Česká televize dokončila druhou řadu seriálu Život a doba soudce A.K.
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 10.08.2017
Druhá řada seriálu Soudce AK, na které se podíleli čtyři přední čeští režiséři, Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček a Petr Marek, bude dynamičtější i napínavější. Nyní je totiž Adam Klos soudcem trestního práva u Městského soudu v Praze. Už nesoudí rodinné spory, ale ty největší zločince. Nejzávažnější trestné činy a problematické trestní kauzy.


U nich se navíc tvůrci druhé řady originálního seriálu inspirovali ve většině případů skutečnými zločiny, které často ve své době vzbuzovaly velký zájem veřejnosti. „Jde o podobnost základního motivu, naše případy jsou fabulované fikce, ale postupy a rozhodnutí soudu by měly odrážet realitu,“ říká kreativní producent Jan Lekeš.

I osobní život Adamovi přinesl zásadní změnu. Stará o dceru, která mu zůstala po Lauře, a bydlí u matky, jež žila po smrti svého manžela a Adamova otce sama. Neméně podstatnou vedlejší linku příběhu pak tvoří Adamovi sousedi. Ve vedlejší vile se totiž dějí velmi zvláštní věci provokující jeho představivost, a když si začne dávat dohromady souvislosti, zatáhne nakonec do svých úvah i svého kamaráda Igora známého už z první série…

„Dvojky bývají většinou slabší než jedničky. Jsou ale výjimky. Věřím, že druhá řada A. K. k nim patří. Trestní kauzy jsou dramatičtější, akčnější, stejně jako linky hlavních postav. Doufám, že každá epizoda minimálně donutí diváky zamyslet se. A jediná miska brambůrků či oříšků nezůstane při jejich sledování plná,“ slibuje scenárista Zdeněk Zapletal.


Život a doba soudce A.K. II.

hrají: David Švehlík, Daniela Kolářová, Marek Daniel, Daniela Byrtusová a další
režie: Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček, Petr Marek
scénář: Zdeněk Zapletal
kamera: Jan Šuster
dramaturgie: Jan Otčenášek
výkonný producent Buc-film: Jaroslav Bouček
kreativní producent: Jan Lekeš


Aneta Veselská, Specialistka PR, Česká televize, Komunikace a PR

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24992/ceska-televize-dokoncila-druhou-radu-serialu-zivot-a-doba-soudce-a-k/