potřebovat ke každému televizoru v domácnosti tzv. settopbox. Operátor UPC jim zdarma dodá jeden set-top-box včetně přístupové karty, ale ti, kteří mají doma dva či více televizorů, si budou muset další settopboxy od UPC pronajmout.


Překvapení zákazníci

Když jsou v domácnosti například tři televizory a na každém z nich je přijímána placená kabelová televize UPC Direct v rozšířené nabídce, zaplatí měsíčně navíc dvakrát dvě stě korun, to je 4800 korun za rok.

To nikdo z předplatitelů kabelové televize UPC do nynějška netušil a zákazníci jsou nečekaným výdajem dost překvapeni. UPC nedává svým předplatitelům možnost koupit si set-topbox, pouze ho pronajímá. Vzhledem k tomu, že běžný set-topbox stojí kolem dvou tisíc korun, bude z pronájmu zaplacen už zhruba za rok. Pak bude UPC inkasovat v podstatě už jen mnohamiliónové zisky.

Pokud by někdo chtěl použít vlastní set-top-box, nepůjde to, protože UPC odblokuje své programy jen vlastní přístupovou kartou, k níž se klient nedostane jinak než s pronajatým set-topboxem. Na UPC nevyzraje ani majitel moderního televizoru se zabudovaným digitálním příjmem. I on bude potřebovat set-top-box od UPC.

(Pokračování na str. 4)


Mnohým klientům...

(Pokračování ze str. 1)

Na dotaz Práva, proč není možné koupit si od UPC set-topbox včetně přístupové karty, odpověděl mluvčí UPC Direct František Malina, že nemají oprávnění prodávat set-top-boxy, pouze poskytovat služby. „Ale i kdybychom oprávnění získali, nebyl by námi dodávaný set-top-box samotný bez přístupové karty schopný přijímat rozšířenou nabídku UPC Direct, pouze klasickou nabídku,“ řekl Malina.

„Ze zmíněných dvě stě korun měsíčně odvádíme největší díl výrobcům programů, další část peněz jde na technickou údržbu sítí, marže je zanedbatelná,“ dodal. Proč vnucuje UPC svým klientům jen pronájem dodatečných set-top-boxů s přístupovými kartami, a nikoliv jejich jednorázový prodej, který je přijde podstatně laciněji, nevysvětlil.

UPC Direct má k letošnímu 30. červnu 511 tisíc předplatitelů kabelových televizí.


PR Press UPC Česká republika, a.s., 22.8.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.08.2007 • Konec analogového vysílání ČT na Domažlicku – informační spoty a piktogram ve vysílání
06.08.2007 • ST a TRI R podpísali zmluvu o predaji Rádiokomunikácií
02.08.2007 • Spolupráce ČT a CET 21 při vypínání analogového vysílání na Domažlicku a Ústecku
01.08.2007 • Digitální televize – srovnání dvou způsobů příjmu (DVB-S a DVB-T) [ 22 ]
28.07.2007 • Digitální novela pod drobnohledem - 2. část
27.07.2007 • Digitální novela pod drobnohledem - 1. část

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  UPC-pryč od nich 

03.01.2008 20:46 • neregistrovaný
U Karnevalu jsem byl 5 let. Vše probíhalo v pohodě. Po spojení s UPC nastaly problémy. Opakovaně padá připojení k síti. Nelze se dovolat na infolinku. Výjimku tvoří zájemci o nové služby. tam se dovoláte okamžitě. Další opakované problémy jsou s vyúčtováním. Změna variabilních symbolů, neoprávněné účtování. Prostě chaos. Tak s nimi končím. Již nikdy více UPC.
 
 
  Zlodeji 

01.01.2008 14:39 • neregistrovaný
UPC-Ubožaci,zloději,hovada........................ .................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
 
 
  stížnost 

14.12.2007 23:44 • neregistrovaný
CHTĚL JSEM NA ÚSTŘEDÍ NAHLÁSIT PORUCHU ZDÍŘKY TELEVIZNÍ KABELOVÉ SKŘÍNKY ,
ALE PO PROVOLÁNÍ 100 KČ JSEM TOTO VZDAL.VŽDY PO 4 MINUTÁCH RŮZNÝCH
NABÍDEK MI BYLO SDĚLENO,ŽE JE LINKA OBSAZENÁ A MÁM ZAVOLAT POZDĚJI.
JÁ SE K TOMUTO JEDNÁNÍ POSTAVÍM,TAK JAKO VY!!POŠLU VÁM O TUTO 100,- KORUNU MÉNĚ A NEBUDE DLOUHO TRVAT A ZRUŠÍM VAŠE SLUŽBY ÚPLNĚ.
S POZDRAVEM ŠTASTNÝ EVŽEN
 
 
  Malina plácá jako obvykle. 

31.08.2007 16:05 • Fikus
Malina je neschopný. I když tady ho chápu. Asi je totiž tentokrát pravda co říká Právo. Lidi budou platit navíc. To neokecá. Nezbývá než mlžit, to je to co předvádí teďka, že UPC dává set top Boxy až s 80% slevou ... atd., to že budou roky permanentně účtovat lidem pronájem dalšího set top boxu, který splatí za rok, to už pomíjí. UPC už v minulosti několikrát prokázala, že účtovat si opravdu umí vskutku bezostušně. Kvalitu však už nikdo nemá nárok požadovat.
 
 
  Pan Malina 

23.08.2007 14:48 • Moravák
Pan Malina má hlavně velký problém s komunikací, což je u tiskového mluvčího dost podstatná závada.
Myslím, že kdyby byl schopen (ale v jeho případě spíš ochoten) odpovědět novinářům Práva na dotazy, případně jim celou problematiku vysvětlit, tak by takový článek nevznikl. Jenže pokud na otázku kolik je 2 + 2 odpovídá : "Ano, je pravda, že naše společnost je nejlepší v Evropě, vysílá 150 programů, vysílá v digitální kvalitě a neustále zlepšuje služby pro svoje spokojené zákazníky", tak se nemůže divit, že si novinář ten článek vymyslel, protože něco napsat musel, že.
Jinak to srovnání s elektrickou zásuvkou je samozřejmě blbost.
 
 
  Malina ma tentokrat pravdu (uz ... 

23.08.2007 07:56 • duchman
Malina ma tentokrat pravdu (uz jsem se o tom rozepsal na druhem webu)
permoku aspol, zachovej klid,myslim ze az kabelovka vypne analog,budou uplne jine moznosti takze nebudes platit 400 mesicne navic.
patriq a podobni vubec newpochopili o co jde,prirovnani k el. zasuvce je tedy zcela mimo misu
 
 
  Ať si Malina plácá co chc ... 

22.08.2007 20:17 • permok
Ať si Malina plácá co chce, ale nyní za jedny peníze koukám na tři TV a po digitalizaci si budu muset připlatit 400,-, které budu platit navěky a není nikde psáno, že se toto může ještě zdražovat, to jednoduchá matematika a tak raději ukončím kabelovku.
 
 
  zlaty analog ... 

22.08.2007 19:39 • ddasds
zlaty analog
 
 
  UPC je ..... 

22.08.2007 19:25 • Patriq
Jeste ,ze UPC nevlastni CEZ pak by chel jeste platit za kadou el.zasuvku v kazde mistnosti a ne jenom za privod el. do baraku.Skoda ,ze nekoupil Karneval UPC bylo by to za polovic a jeste by Karneval byl v zisku.
 
 
  Nevim proc ale nemam Malinu ra ... 

22.08.2007 19:07 • Dig
Nevim proc ale nemam Malinu rad. Ten chlap mne taknejak sere.
 
 
  Ide to aj s TV 

22.08.2007 18:59 • mc
napr. od Technisatu alebo Loewe so zabudovaným DVB-C tunerom, vloží sa doneho CAM Conax a UPC karta a je to vybavené. Akurát z času na čas bude musiž automatické ladenie ...
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist