Kabel Eins Classics pouze z jednoho transponderu družice Astra 1N
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 19.08.2017
Privátní placená televizní stanice Kabel Eins Classics před několika dny ukončila souběžné vysílání na transponderu č. 105 satelitu Astra 1L na orbitální pozici 19,2° východně. Od začátku července stanice vysílá svůj program na transponder: č. 31 sousední družice Astra 1N, umístěné na stejné orbitální pozici - nyní ve formátu MPEG-4 a standardním rozlišení. Pro další příjem programu je třeba nové (manuální) naladění přijímače.


Signál je využíván m. j. pro příjem stanice v rakouské platformě placené televize Austriasat. V Německu žádný poskytovatel placené televize stanici přímo ze satelitu nenabízí. Podle údajů na internetové stránce stanice: www.kabeleinsclassics.de/empfang je možný příjem v německých kabelových sítích operátora Vodafone, Unitymedia nebo Netcologne (v závislosti na místě bydliště), v celém Německu u operátora Telekom v platformě Big TV a paketu Lifestyle a také ve streamových platformách Zattoo a Magine TV.


Dřívější parametry příjmu: transponder: č. 105, provider: M7 Group, frekvence: 12,515 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.


Nové parametry příjmu: transponder: č. 31, provider: HD Austria, kmitočet: 11,671 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK, kódovací systém: Cryptoworks, Irdeto a Viaccess. Internet: www.kabeleinsclassics.de


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25024/kabel-eins-classics-pouze-z-jednoho-transponderu-druzice-astra-1n/