Snooker na Eurosportu: World Open v Číně
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 07.09.2017
Snooker se narodil v Indii na sklonku 19. století, ovšem vymysleli ho britští důstojníci. Dodnes je tradiční britskou hrou, ale za více než století urazil předlouhou cestu do světa. Mezi hvězdy snookeru se zařadili čínští hráči a turnajů hraných v Číně se pravidelně účastní světová špička.


Letošní snookerová sezona se rozjela, má za sebou tři bodované turnaje (World Ranking Event). Přestože první z vrcholů je ještě daleko, úvodní turnaj snookerové trojkoruny UK Championship startuje až 28. listopadu v historickém Yorku, je na co se dívat.

Úvodní bodovaný turnaj sezony Riga Masters vyhrál Ryan Day, na China Championship triumfoval teprve 22letý Belgičan Luca Brecel (vyřadil i Ronnieho O´Sullivana) a Paul Hunter Classic se stal kořistí Michaela Whitea.

Svět zeleného plátna a barevných koulí nyní čeká další zajímavý turnaj. Od 18. do 24. září mohou diváci na obrazovkách Eurosportu sledovat turnaj World Open, který se hraje v čínském městě Yushan. Titul z loňska drží Ali Carter, na turnaji budou hrát přední světoví hráči, mj. Shaun Murphy, John Higgins, Neil Robertson, Marco Fu a Barry Hawkins. I stále se lepšící belgický zázrak Luca Brecel.

Snooker už dávno není pouze britskou hrou, na letošním MS se mezi hráči z Velké Británie objevilo kromě exmistra světa Robertsona z Austrálie i pět Číňanů, jeden hráč z Hong Kongu a jeden z Thajska. Navíc Belgičan a Ir. Číňan Ding Junhui se loni probojoval na MS až do finále proti Markovi Selbymu. Pravděpodobně se hodně přiblížil den, kdy čínský hráč vyhraje mistrovství světa.

Snooker je v České republice málo rozšířeným, ale stále známějším sportem. Na Eurosportu je již roky doma, na západ a sever od našich hranic je populární hrou. Budete-li snooker pozorněji sledovat, brzy zjistíte, jak distingovaná hra to je. Žádná hospodská zábava. Letošní MS vidělo na Eurosportu opět přes 50 milionů diváků, snooker je opravdu stále populárnější a přitahuje více a více diváků. Každý snookerový turnaj včetně World Open je příležitostí ponořit se do světa snookeru a... podlehnout mu.


Vysílání World Open startuje 18. září v 8:00 na programu E2. Duely World Open komentují tradiční snookeroví komentátoři Tomáš Kejla, Eva Poskočilová, Zdeněk Míka a Karel Janů.


Základní informace o snookeru:

• hraje se na stole o rozměrech 3569 mm x 1778 mm
• ve hře se kombinuje potápění červených koulí se šesti koulemi dalších barev
• každá koule je bodována (červená 1 bod, žlutá 2 body atd. až do černé za 7 bodů)
• nejvyšším náběhem je 147 (15 x červená + 15 x černá + barevná dohrávka 27 bodů)


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25108/snooker-na-eurosportu-world-open-v-cine/