Show Jana Krause – 13. 9. 2017
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.09.2017

Herečka Lucie Zedníčková Pokorná, zpěvák a muž roku Stanislav a Matyáš Hložkovi a bývalý bezdomovec Karim se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 13. září ve 21.35 hod. na Primě.


Lucie Zedníčková – herečka, hvězda legendárního filmu Kouř, která říká, že má práce přesně akorát, aby se jí dobře žilo a stíhala se věnovat rodině i sama sobě. Prošla Realistickým divadlem, Činoherním klubem, Divadelním spolkem Háta, je členkou činohry v Městském divadle v Brně. Díky svým dobrým jazykovým schopnostem často točí v Německu. Diváci ji znají ze seriálů, filmů i z dabingu. Lucie je také vášnivou cestovatelkou a především cesty po Asii jí přirostly k srdci. „Vládne tam buddhismus a mně je tam strašně dobře, protože tohle náboženství je mi velice blízké. Nekrade se, nezávidí. Žijí venku, k životu jim stačí pár hrnců a nějaké oblečení. Mně se to líbí, cítím se tam jak doma,“ říká Lucie.


Matyáš Hložek a Stanislav Hložek – Matyáš je vítěz letošního ročníku soutěže Muž roku. Jeho otec, Stanislav je známý zpěvák. Třiadvacetiletý Matyáš je student a fitness trenér a ve finále soutěže se prosadil mezi dvanácti finalisty. Nezaujal porotu jen svou vizáží, ale také volnou disciplínou. Vybral si totiž zpěv a vystoupení se mu povedlo. „Naposledy jsem před lidmi zpíval asi v 11 letech. Ale před tolika lidmi a na takové akci to byl prostě křest ohněm. Mám z toho hezký pocit a doufám, že se to líbilo. Táta to vystoupení viděl před týdnem na videu a dával mi rady,“ prozradil Muž roku 2017 bezprostředně po soutěži. Cesta za vítězstvím prý ovšem nebyla jednoduchá. „Tehdy jsem měl období, kdy jsem na sobě moc nepracoval. Pak jsem musel začít. Každý den jsem cvičil ve fitku, často i dvakrát, a hlavně jsem omezil jídlo. Byla to drsná dietka,“ zavzpomínal Matyáš na začátky castingů. Ačkoli si Matyáš samozřejmě přál zvítězit, prvenstvím byl sám zaskočený. „Šel jsem do soutěže s tím, že si to užiju. Až při vyhlášení mne popadla nervozita a opravdu se mi třásla kolena a bušilo srdce. Kdyby se mě v tu chvíli někdo na něco zeptal, nevěděl bych nic. V hlavě jsem měl úplně prázdno. A když mi potom k úspěchu přála máma s tátou, měl jsem docela knedlík v krku,“ dodal Matyáš. Z Matyášova vítězství byl velmi dojatý i jeho otec: „Jsme na něj s manželkou hrdí. Je to hodnej kluk a skutečně tu soutěž bral hodně vážně. Původně nám vůbec neřekl, že jde na casting,“ prozradil zpěvák.


Karim – bývalý bezdomovec, který zná pražské podsvětí jako málokdo, je průvodcem pro turisty, kterým ukazuje Prahu z pohledu člověka, který žil na ulici. „Vidíte tu lékárnu? Vedle bejval balkon a tam jsem si vydělával svým tělem. Jako štětka jsem měl šarm,“ říká třeba turistům. Je jedním z pěti bývalých bezdomovců, kteří se v Praze živí jako průvodci. Putování stojí dvě stovky a průvodci z toho zbyde polovina. Projekt existuje v rámci programu Pragulic, který začal fungovat vloni. Turisté se namísto vyprávění o baroku dozvídají o prostituci, heroinu a násilí. Karim povídá o různých druzích bezdomovectví a žebroty – například bezdomovec na Hlavním nádraží není to samé, co žebrák na Karlově mostu – jeden si může vydělat až 300 korun za den, druhý i 8 tisíc korun, ale peníze odevzdává mafii. Na Hlaváku prý nenajdeme ženy jako prostitutky. Nabízí se tu výhradně mladší muži a chlapci, ženám totiž patří Václavák a Karlovo náměstí. Zmiňuje se také o způsobech, jakými lze na ulici skončit, jestli se z ní vůbec dá někdy nějak dostat a jaký život venku vůbec je. „Na ulici je džungle, kde vládne právo silnějšího. Je tam rivalita, boj o místo, žárlivost… Bezďák běžně obere bezďáka,“ vypráví historky z podsvětí. Démonický muž vypadá jako z nějakého komiksu – oči si zvýrazňuje tmavými stíny, nosí nalepené řasy, korále na zápěstí a fialově nalakované nehty. Na sobě nosí dlouhý, kožený kabát. Do Prahy přijel ze Slovenska v 80. letech jako šestnáctiletý kluk. Třikrát skončil ve vězení. Posledních pár let se mu život zklidnil. Bydlí na ubytovně, vydělává si vystupováním v travesti show nebo filmovými komparzy.


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 13. září ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25121/show-jana-krause-13-9-2017/