Srpnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.07.2017
Na filmovém artovém kanálu Cinemax 2 můžeme v srpnu sledovat např. drama uznávaného belgického režiséra Joachima Lafosse PO LÁSCE, psychologický thriller známého japonského režiséra Kôjiho Fukady HARMONIUM, anebo romantické komediální drama Belgie/Lucembursko/Francie VZPOMÍNKA.



PO LÁSCE (After Love)

Uznávaný belgický režisér Joachim Lafosse (Soukromý majetek, Bílí rytíři) se vrací s dramatem Po lásce, chytrou a místy až dojemnou sondou do moderních vztahů. Marie (Bérénice Bejo) a Boris (Cédric Kahn) se po patnácti letech společného života rozhodli pro rozvod. Jenže Boris si nemůže dovolit se odstěhovat, dokud nebude dům, v němž žijí pod jednou střechou společně se dvěma dcerami, prodán. Dům sice koupila Marie, ale Boris ho kompletně zrenovoval, čímž výrazně zvýšil jeho tržní hodnotu. Nejsou schopni se dohodnout, jak si rozdělit majetek, ocitají se ve slepé uličce a všechny frustrace, rozhořčení a křivdy se začnou mísit s pocity jejich dávné náklonnosti.

2016 | 96 minut | 12 | drama
Režie: Joachim Lafosse
Hrají: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller, Jade Soentjens, Margaux Soentjens

Sobota 12. srpna 2017 ve 20:30 hod.



HARMONIUM (Harmonium)

Dynamický psychologický thriller známého japonského režiséra Kôjiho Fukady zkoumá velmi křehké rodinné vazby. Manželé Toshio a Akie s dcerkou Hotaru vedou šťastný, byť předvídatelný život. Jednoho dne se před Toshiovou dílnou objeví pan Yasaku, tajemný cizinec z jeho minulosti, který byl právě propuštěn z vězení. Toshio mu nabídne práci i volný pokoj. Yasaku brzy pronikne do jejich rodinného života, flirtuje s Akie a učí Hotaru hrát na harmonium. Když na světlo vyplují jeho tajemství, následky jsou katastrofální. Snímek byl loni oceněn na festivalu v Cannes – v prestižní sekci Un certain regard získal cenu poroty.

2016 | 114 minut | 12 | psychologické drama
Režie: Kôji Fukada
Hrají: Tadanobu Asano, Mariko Tsutsui, Kanji Furutachi, Taiga, Momone Shinokawa

Sobota 19. srpna 2017 ve 20:30 hod.



VZPOMÍNKA (Souvenir)

Liliane (Isabelle Huppert) byla kdysi Laurou, vycházející hvězdou ve světě zpěvu – prožila svůj okamžik slávy, když se v roce 1974 umístila hned za skupinou ABBA na druhém místě v evropské pěvecké soutěži. Dnes už si však na její chvilky na výsluní nikdo nevzpomíná a Liliane pracuje v továrně na paštiky. Setkání s jedenadvacetiletým začínajícím boxerem Jeanem (Kévin Azaïs) však její pochmurný život náhle obrátí vzhůru nohama. Chlapec se do ní zamiluje a přesvědčí ji, aby se vrátila na pódium.

2016 | 86 minut | 12 | romantické komediální drama
Režie: Bavo Defurne
Hrají: Isabelle Huppert, Kévin Azaïs, Johan Leysen, Benjamin Boutboul, Jan Hammenecker

Sobota 26. srpna 2017 ve 20:30 hod.



Cinemax 2 se jako artový program oproti hlavnímu kanálu zaměřuje na evropské i mezinárodní tituly od nezávislých studií, festivalové snímky, artové počiny, inspirativní i emotivní příběhy. Své místo zde mají také romantické filmy založené na skutečných příbězích, filmy o výjimečných osobnostech, filmy o vztazích s důrazem na detail i hloubku. Mezi hlavní premiérové bloky patří neděle večer, kde diváci najdou nejlepší nezávislé snímky z mezinárodní produkce, dále sobota, která nabídne hlavní filmovou premiéru týdne, nebo pondělí, které se zaměří na oceňované klasiky.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax 2 vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Flix TV, freeSAT a Magio TV na satelitech Eutelsat W16 na orbitální pozici 16,0 st. východně, Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax 2 si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe, připravila redakce satCentrum, 30. 7. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.





 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24953/srpnova-nabidka-artovych-filmu-na-cinemax-2/