Srpnové programové tipy HBO
Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 29.07.2017
Tipem měsíce srpna na placeném filmovém kanálu HBO bude akční sci-fi ROGUE ONE: STAR WARS STORY, v nedělních premiérách se můžeme těšit na fantasy drama Tima Burtona SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI, animovanou komedii ODVÁŽNÁ VAIANA: LEGENDA O KONCI SVĚTA a horkosladskou romanci Woodyho Allena CAFÉ SOCIETY. Nenechte si ujít sedmou řadu fantasy série z produkce HBO HRA O TRŮNY, třetí řadu komedií produkce HBO HRÁČI, novou sérii TWIN PEAKS, akční horor UNDERWORLD: KRVAVÉ VÁLKY, dobové drama PLOTY. A nezapomeňte ani na čtvrteční dokumenty HBO Europe DISTRIBUČNÍ SÍŤ, XXLOVE a ULTRA...



Tip měsíce:

ROGUE ONE: STAR WARS STORY (Rogue One: Star Wars Story)

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu z kultovního prostředí Hvězdných válek. Za časů velkého konfliktu se zformuje skupina netradičních hrdinů vedených odvážnou Jyn Erso a rebelským špionem Cassianem Andorem, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol – ukrást plány Hvězdy smrti, nejničivější zbraně Impéria. Tato klíčová událost dějin Hvězdných válek svede dohromady obyčejné lidi, kteří se rozhodnou vykonat neobyčejné činy a tím se stanou součástí něčeho většího… Snímek byl nominovaný na Oscara za zvuk i vizuální efekty a na všech filmových databázích je skvěle hodnocený.

2016 | 129 minut | 12 | dobrodružné akční sci-fi
Režie: Gareth Edwards
Hrají: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Riz Ahmed, Donnie Yen

Neděle 13. srpna 2017 ve 20:40 hod.



Nedělní premiéry:

SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children)

Další snímek z dílny vizionářského režiséra Tima Burtona (Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů aj.) podle stejnojmenného úspěšného románu. Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček a jež poodhalují tajemství jiných světů a doby, chlapec objeví kouzelné místo, známé jako Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečnost se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti i strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná „podivnost“ může zachránit nové kamarády.

2016 | 122 minut | 12 | dobrodrodružné fantasy drama
Režie: Tim Burton
Hrají: Eva Green, Asa Butterfield, Chris O'Dowd, Samuel L. Jackson, Judi Dench

Neděle 6. srpna 2017 ve 20:40 hod.


ODVÁŽNÁ VAIANA: LEGENDA O KONCI SVĚTA (Moana)

Před třemi tisíci lety se po nekonečných vodách Tichého oceánu plavili mořeplavci a objevovali ostrovy Oceánie. Pak jejich plavby na celé tisíciletí ustaly – a nikdo neví proč… Walt Disney Animation Studios uvádějí struhující, na dva Oscary nominovaný, počítačově animovaný film o nebojácné dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou Vaiana potkává kdysi mocného poloboha Mauiho, který jí pomůže stát se mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry – leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: samu sebe.

2016 | 103 minut | All | animovaná rodinná dobrodružná komedie
Režie: Ron Clements, John Musker

Neděle 20. srpna 2017 ve 20:40 hod.


CAFÉ SOCIETY (Café Society)

Hořkosladká romance Woodyho Allena zasazená do třicátých let minulého století sleduje mladého Newyorčana Bobbyho (Jesse Eisenberg), který se stěhuje do Hollywoodu, aby tu pracoval pro svého strýce Phila (Steve Carell), vlivného a mocného agenta filmových hvězd. Záhy se zamiluje do Philovy asistentky Vonnie (Kristen Stewart), aniž by tušil, že se dívka tajně schází s jeho strýcem. Zlomený Bobby se po čase vrací do New Yorku, kde se z něj stává schopný impresário a z klubu Les Tropiques, který provozuje, jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s okouzlující Veronikou (Blake Lively). Svatba, Veroničino těhotenství, štěstí… Jenže pak do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie.

2016 | 92 minut | 12 | romantické komediální drama
Režie: Woody Allen
Hrají: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Parker Posey



Nenechte si ujít:

HRA O TRŮNY VII. (Game of Thrones VII.)

Po dlouhých dvanácti měsících se fandové čtvrtého nejlepšího televizního seriálu vůbec (alespoň podle respektované Mezinárodní filmové databáze, IMDb.com) dočkali sedmé řady! Výpravný fantasy seriál Hra o trůny, natočený podle bestsellerové románové řady George R. R. Martina, sleduje krále a královny, rytíře a zrádce, lháře a poctivce, jak bojují o moc. V mytické zemi, kde léta trvají po dekády a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, propukly nepokoje. Všech sedm království Západozemí – pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený prastarou ochrannou Zdí – je ohroženo bojem mocných rodů o nadvládu nad celou říší. Krvavý boj o Železný trůn bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky.

2017 | 56 minut | 18 | fantasy drama z produkce HBO
Režie: Jeremy Podeswa, Mark Mylod aj.
Hrají: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington

Pondělí 7. srpna 2017 ve 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.
Každý díl vysíláme poprvé již ve 3:00 hod. v pondělí ráno, simultánně s americkou premiérou


HRÁČI III. (Ballers III.)

Komediální seriál s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli zkoumá turbulentní život a skutečné problémy skupiny bývalých i současných hráčů amerického fotbalu ve floridském Miami. Hlavním hrdinou je Spencer Strasmore (Dwayne „The Rock“ Johnson), někdejší superstar v oboru americký fotbal. Spencer se po ukončení kariéry snaží prosadit jako finanční manažer a radí jiným současným i bývalým hráčům, jak se orientovat ve světě fotbalového byznysu.

2017 | 30 minut | 15 | komediální drama z produkce HBO
Hrají: Dwayne Johnson, Rob Corddry, John David Washington, Omar Benson Miller, Donovan W. Carter

Pondělí 7. srpna 2017 ve 21:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 21:00 hod.


TWIN PEAKS (2017) (Twin Peaks)

Pro cinefily Generace X, ale nejen pro ně, je osmnáctidílný seriál Twin Peaks bezesporu událostí roku. Celý ho napsali a produkovali Mark Frost a David Lynch, který všechny díly také režíroval – ostatně stejně jako dvě řady legendárního, přelomového, dodnes fascinujícího seriálu Městečko Twin Peaks z let 1990 a 1991. V aktuálním pokračování příhod zvláštního agenta FBI Dalea Coopera (Kyle MacLachlan se vrací ve své životní roli, stejně jako mnozí původní představitelé klíčových úloh) po pětadvaceti letech opět přicházíme na místo činu: do podivného města na americkém severozápadě, kde byla zavražděna místní královna krásy Laura Palmer.

2017 | 60 minut | 18 | kriminální mysteriózní drama
Režie: David Lynch
Hrají: Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Sheryl Lee, Kyle MacLachlan, Everett McGill, Kimmy Robertson, Ray Wise

Pondělí 7. srpna 2017 ve 22:00 hod. a každé další pondělí kolem 22:00 hod.
Na HBO3 Twin Peaks uvidíte též – každé pondělí ihned po premiéře na HBO, tedy ve 23:00 hod.


UNDERWORLD: KRVAVÉ VÁLKY (Underworld: Blood Wars)

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť.

2016 | 88 minut | 18 | akční fantasy hororový thriller
Režie: Anna Foerster
Hrají: Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies, Lara Pulver, Charles Dance

Pátek 18. srpna 2017 ve 20:55 hod.


PLOTY (Fences)

Někdo staví ploty, aby lidi nemohli dovnitř, a někdo proto, aby nemohli ven. Držitelé Oscara Denzel Washington a Viola Davis (ta své ocenění získala právě za roli Rose Maxsonové v Plotech, jež si mimochodem vysloužily další tři oscarové nominace) předvedli mistrovské výkony ve filmové adaptaci Pulitzerem oceněné hry Ploty Augusta Wilsona. Jsme v Pittsburgu padesátých let minulého století a sledujeme osudy bývalého nadějného baseballového hráče Troye Maxsona (Denzel Washington), jenž se snaží zaopatřit rodinu ve světě, který mu klade jednu překážku za druhou. Washingtonův režijní triumf vás hluboce zasáhne: je procítěnou výpovědí o lásce, odpuštění a štěstí i navzdory tomu, co leží za vašimi soukromými ploty.

2016 | 133 minut | 12 | dobové drama
Režie: Denzel Washington
Hrají: Denzel Washington, Viola Davis, Stephen McKinley Henderson, Jovan Adepo, Russell Hornsby

Sobota 26. srpna 2017 ve 20:00 hod.



Dokumenty HBO Europe:

DISTRIBUČNÍ SÍŤ (The Network)

Léky potřebné pro chemoterapii nejsou v Rumunsku dostupné zdarma, jak vyžaduje zákon, ani se nedají sehnat v lékárnách. Majetnější občané musejí do lékáren v zahraničí, ti méně šťastní jsou nuceni léčbu často odložit, nikdy s ní nezačít nebo ji podstoupit neúplnou. Řadě pacientů pomáhá Síť lidí, kteří medikamenty nakupují v zahraničí a bez zisku posílají do Rumunska prostřednictvím přátel, známých či zasvěcených turistů.

2015 | 59 minut | 12
Režie: Claudiu Mitcu

Čtvrtek 3. srpna 2017 ve 22:25 hod.


XXLOVE (XXLove)

Polák Adrian Lukoszek během jediného roku shodil více než 120 kilogramů. Plný síly a nadšení ze svého nového, štíhlejšího života pokračuje ve své misi. Cíl? Pomoci ostatním zbavit se přebytečného tuku.

2016 | 60 minut | 12
Režie: Joanna Frydrychová

Čtvrtek 17. srpna 2017 ve 22:05 hod.


ULTRA (Ultra)

Tento dokument pojednává o čtyřech lidech, kteří zasvětili svůj život běhání a při soutěžích překonávají hranice svých sil tělesných i duševních. Ať už běhají ve snaze uniknout každodennímu životu, postavit se stárnutí či dosáhnout určitého nadpřirozena, všichni běžci zakusí pocit nesmrtelnosti a uvědomí si svou vlastní smrtelnost. Dojemné lidské drama sleduje protagonisty na 246 kilometrů dlouhé cestě rozjímání a sebepoznání.

2017 | 80 minut | 12
Režie: Balázs Simonyi

Čtvrtek 24. srpna 2017 ve 22:05 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových a IPTV sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně.

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.
Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz
Facebook: HBO CZSK, Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
youtube: HBO CZSK

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 29. 7. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.





 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24950/srpnove-programove-tipy-hbo/