Cyklistika na Eurosportu: Okolo Velké Británie a Mistrovství světa
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 02.09.2017

Od 3. do 10. září vysílá Eurosport cyklistický závod Okolo Velké Británie. Už o týden později 17. září odstartuje světový šampionát silničních cyklistů.



Závod Okolo Velké Británie byl obnoven v roce 2004 a mezi jeho vítěze se zapsal mj. Bradley Wiggins, v loňském roce vyhrál Steve Cummings. Kořeny závodu jsou ale hlouběji v minulosti, první etapový závod se jel ve Velké Británii jako oslava konce druhé světové války pod názvem Victory Cycling Marathon, v dalších letech závod měnil jméno, jel se jako Brighton – Glasgow, Circuit of Britain, Milk Race atd. V letošním roce má oficiální název podle sponzora OVO Energy Tour of Britain.

Start Tour of Britain je ve skotském historickém městě Edinburghu, hned v úvodní etapě je nejtěžší stoupání celého závodu na Redstone Rigg. Na cyklisty čeká 8 etap, 1311 kilometrů a silnice ve Skotsku, Anglii a Walesu. Závěr závodu je v Cardiffu. Na start se postaví řada světových cyklistů, mj. Geraint Thomas, Simon Gerrans, Michal Kwiatkowski a Tony Martin. České barvy bude hájit Zdeněk Štybar.

Eurosport 2 vysílá všech osm etap ŽIVĚ, začínáme v neděli 3. září od 14:15 hod. Závod Okolo Velké Británie komentuje Petr Nejedlý.


Cyklistický program Eurosportu po skončení Vuelty:

GP Impanis – Van Petegem (16. 9.)

MISTROVSTVÍ SVĚTA (17. – 24. 9.) Po pěti letech se na obrazovkách Eurosportu opět objeví světový šampionát silničních cyklistů, který se koná od 17. do 24. září v norském Bergenu. Všechny závody MS komentuje Štěpán Straka.

Giro dell´Emilia (30. 9.)

GP Bruno Beghelli (1. 10.)

Eurometropole (1. 10.)

Tre Valli Varesine (3. 10.)

Milán – Turín (4. 10.)

Il Lombardia (7. 10.)

Paříž – Tours (8. 10.)

Okolo Turecka (10.–15. 10.)


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25073/cyklistika-na-eurosportu-okolo-velke-britanie-a-mistrovstvi-sveta/