Show Jana Krause – 2. 8. 2017
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.07.2017
Přes léto vám budeme opět přinášet reprízy těch nejzábavnějších dílů a nejzajímavějších hostů. Na nové díly se těšte opět od 6. září. Lyžařka Ester Ledecká, herec a režisér Ondřej Sokol a chirurg Radek Kebrle se představí v repríze Show Jana Krause ve středu 2. srpna ve 21.20 hod. na Primě.


Ester Ledecká – česká obojživelnice si podmaňuje celý lyžařský svět. Na mistrovství světa v lyžování a snowboardingu se Ester Ledecká připravila perfektně. Důkazem jsou skvělé výsledky a medaile, které si vyjezdila ve španělské Sieře Nevadě, když ke stříbru z paralelního slalomu přidala zlato v obřím slalomu a stala se nejúspěšnější snowboardistkou šampionátu v paralelních závodech. Snowboardovou sezonu navíc zakončila ziskem křišťálového glóbu za celkový triumf ve Světovém poháru, kterým potvrdila pozici světové jedničky. „Mám velkou radost, že sezona byla úspěšná a že jsme s týmem odvedli skvělou práci,“ říká Ester, která si získává čím dál větší respekt i u všech znalců a závodníků lyžování a dostává se mezi světovou špičku i na lyžích.


Ondřej Sokol – aktuálně ho diváci budou moci vidět v prvním díle Hřebejkovy trilogie Zahradnictví. Od roku 1999 působí v pražském Činoherním klubu jako herec i režisér. Má za sebou přes 30 režijních prací nejen v tomto divadle, ale i v jiných. Jedním z jeho posledních režijních počinů by muzikál Funny Girl. Režíroval také několik televizních pořadů, seriál a v neposlední řadě svůj filmový debut Krásno. Hry zahraničních autorů často sám překládá, na svém kontě má více než 10 přeložených a upravených scénářů. V hereckém portfoliu má téměř 50 rolí. Největší oblibu si získal díky zábavnému pořadu Partička. Za svoji práci získal Ondřej několik ocenění a mnoho nominací – od Ceny Alfréda Radoka, Ceny Thálie, Ceny Sazky a Divadelních novin až po několik nominací za Inscenaci roku a Herecký výkon či nominaci za Nejlepší mužský herecký výkon na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu za film Occamova břitva (v roce 2012). V letech 2011, 2012 a 2013 získal první, druhé a třetí místo v anketě TýTý jako Osobnost televizní zábavy a jeho pořad Partička vyhrál cenu Pořad roku.


MUDr. Radek Kebrle – špičkový chirurg odoperoval poraněnou ruku tenistky Petry Kvitové, kterou před časem napadl neznámý útočník. Má za sebou stovky špičkových chirurgických výkonů, přednáší o chirurgii ruky v zahraničí. Patří do lékařského týmu chirurgické kliniky ve Vysokém nad Jizerou, která se od 70. let specializuje na ruce a kam se sváží komplikované případy z celé republiky. Patří mezi chirurgickou špičku, a to nejen u nás, ale svých „patnáct minut slávy“ si charismatický lékař užil až poté, co operoval českou tenistku, kterou poranil útočník. „Z toho humbuku kolem jsem nebyl šťastný, protože na začátku jsme netušili, jak to dopadne. Na tiskové konferenci těsně po operaci jsem říkal, že za sebou máme padesát procent úspěchu, ale pořád si nemůžeme pískat, že je vyhráno,“ říká. Při jeho práci je prý někdy nejtěžší udělat správnou diagnózu a zvolit adekvátní postup. „Já svou nejzajímavější diagnózu udělal v Portugalsku při skleničce vína, kdy jsem pacienta vůbec neviděl. Kamarádka mi vyprávěla, že má její tatínek čtyřicet let obrovské bolesti prstu. Vyptal jsem se, kde a jak ho to bolí, a řekl jí, že je to malý nádor ve špičce prstu, který tam dělá neplechu. Pak jsme tatínka operovali a za pět minut jsme jeho čtyřicetileté trápení vyřešili. Tyhle případy existují a můžou působit banálně, ale bolesti, které způsobují, mohou pacienta dovést až k sebevraždě,“ vypráví. Za dobu, kdy před 25 lety končil medicínu, došlo prý k mnoha změnám v oboru. „Obrovským způsobem se rozvinula mikrovaskulární chirurgie, v poslední době se začalo používat 3D plánování. 3D tiskárny se dnes používají i při rekonstrukcích v oblasti předloktí a ruky. To znamená, že máte třeba křivé předloktí, udělají vám cétéčko předloktí, vytisknou vám 3D model, na počítači se naplánuje, jakým způsobem se to opraví, podle toho se vytiskne další 3D model. Na počítači se takhle virtuálně připraví celá operace. Vytisknete si řezací a vrtací pouzdra, což jsou pouzdra, která si pak přikládáte na kost a máte krásně předdefinované, kde říznete do kosti, kam navrtáte šroub a podobně. A na konci máte precizní výsledek,“ vysvětluje lékař a dodává, že přínosem doby jsou z hlediska ortopedie také třeba nové informace: „Máme dnes pohyblivější palec než naši předkové, protože pořád něco datlujeme do mobilů.“


Reprízovaný díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 2. srpna ve 21.20 na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show. Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, aktualizováno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24956/show-jana-krause-2-8-2017/