MS superbiků pokračuje ve Francii
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 11.09.2017
30. září a 1. října se na okruhu ve francouzském Magny-Cours pojede již jedenáctý podnik letošního MS superbiků. Letošní MS má 13 podniků (vždy po dvou závodech), před Francií se pojede ještě 16.–17. září v Portugalsku, poté ve Španělsku (Jerez), závěr je v Kataru začátkem listopadu. Eurosport vysílá kompletní program MS.


Český jezdec Ondřej Ježek v posledním závodě v Německu na body nedosáhl, dojel na 16. místě, ale skončil před svým zkušeným týmovým kolegou Italem Ayrtonem Badovinim. Závod si pochvaloval: „Dnes jsem si závod opravdu užíval. Dařilo se mi držet po celou dobu časy na 1:39 a ke konci závodu jsem byl výrazně rychlejší než oba moji italští soupeři přede mnou. Zejména ve druhé části trati, kde jsem se nakonec přes ně dostal. Dík patří mým mechanikům, kteří odvedli přes noc výbornou práci, a na náš standard motorka docela fungovala. Podařilo se mi v závodě dokonce zlepšit i kvalifikační čas. Děkuji také všem českým fanouškům, kteří přijeli na Lausitz fandit. Doufám, že jsem jim aspoň dnes udělal radost!“

Šampionátu nadále dominují podobně jako v loňském roce jezdci z Velké Británie, kteří vyhráli 17 z 18 jízd. Devětkrát se z vítězství radoval obhájce titulu Jonathan Rea, šestkrát Chaz Davies a dvakrát Tom Sykes. Jonathan Rea také vévodí celkovému pořadí, nasbíral již 381 bodů, druhý je Tom Sykes (311), třetí Chaz Davies (276). Až čtvrtý je Ital Marco Melandri (218), který jediný dokázal překonat alespoň jednou své britské soupeře. Ondřej Ježek dosáhl na body čtyřikrát, nejlépe dojel dvanáctý v Misanu, což znamená 22. místo v celkovém pořadí a 12 bodů.

Vysílání MS superbiků z Magny-Cours odstartuje v sobotu 30. 9. superpole v 10:30 na Eurosportu 1. Oba závody také vysílá Eurosport 1, v sobotu i v neděli od 13:00. Závody komentuje tradiční dvojice Béla En a David Vopařil.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25128/ms-superbiku-pokracuje-ve-francii/