Mediaspar TV ukončila vysílání z družice Astra 1KR kvůli insolvenci
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 03.08.2017

Jak včera server satCentrum informoval ve svých Krátkých zprávách, ukončily na přelomu července a srpna 2017 některé televizní stanice své vysílání na satelitním systému Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně.


Jak bylo o den později redakcí Satnews.de upřesněno, ukončení vysílání kanálu Mediaspar TV na satelitu Astra 1KR souvisí s platební neschopností společnosti. Na kanálu Mediaspar TV prodával poskytovatel nákupní stanice především smlouvy na mobilní telefony a příslušné mobilní přístroje.

Nakonec provozovatel informoval o insolvenčním řízení na zvláštní internetové stránce (www.mediaspar.tv/insolvenz/) slovy: "Vážení klienti Mediaspar, na tomto místě Vás informujeme o tom, že naše společnost podala návrh na insolvenci."

Mezitím však byl text na stránce změněn: "Kvůli nutné údržbě, v současné době není shop dostupný".

Postižení klienti, kteří dne 29. 5. 2017 nebo později vstoupili do smluvního vztahu se společností Mediaspar, budou požádáni Spolkovým svazem spotřebitelského ústředí a sdružení spotřebitelů (Bundesverband der Verbraucherzentralen und Verbraucherverbände), aby popsali své zkušenosti ve formuláři o stížnosti (www.verbraucherzentrale.de/beratung).

Stanice Mediaspar vysílala na satelitu Astra 1KR na tp. č. 115, provider: MX1, frekvence: 11,421 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.


S využitím zdrojů: Satnews.de a Infosat.de, volně upraveno a doplněno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24969/mediaspar-tv-ukoncila-vysilani-z-druzice-astra-1kr-kvuli-insolvenci/