Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 15:42:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Pevnost Boyard II – 2. díl, pátek 8. září

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.09.2017


Oblíbená soutěž Pevnost Boyard pokračuje, a kdo do ní zavítá tentokrát? Roman Šebrle, Zuzana Hejnová, Lumír Olšovský, Michal Kavalčík, Anna Slováčková. Nebude chybět tradiční moderátor Libor Bouček a v roli otce Fura Jan Rosák. Podaří se vyhrát finance pro Konto bariéry na projekt Nezastavitelní? Sledujte v pátek 8. září ve 20.15 na Primě!


Co znamená Pevnost Boyard pro kapitána týmu Romana Šebrleho? „Boyard je pro mne soutěžní legenda. Viděl jsem vůbec první díly, a to už je opravdu dávno, to jsem byl ještě mladý, netroufnu si ani tipnout, který rok to byl, ale zanechal ve mně stopu, protože se mi to moc líbilo a tenkrát jsem to hodně sledoval. Vždycky jsem si to chtěl zkusit a jsem rád, že jsem dostal tu příležitost. Že bych měl fobii z něčeho, to asi nemám. Trochu se bojím hadů. Takže jsem neměl úplně obavu ze soutěže, spíš jsem si ji užil. Být kapitánem je také příjemné, měl jsem skvělý tým, kde všichni šlapali a odvedli maximum. Anička Slováčková si přála cokoli jiného než šváby, které nakonec dostala, a přesto se k nim vrátila, takže myslím, že ta si tam pěkně sáhla na dno. Já mám rád kolotoče, ale když se člověk točí dokola, a pak má vyběhnout a sesbírat nebo pochytat mince, které padají jenom chvíli, tak ono to není úplně tak jednoduché – sice to jednoduše vypadá, ale opravdu hlava se vám točí, mostek je vratký, a doběhnout tam, než mince přestanou padat, to taky není úplně snadné. Takže asi u toho můstku po kolotoči jsem dost klopýtal, to se budu možná bavit i já :-).“

A co na zážitek říká další sportovkyně Zuzana Hejnová? „Pro mne byl vždycky velký sen se do téhle soutěže podívat, od mládí jsem ji pravidelně sledovala, a když jsem zjistila, že mám tuhle možnost, tak jsem byla strašně šťastná. Myslela jsem, že dostanu disciplínu, kde využiji běhání – to mi nedali, ale o to to bylo zábavnější. Překvapilo mě, jak ty úkoly v televizi vypadají jednoduše, ale na pevnosti to tak jednoduché není, a třeba i to, že je člověk fyzicky zdatný, tak někdy úplně nevyužije. Pačese i Paklíče zbožňuji – udělala jsem si s nimi fotky a Pačes, ten do mě v průběhu natáčení pořád šťouchal, takže bylo veselo.“

Lumír Olšovský je plný fobií, strachů a mindráků, takže pevnost pro něj byla velký strašák a výzva. Lidé v jeho okolí mu dokonce říkali, proč do toho leze. Jenže on si prý rád komplikuje život a překonává překážky a pak je na sebe pyšný, když je zvládne. Co se zvířat týká, tak se prý nekoupá ani v rybníku, protože se bojí, že by se nohou dotknul kapra – mozek mu sice zcela logicky říká, že kapr mu nic neudělá, ale ta prvotní reakce emocí je pro něj děsná. Nejvíce se však bojí skákání a padání. Tak jaké fobie bude muset nakonec překonávat?

A co další účastnice s fobií, Anna Slováčková, která na pevnosti překonávala sama sebe? Pořádně si v Boyardu zaječela, protože se tam naplnila její největší noční můra – na hlavu jí spadli obrovští švábi, všude kolem létaly mouchy a ona s nimi byla v uzavřeném prostoru, lezli po ní všude, což byl pro ni zatím nejhorší zážitek v životě. Takže „hysterická Andula v budce pobaví určitě“, jak sama říká. Ale přes toto všechno to pro ni byl zážitek.

Michal Kavalčík ani na chvilku neuvažoval, že by nabídku odmítl. „Jsou nabídky, které se prostě neodmítají. Ten adrenalin, který tam čeká, za to stojí, je to zážitek na celý život. Mám pocit, že budu mít v České republice hodně dlouho přezdívku Modrá lepicí spermie, nebo jak to nazvat. Udělal jsem chybu, protože Libor nám říkal, že když přijdeme do místnosti, tak ještě než vyrazíme plnit úkol, máme se zkusit rozhlédnout, podívat se, co kde na nás čeká, dát si dvě, tři vteřiny, a pak vyrazit. Ale Míša vletěl do místnosti a rovnou šlápnul do lepidla! To bude jeden z komických a nejlepších výstupů našeho dílu. Ještě teď mám na sobě zbytky lepidla, a i když jsem se třikrát ve sprše myl, tak to lepidlo pořád reaguje, myslím, že budu lepit ještě doma.“


Konto Bariéry, projekt Nezastavitelní

Projekt Nezastavitelní, který se pořádá již čtvrtým rokem, pomáhá lidem, kteří to potřebují. Cílem je podpořit lidi s handicapem, aby si mohli splnit své sny, aby mohli aktivně žít a sportovat. K tomu potřebují upravená kola, handbiky nebo speciální sportovní vybavení. Potřebují pomoc veřejnosti. Nezastavitelným mohli lidé pomoci během léta na sedmi pozoruhodných místech republiky, kde stála velká nafukovací brána. Za každého, kdo branou prošel, přispěl Birell 5 Kč na nákup sportovního vybavení pro Nezastavitelné. Přispět bylo možné i do kasiček u bran nebo přímo na speciální účet Konta Bariéry. Letošní novinkou bylo a stále je možnost zakoupit originální dárky na webu projektu. Polovina z ceny dárku je věnována na konto Nezastavitelných.

Nezastavitelné vybrala z desítek přihlášených odborná komise pod vedením paralympionika Jiřího Ježka, který je zároveň českým ambasadorem projektu. Do letošního ročníku vstoupilo 13 Nezastavitelných. V předcházejících letech získalo finanční podporu 25 Nezastavitelných v celkové výši 1,94 milionu korun. Jen loni prošlo branami téměř 200 000 lidí. „Náš projekt však není jen o financích a nákupu speciálního vybavení. Nezastavitelní mohou být pro ostatní hnací silou a motivací, jak se zvednout ze židle a pomoci pohybem a sportem dobré věci,“ představuje hlavní cíl projektu manažerka značky Birell Veronika Hořáková.

Veškeré informace o projektu a možnosti příspěvku najdete na webových stránkách www.nezastavitelni.cz a na stránkách Konta Bariéry – www.kontobariery.cz.

Pevnost Boyard sledujte v pátek 8. září ve 20.15 na Primě!


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.09.2017 • Česká televize vydává Pravidla předvolebního a volebního vysílání
09.09.2017 • Emoce, ženy, tvrdá dřina i zranění v portrétu tenisty Radka Štěpánka
08.09.2017 • Fantastický štart nového seriálu Rex a deviatej Farmy!
08.09.2017 • Novinkami nabitý september na Mňam TV
08.09.2017 • Víc než tisíc vědeckých témat i rozhovory se sedmi nositeli Nobelovy ceny - rok redakce vědy ČT
07.09.2017 • Extrémne premeny Slovensko zdolali konkurenčnú zoznamovaciu šou!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist