Atmedia v červenci rostla téměř o 30 %, zájem budí u dospělých i dětí
Autor: Atmedia , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 04.08.2017
Až 30% nárůst sledovanosti zaznamenaly tematické stanice z portfolia mediálního zastupitelství Atmedia v meziročním srovnání. V červenci dosáhla Atmedia na share 4,22 %, rekordním se stal zejména poslední týden měsíce, kdy podíl na sledovanosti činil 4,62 %. V letním období se mimořádně daří dětským stanicím, na rekordní výsledek dosáhla nová televize TUTY.


Letní měsíce přejí tematickým stanicím – mediální zastupitelství Atmedia naměřilo share 4,22 % (červenec 2017, CS 15+), je to nejlepší výsledek za poslední tři roky. Nejúspěšnějším dnem se stala sobota 8. července, kdy celodenní podíl na sledovanosti vzrostl dokonce na 5,64 % (CS 15+). Neděle 30. července završila nejsilnější týden letošního roku se share 5,62 % (CS 15+).

„Rostoucí sledovanost stanic zastupovaných Atmedia vidíme napříč celým portfoliem, meziročně vzrostla naše skupina z tohoto hlediska o mimořádných 30 %. Zásluhu na tom mají například dokumentární, sportovní a rodinné stanice,“ komentuje výsledky Michaela Vasilová, Managing Director Atmedia, a doplňuje: „V průběhu letošního roku jsou výsledky Atmedia vyrovnané – držíme share 4 %. Rekordní výsledky v červenci jen potvrzují dlouhodobě úspěšnou spolupráci mezi námi a stanicemi, společným úsilím přinášíme na trh unikátní a úspěšný produkt.“

V letních měsících děti tráví u televizních obrazovek delší čas a vybírají si také dětské stanice z portfolia Atmedia. Skupina čtyř stanic během července získala podíl na sledovanosti 4,92 % (CS 4–14), což je letos druhý nejlepší výsledek. V posledním červencovém týdnu byl naměřen nejvyšší share 5,84 % (CS 4–14), přičemž v pondělí 24. července dosáhnul share 8,15 % (CS 4–14), což je nejlepší výsledek od začátku tohoto roku.

Svou zásluhu na těchto výsledcích má i nová tuzemská stanice TUTY. Právě v pondělí 24. července jí byl naměřen dosud nejvyšší podíl na sledovanosti, konkrétně 1,86 % (CS 4–14). Nejsledovanějšími pořady se staly seriály Dennis: Postrach okolí (Share 5,58 %, CS 4–14), MagiNation: Národ mágů (6,34 %) a Degrassi (4,55 %). Diváci si oblíbili také původní pořady TUTYriál, Zapotíš se!, zájem je rovněž o akvizice (Teletubbies, Winx Club či anime seriály).

„Balíček atkids s dětskými stanicemi je na českém trhu stále jedinečný, nabízíme zadavatelům výhradně dětské programy tuzemské i zahraniční. Zároveň se staráme o bezpečný reklamní obsah. Červencové výsledky stanice TUTY naznačují potenciální vývoj sledovanosti. Věřím, že se startem plnohodnotného podzimního programu TUTY bude pokračovat v růstu,“ komentuje úspěchy dětských stanic Atmedia ředitelka Michaela Vasilová.


Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství tematických TV stanic ve střední a východní Evropě. Atmedia působí na českém trhu od roku 2008, kdy začala s klasickým spotovým prodejem reklamního prostoru. V roce 2009 část stanic z portfolia vstoupila do peoplemetrového měření, a přidala se tak k prodeji v „jednotné měně“ – GRP. Počátkem roku 2010 uvedla Atmedia na trh tehdy jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru na tematických stanicích. Jednalo se o prodej prostřednictvím prodejních balíčků. Obchodně aktuálně zastupuje 26 tematických televizních stanic na českém a slovenském trhu, mmj. z významných mezinárodních skupin jako AMC, Disney, FOX nebo JOJ.


Tomáš Surák, Research & Marketing Director, Atmedia


Příloha: Vývoj podílu na sledovanosti zastupitelství Atmedia v cílové skupině 15+
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, 1. 1. 2017 – 31. 7. 2017, CS 15+)



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24972/atmedia-v-cervenci-rostla-temer-o-30-zajem-budi-u-dospelych-i-deti/