Peter Sagan na GP Quebeku a Montrealu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 08.09.2017
Široký cyklistický program Eurosportu nabídne koncem týdne nejen poslední dějství španělské Vuelty a závěrečné etapy Okolo Velké Británie, ale také dva již tradiční závody UCI World Tour v Kanadě – Velkou Cenu Quebeku a Velkou cenu Montrealu, na které se sjíždí vynikající konkurence a startovat bude i mistr světa Peter Sagan.


Obě velké ceny se jely poprvé v roce 2010 a byly hned od úvodního ročníku zařazeny do nejvyšší kategorie cyklistického kalendáře UCI World Tour. V Quebeku vyhrál Thomas Voeckler a v Montrealu Robert Gesink, za nímž dojel na druhém místě Peter Sagan. Slovenský mistr světa dokázal v Montrealu zvítězit o tři roky později, za další tři roky i v Quebeku. Tři závodníci dokázali vyhrát v průběhu sedmi let obě velké ceny – kromě Sagana i Robert Gesink a Simon Gerrans, který v roce 2014 triumfoval na obou okruzích, navíc v Quebeku již podruhé a se třemi vítězstvími je nejúspěšnějším cyklistou kanadských závodů.

Oba závody se jedou na okruzích ve městech, páteční Velká cena Quebeku má méně kopcovitý profil, celkově nastoupají cyklisté 2976 metrů na 16 okruzích. V Montrealu je to o téměř tisíc metrů více – 3893 na 17 okruzích. Na start se postaví špičkoví klasikáři světového pelotonu. Kromě Petra Sagana patří k favoritům Greg van Avermaet, Rigoberto Uran a Simon Gerrans. Na startu by se měl objevit i Petr Vakoč.

Živé přenosy z Kanady etap sledujte v pátek 8. září a v neděli 10. září v obou případech od 20:00 na Eurosportu 2. Přenosy komentují Štěpán Straka a Petr Nejedlý.

Po pěti letech se na obrazovkách Eurosportu opět objeví světový šampionát silničních cyklistů, který se koná od 17. do 24. září v norském Bergenu.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25109/peter-sagan-na-gp-quebeku-a-montrealu/